ÖZGE ÖZPİRİNÇCİ VE PINAR ALTUĞ'DAN ,İMAMOĞLU'NUN GÖZALTINA ALINMASINA TEPKİ..
Özge Özpirinçci, Pınar Altuğ ve Levent Üzümcü, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınması sonrasında sessiz kalmadı.
Üniversite diploması dün akşam iptal edilen İBB Başkanı ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olması beklenen Ekrem İmamoğlu, bu sabah saatlerinde evine gelen polisler tarafından gözaltına alındı.
Sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve evi aranan İmamoğlu, saat 10.00 sularında Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada Ekrem İmamoğlu için 'suç örgütü lideri' tanımının kullanılması dikkat çekti.
Operasyona gerekçe olarak "suç örgütü yöneticisi olmak", "suç örgütüne üye olmak", "irtikap", "rüşvet", "nitelikli dolandırıcılık" gibi suçlamalar gösterildi. Soruşturmanın, "basına yansıyan para sayma görüntüleri" ve "MASAK raporu kapsamında gerçekleştiği" ifade edildi. Bu kapsamda 100 gözaltı kararı çıkarıldı.
TERÖR" SUÇLAMASI DA VAR!
Öte yandan İmamoğlu ve 6 kişi hakkında hakkında "PKK'ye yardım" suçlamasıyla da gözaltı kararı verildiği duyuruldu. Başavcılığın yaptığı açıklamada, "İBB ve iştiraklerinde PKK'yle bağlantılı kişilerin işe alındığı" öne sürüldü.
ÇOK SAYIDA İSİM HEDEFTE
Tuncay Yılmaz, Fatih Keleş, Ertan Yıldız, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, İBB Genel Sekter Yardımcısı Mahir Polat, İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun, İPA Başkanı Buğra Gökce, Reform Ensititüsü Başkanı Mehmet Ali Çalışkan, İmamoğlu'nun kampanya danışmanı Necati Özkan ve sanatçı Ercan Saatçi'nin de aralarında olduğu 106 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği duyuruldu.
Ve saat 10.40 itibarıyla hakkında karar bulunan 84 kişi gözaltına alındı.İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, İBB'ye bağlı İstanbul Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun ve gazeteci İsmail Saymaz da gözaltına alındıklarını duyurdu.
Gözaltı kararına siyasilerden tepkiler art arda gelirken ünlü isimler de yaşananlara sessiz kalmadı.
"YAŞADIĞIMIZ BU BU KORKUNÇ GÜNLERİ..."
Oyuncu Özge Özpirinçci sosyal medya hesabında önce Ekrem İmamoğlu'nun "Kendimi millete emanet ediyorum" sözlerini paylaştı.

Özpirinçci devamında ise "Yaşadığımız bu adaletsiz, hukuksuz, utanç dolu ve korkunç günleri evlatlarımıza anlatırken 'ama bunların hepsi geride kaldı ve bak dediği gibi her şey güzel oldu' demek istiyorum" ifadelerini kullandı.

KAPKARANLIK UYANDIK"
Ailesiyle Ordu'da tatilde olan oyuncu Pınar Altuğ da kar fotoğrafı paylaşarak "Bembeyaz bir güne kapkaranlık uyandık" notunu düştü.

Tiyatro sanatçısı Levent Üzümcü de Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının iptal edilmesine ve gözaltına alınmasına sessiz kalmadı.

"Belki üniversite, belki lisedesin…aklın almıyor, sinirlerin bozuluyor, ümidine ve hayallerine tutunmaya çalışıyorsun ya… hah işte, bu duyguyu ve sana bunu yaşatanları asla unutma cancağzım. Unutursan hatırlatır kendini bunlar, aman deyim" ifadelerini kullanan Üzümcü, İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından İstanbul'da alınan 4 günlük eylem yasağıyla ilgili olarak da "Demokrasi ne güzel bir şey değil mi?" paylaşımında bulundu.
-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,45% 0,27
-
EURO
51,21% 0,18
-
GRAM ALTIN
6379,44% 2,14
-
Ç. ALTIN
10614,40% 0,00
İlgili Haberler
ÜNLÜ İSİMLERİN YER ALDIĞI UYUŞTURUCU DOSYASINDA KARAR: 4 KİŞİ TUTUKLANDI
İBB DAVASINDA SAHTE BASIN KARTI İDDİASI: GÖRÜNTÜ ÇEKEN KİŞİ TUTUKLANDI
OSMAN KAVALA AİHM’DE KONUŞTU: “TUTUKLULUĞUM SİYASİ VE AĞIR HAK İHLALİ”
KÖRFEZ’DE GERİLİM TIRMANIYOR: 3 ÜLKE İRAN KAYNAKLI SALDIRILARA MÜDAHALE EDİYOR
TÜRKİYE’NİN MALİ KARNESİ MASADA: ŞİMŞEK’TEN RİSK AÇIKLAMASI
AKBELEN’DE 5 BİN ZEYTİN AĞACI İÇİN SÖKÜM KARAR
İSTANBUL AÇIKLARINDA KRİTİK OLAY: PETROL TANKERİNE DRON VE İDA SALDIRISI
KALBİMİZ SANTRADA: TÜRKİYE-ROMANYA MAÇINDA İLK 11’LER BELLİ OLDU
CHP’DEN SAVAŞ EKONOMİSİNE KARŞI PAKET: DESTEKLER VE VERGİ DÜZENLEMELERİ
İBB DAVASI’NDA 10’UNCU CELSE: GÖZLER MEHMET MURAT ÇALIK’IN SAVUNMASINDA
“UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA ŞOK DALGA: ÜNLÜ İSİMLER İÇİN GÖZALTI KARARI”
İSRAİL MECLİSİ’NDEN TEPKİ ÇEKEN KARAR: FİLİSTİNLİ MAHKUMLARA İDAM TASARISINA ONAY
ÖZÇELİK-İŞ İLE MMK ARASINDA ANLAŞMA SAĞLANDI
GÜRLEK’İN KAYITLARINI SORGULAYAN BİR MEMUR DAHA GÖZALTINA ALINDI
MAGAZİN DÜNYASINDA ŞOK! EROL KÖSE’NİN 16. KATTAN GELEN TRAJİK VEDASI
OYAK Çimento’ya Küresel Sürdürülebilirlik Onayı
ŞARJ ÜCRETLERİNDE YENİ DÖNEM: EK ÜCRETLER KALDIRILDI, SİSTEM DEĞİŞTİ
Yükleniyor
ERDOĞAN’DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER: “MİLLET YÖNETİMDE BİZE GÜVENİYOR”
ÜNLÜ İSİMLERİN YER ALDIĞI UYUŞTURUCU DOSYASINDA KARAR: 4 KİŞİ TUTUKLANDI
İBB DAVASINDA SAHTE BASIN KARTI İDDİASI: GÖRÜNTÜ ÇEKEN KİŞİ TUTUKLANDI
OSMAN KAVALA AİHM’DE KONUŞTU: “TUTUKLULUĞUM SİYASİ VE AĞIR HAK İHLALİ”
GÜRLEK SESSİZLİĞİNİN NEDENİ BELLİ OLDU: ERDOĞAN’DAN TALİMAT
KÖRFEZ’DE GERİLİM TIRMANIYOR: 3 ÜLKE İRAN KAYNAKLI SALDIRILARA MÜDAHALE EDİYOR
- Cuma 17.1 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 18 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 16.5 ° / 10.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu




