Tarih: 26.07.2024 14:09

Özgür Özel: Bütün darbeleri püskürttüğümüz gibi bu girişimi de püskürteceğiz. Saray rejimi kaybedecek

Facebook Twitter Linked-in

Haber: NİSANUR YILDIRIM - Kamera: MEHMET ÇALPAR

(BURSA) - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bursa İl Başkanlığı ziyaretinde; "Milletimizi Cumhurbaşkanı talimatıyla CHP'li belediyelere karşı girişilen mali darbe girişimine karşı müteyakkız olmaya, dikkatli olmaya, ne yapıldığını görüp zihne yazmaya davet ediyorum. Sizin seçtikleriniz size hizmet edemesin diye, 22 yıldır yapmadıkları işi bugün yapıyorlar ama bunu başaramayacaklar. Bütün darbeleri püskürttüğümüz gibi bu darbe girişimini de geri püskürteceğiz. Biz kazanacağız, millet kazanacak. Devleti kendisine alet eden saray rejimi kaybedecek" dedi.

CHP Genel Başkanı Özel, CHP Bursa İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Ziyaretin ardından Özel, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ile basın toplantısı düzenledi. Özel, şöyle konuştu:

"CHP ilk seçimlerde Atatürk'ün partisini iktidar yaparak çıkacak"

"Bursa seçimlerine baktığımızda iki şey görünüyor. Seçimi ya kazandık ya kaybettik. Kazandıysak iki kişiden birinin oyunu alarak kazandık, bu Mustafakemalpaşa'da yüzde 49, Osmangazi'de yüzde 46, Nilüfer'de yüzde 60, Gemlik'te yüzde 51, Mudanya'da yüzde 55, büyükşehirde yüzde 48, Harmancık'ta 43. İki kişiden birinin oyunu aldık. Yani insanlar CHP'nin kazanacağına inandıkları yerde büyük bir mutabakatla CHP'nin adaylarına destek verdiler.

CHP 100 yıl önce, CHP 105 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk 1919'da Samsun'a çıkarken hangi ruhtaysa, Sivas'ta hangi bilinçteyse, Amasya'da hangi kararlılıktaysa, Erzurum'da hangi dirayetteyse bugün de aynı kararlılık, aynı inanç, aynı dirayettedir. CHP gücünü ayyıldızlı al bayraktan alır, Milli Mücadele'den alır, Kuvayı Milliye'den alır, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten alır.

Ant olsun ki CHP millete güvenerek, millete sarılarak, Türkiye ittifakını koruyarak ve güçlendirerek nasıl Cumhuriyet'in ikinci yüzyılının ilk seçimlerinde birinci parti çıktıysa 47 yıl sonra, bundan sonra yapılacak ilk seçimlerde de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisini iktidar yaparak çıkacaktır, bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Kavga etmeden, hakaret etmeden, vatandaşın derdi dışında hiçbir derdi, hiçbir meseleyi konuşmadan, emekliyi konuşarak ve savunarak, emekçiyi konuşarak ve savunarak, asgari ücrete zam yapılmamasına direnerek, mücadele ederek, çayın, buğdayın, zeytinin, üzümün, fındığın taban fiyatlarının, narenciye üreticisinin sıkıntılarını, Bursa'daki meyve üreticisinin sıkıntılarını konuşarak köylüyü yeniden milletin efendisi yapma iradesini konuşarak, borç batağındaki esnafın sorunlarının nasıl çözüleceğini konuşarak ilerlemeye devam ediyoruz.

"Bir sıfır atacağız ama maaşlardan değil, fiyatlardan"

Şimdi Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında CHP iktidarında yeniden bu ülkeyi ayağa kaldıracağız. Bir kez daha söylüyorum, Tayyip Bey, sayın Erdoğan en çok övündüğü konu, '6 tane sıfır attım paradan' diyor. Biz de atacağız, biz onun gibi altı sıfır atmayacağız, bir sıfır atacağız. Ama o, altı sıfırı etiketlerden, fiyatlardan, masraflardan da attı, döndü maaşlardan da attı. CHP iktidarının 10'uncu yılında bugüne dönüp baktığınızda bir sıfır attığımızı göreceksiniz ama maaşlardan değil, sadece fiyatlardan. Bugünkü maaşı alacaksınız ama mazotun 4 lira olduğunu göreceksiniz. Bugünkü maaşı alacaksınız, dana kıymanın 55 lira olduğunu göreceksiniz.

"Önümüzdeki seçim referandum niteliğinde olacak"

Önümüzdeki seçim referandum niteliğinde olacak. Avrupa Birliği (AB) hedefiyle, hızla kalkınan, zenginleşen bir ülke mi; Şanghay İşbirliği Örgütü'nün peşinde 4 bin 500 dolarlık bir ülke mi? Biz bu ülkeyi önce 45 bin sonra 55-60 bin dolar milli geliri olan bir hale getireceğiz. Paradan değil, etiketlerden sıfır atacağız. Maaştan değil, masraftan sıfır atacağız.

SGK'ya belediyelerin borcu hep çoktu. Hep çok olacak. Çünkü sebebi şu, Türkiye'de CHP'li belediyeler icraat yapmasın, iş yapmasın diye çok haksızlığa uğruyorlar. Örneğin Antalya'da 2,5 milyon kış nüfusuna göre para yolluyorlar, '25 milyona hizmet et' diyorlar. Muğla'da da öyle, Aydın'da da öyle, bütün tatil beldeleri de öyle. Bursa gibi bir belediyeyi yıllarca yönettiler, yeni aldık, işte Mustafa Bozbey burada, 'Kaç para borcun var' diye sordum, 900 milyon dolar, 30 milyar lira.

"Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde bize kalan borç 30 milyar"

Bakan dedi ki dün, '90 milyarın üstünde borç var'. Türkiye'deki bütün belediyelerin SGK'ya toplam borcu 90 milyar lira, belediyelerin ve şirketlerinin. Sadece Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde bize kalan borç 30 milyar. Ne konuşuyorsunuz siz? Sadece SGK borcu 4,5 milyar. Yani 90 milyar liralık SGK borcunun 4,5 milyarı Bursa Büyükşehir'in bize devrettiği borç. Toplum borcu 30 milyar. Bütün ülkedeki belediyeler ve iştiraklerinin SGK borcunu konuşuyor, bizim karşı karşıya olduğumuz bunun üçte birisi Bursa'da. Türkiye'nin en borçlu belediyeleri AK Parti'den CHP'ye geçen belediyelerdir. Denizli Belediyesi, Balıkesir Belediyesi, Bursa Belediyesi en borçlu 5 belediyeden 3'ü. Resmen bize enkaz devrettiler. Belediye başkanlarımız da her şeye rağmen inanılmaz bir gayretle çalışıyorlar. Ama maalesef elimizi kolumuzu bağlamaya çalışan bir iktidarla karşı karşıyayız. Başaramayacaklar.

Şimdi Recep Tayyip Erdoğan'ın, sayın Erdoğan'ın talimatıyla CHP'li belediyelere mali darbe girişiminde bulunuluyor. Maksat şu, darbe nedir, milletin seçtiğinin millete hizmet etmesine engel olup onu bertaraf etmeye çalışmaktır. Bunu tankla topla yapmaya çalışırsan planlı darbe olur, askeri darbe olur. YSK kararıyla yaparsan adli darbe olur. Şimdi maliye eliyle yapıyorsun, seçilenin milletine hizmet etmesine engel olmaya çalışıyorsun.

"Devlet ve millet yarışmasın"

Sana inat bütün CHP'li üyeleri harekete geçiririz ne gerekiyorsa onu yaparız. Türkiye'nin en büyük dayanışmasını örgütleriz ama yine de vatandaşımızı mağdur bırakmayız. Göreceksiniz, iyi yöneteceğiz, temiz yöneteceğiz, dürüst yöneteceğiz ve millet yerelde verdiği yetkiyi genelde de verecek. Tahsil edilmeyen SGK alacaklarının hepsini birden tahsilata koymak, vergi alacaklarının hepsini birden tahsilata koymak devlet eliyle milletin seçtiklerine meydan okumaktır. Devlet ve millet yarışmasın. Zaman zaman karşı karşıya geldi. Bunu bir daha yapmayın.

"Bizi çok hafife alıyorsunuz"

Siz bizi çok hafife alıyorsunuz. Üzerimize gelirseniz en yaratıcı formüllerle en cesur kararları alırız, tarih önünde bir kez daha mahcup olursunuz.

Milletimizi Cumhurbaşkanı talimatıyla CHP'li belediyelere karşı girişilen mali darbe girişimine karşı müteyakkız olmaya, dikkatli olmaya, ne yapıldığını görüp zihne yazmaya davet ediyorum. Sizin seçtikleriniz size hizmet edemesin diye, 22 yıldır yapmadıkları işi bugün yapıyorlar ama bunu başaramayacaklar. Bütün darbeleri püskürttüğümüz gibi bu darbe girişimini de geri püskürteceğiz. Biz kazanacağız, millet kazanacak. Devleti kendisine alet eden saray rejimi kaybedecek."

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —