ÖZEL:'SUÇLULARI YARGILAYACAĞIZ' DİYORUZ, NEDEN ÜSTÜNÜZE ALINIYORSUNUZ?

CHP'li Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Bize iki de bir yargılanacaksınız diyenler, talimat almıştır” ifadelerine yanıt verdi.

GÜNDEM 7.07.2022 00:42:00 0
ÖZEL:

Özel, 'Biz ‘geçmişte hukukun dışına çıkanların, insanların geleceğini, parasını çalanların, uyuşturucu baronların peşini bırakmayacağız’ diyoruz. ‘Rüşvetçilerin peşini bırakmayacağız’ diyoruz. Sayın Vedat Bilgin ‘beni yargılatacaklarmış’ demiyor. Sayın Nebati, Orman Bakanı üstüne alımıyor. Neden Süleyman Soylu üstüne alınıyor. Biz suçluları yargılayacağız diyoruz. Yarası olan gocunuyor galiba. Kimsenin bir derdi yokken, Süleyman Soylu’yu tutan bu kaşıntı nedir?' ifadelerini kullandı.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Özel, memurların enflasyon fiyat farkı ve sendika taleplerine ilişkin şunları söyledi:
Normal şartlarda ne yaparsınız? Enflasyondan, verilen 7 buçuğu düşüp 34.85’i bulursunuz. Bunun üzerine ikinci 6 aylık yüzde 7’yi eklersiniz ve zam oranı bulunur, yüzde 44,29. Bu kadar basit. Bunu çok basit hesap bilen herkes böyle yapar. Maliye Bakanlığımız aynı şekilde yüzde 7 buçuk enflasyon çıkmış. Çıkan enflasyona yüzde 7 buçuk ıskonto uyguluyor, memurun cebinden. Hesabı aynı şekilde sürdürüp yüzde 41.69’dan buluyor. Bunun altına sendika ile bakan imza atmış. Böyle olursa örneğin hemşiremiz 222 lira az para alacak her ay. Öğretmenimiz 231 lira az para alacak her ay. Bakanlık ‘böyle hesaplanacak’ demiş. İmzanın öbür tarafından ses yok. Memur Sen Konfederasyon Başkanı Sayın Ali Yalçın'a dün seslendim. Ses etmediler. Hemen, Bakanlık ile görüşüp, bu genelgeyi değiştirtmeleri lazım.

Sağ olsun başka yetkisiz sendikalar grubumuzu aradılar, hesaplamayı aldılar. Bugün mahkemeye başvuracaklarını söylüyorlar.Ben baktım, bu konuda ‘Memur Sen ne diyor’ diye, ne buldum? Bir ara, Memur Sen ile Kamu Sen deyim yerindeyse hesap yöntemi üzerinden kapışmışlar. Memur Sen halen internet sitelerinde duran bir yazı yazmış. Kamu Sen için enflasyon farkı ders notu diyor, biraz alaycı ‘ders veriyoruz size’ diyor. Bakın hesabı burada anlatmış, diyor ki ‘bu dönem yüzde 3 zam almıştı yüzde 4.76 enflasyon gerçekleşti. Şurada anlatıyor, 4,76’dan 3 çıkarırsınız kalan 1.76 zam hakkıdır memurun’ diyor. Dün ve diyor ki ‘böyle hesaplanmalı’ diyor geçmişte. Şimdi niye susuyor? Niye açıklama yapmıyorlar? Ya iki lira değil, 22 lira değil, her ay 222 lira. Kim kime veriyor?

Verdiler ya bir miktar fark, onun bir kısmını böyle alıyorlar, bir kısmını gelir vergisi artışından alıyorlar. Zaten, enflasyon yemeye devam ediyor, gelen her zammı. Memur Sen Genel Başkanı Sayın Ali Yalçın’a kişisel hiçbir husumetim, hiçbir sorunum yok. Ama isminle sataşıyorum. İmzayı attın. Bu senin memura borcun. Burada da mademki Kamu Senle dalga bile geçmişsin. Ali Yalçın cevap ver, bu hesap nasıl yapılacak? Her öğretmenin her hemşirenin cebinden çaldıracak mısınız? İsminle sataşıyorum, cevap ver. Bu konuda bir tutum alın. Sendika bu konuda bir tutum almazsa burada kötü niyet ararız.

Araştırma görevlisinden 285, genel müdürden 968, şube müdüründen 295, başkomiserden 300, polis memurundan 258 lira. Bu polis memuru, biri birinin 258 lira çalarsa, kelepçe takıp götürüyor, başkomiser de ifade alıp mahkemeye yolluyor. Şimdi bu polisin cebinden her ay 258 lira çaldıracak mısınız, sendika? Bu ali cengiz oyununa, Memur Sen’in Ali Yalçın’ı sessiz kalmasın.

'NEDEN SÜLEYMAN SOYLU ÜSTÜNE ALINIYOR?'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Bize iki de bir yargılanacaksınız diyenler, talimat almıştır” ifadelerine ilişkin Özel, şunları söyledi:
Biz ‘geçmişte hukukun dışına çıkanların, insanların geleceğini, parasını çalanların, uyuşturucu baronların peşini bırakmayacağız’ diyoruz. ‘Rüşvetçilerin peşini bırakmayacağız’ diyoruz. Sayın Vedat Bilgin ‘beni yargılatacaklarmış’ demiyor. Sayın Nebati, Orman Bakanı üstüne alımıyor. Neden Süleyman Soylu üstüne alınıyor. Biz suçluları yargılayacağız diyoruz. Yarası olan gocunuyor galiba. Kimsenin bir derdi yokken, Süleyman Soylu’yu tutan bu kaşıntı nedir? Vatandaşlarımızın takdirine bırakıyoruz.

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Bilgin’in “Türkiye'nin emekçilerinin, İşsizlik Sigortası Fonu için kesilen paralarının, böyle saçma sapan programlara gitmesine izin veremeyiz” sözleri hakkında Özel, “Bu programları kim başlattı? Süleyman Soylu. O muhteşem Çalışma Bakanlığı döneminde. Mevcut Bakan, ‘böyle saçma sapan yerlere parayı çarçur ettirmeyiz’ diyor. Sebebi de şu: Ben hak veriyorum. İşçinin kumbarasından işverenin cebine destek ve sonra işten çıkarıp yenisini alıp yeniden destek. Bu olmaz. Yılın son günü işten çıkarıp yeni işçi almak istihdam desteği midir, yoksa devleti enayi yerine koyup işsiz kumbarasının içini boşaltmak mıdır? Süleyman Soylu, bunu yaptı. Bakan ‘müdahale edeceğiz’ diyor. Bakan doğru söylüyor ama Sayın Bakan, bunu kendinden öncekileri suçlarken Süleyman Soylu'yu suçladığını da bilsin. Bilip de yapıyorsa arkasındayız. Bilmeden yapıyorsak bu da ikisine dert olsun, otursunlar konuşsun” diye konuştu.

'SARAY REJİMİ GURURLA SUNAR'

Özel, Basın Ahlak Esasları’nın yenilenmesi ile ilgili olarak şunları söyledi:
'Dezenformasyon yasası’ dedikleri, esasen sansür yasasını yoğun muhalefetimiz ve toplumda oluşan tepkiler üzerine 1 Ekim’e bırakmışlardı. ‘Bu süreyi doğru geçirin, basın örgütleri ile çalışın, bu yasayı düzeltelim’ demiştik.
Ancak Resmi Gazete’de Baskın Ahlak Esasları’na dair genel kurul kararları yayınlandı. AK Parti, aynı AK Parti. Yine dönüp de kimselere sormamışlar. Evrensel, Birgün, Cumhuriyet, Yeni Asya, Karar, Milli Gazete ve kendilerine müzahir olmayan ne kadar basılı yayın organı varsa onları zapturapt altına almak için yeni bir çalışma. Saray rejimi gururla sunar. Bazı disiplin suçlarını getirmişler, bazı ifadeleri muğlaklaştırmışlar. Sopayı kalınlaştırıp, basına göstermekteler. Bundan sonra bunlara uymazsan, sana ilan vermem.’ Kime verirsin? Yandaş medyaya veriyorlar. Bir de küçük ortağa müzahir Türkgün Gazetesi ile BengiTürk televizyonuna veriyorlar. Basındaki bu sorunları takip etmeye… İktidarımızın ilk üç ayında basın emekçilerin hak ettikleri kanunu üç ay içinde geçireceğiz. Bir daha kimsenin ele geçiremeyeceği bir basın kanunu yapmaya hazırlanıyoruz.

'GEMİYİ ERKEN TERK ETMEK İSTEYENLER VAR'

Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun; dün yaptığı ve “5'li çete ile aramı bulmaya yeltenen sermayedar, holding, piyasa, kim olursa olsun pişman olur; bu böyle biline. Şimdi varsa cesaretiniz, gelin beni ikna edin. Ama haber yollamayı bırakın” ifadelerini içeren sosyal medya paylaşımı ile ilgili şunları söyledi:
İktidar değişimini, ilk önce köylerde muhtarlar, Ankara’da bürokratlar… Muhtarlar salonlara sığmıyor. Muhtarlar değişime inandı. Bürokrasiden dosya yağıyordu. Tasnifleniyor. Bugünkü durumda, suç duyurusunda tüketilmek istenmeyenler, gelecekte bağımsız yargı için saklanıyor. Bir kısmı ile ilgili gerekli işlemler yapılıyor ama o konulara çalışılıyor.
Diğer taraftan o gemiyi erken terk etmek isteyenler var.

 Bizim tarafa atlamak istiyorlar. Genel Başkan dün akşam onlara, ‘durun’ dedi. Çünkü CHP’nin iktidarda olduğu dönemde, bugünkü gibi bir ilişkiye gerek yok. ‘Beşli çetecikler’ reis değiştirmek istiyor. Bizde reis olmayacak, bizde hukuk olacak. Kemal Bey, ilişki kurması gerekenlerle kurar. Baştan söyledik, kamulaştırmalar yapılacak. Makul karınızı alırsınız. Güvendiğiniz o tahkimlere sunulacak evraklar, bütün dünya ülkelerinde var, yani bir iktidarın kendi yakınları için yapmış olduğu; ülke lehine değil, birilerinin lehine yapmış olduğu anlaşmalar gelecek iktidarları bağlamaz. Öyle Londra’daki tahkimlere güvenmeyin. Özal’ın yaptığı otoyoldan kaça geçiyorsak, sizinkinden de o kadara geçilecek. Süleyman Demirel’in yaptığı köprü, bayramda bedava, sizinki 250 lira. Yok öyle. Bunların hepsi kamulaştırılacak. Ümit ederiz, otoyollardaki gişeleri balyozla kırma törenleri yapacağız hep beraber. Hep beraber o gişeleri kırdığımız günleri göreceğiz. Bu ülkede kolay, hızlı, güvenilir ulaşım; zenginlerin kullanabildiği bir şey olmaktan çıkacak artık. Öyle beşli çetelerin köprülerini, Türk milletinin köprüsü haline getireceğiz. Bundan emin olsunlar. Bizim kapıyı çalmasınlar.

Bizim kapı herkese açık. Ama Erzincan Kemaliye’deki gibi. İki tokmak var. Vatandaş tokmağı çaldı mı biz o kapıyı, güle oynaya açarız. Beşli çete çalınca, o  kapı karşısında duvar gibi durur. Asla ve asla bu iktidarın suç ortaklarının gelecekteki iktidarımızla ilişkilenmek için yapmış oldukları temaslara duyarlı değiliz, kapalıyız. Bizi kimse Tayyip Erdoğan ile karıştırmasın. ‘Reis gitti yaşasın yeni reis.’ Yeni reis yok, hukuk var. Adalet var, eşitlik var. ‘Kral öldü, yaşasın yeni kral.’ Kral yok demokrasi var. Demokrasiye yeniden geçeceğiz. Öyle kendisini padişah gibi gören, ulufeler dağıtan, kendini methedene veren, sinir edene dirsek gösteren… Böyle bir anlayış Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte bitiyor. Herkes bunu bilsin.

'MHP’NİN DESTEK VERDİĞİ BİR İKTİDARIN EKONOMİK BUHRANA GİRMEDİĞİ GÖRÜLMEMİŞTİR'

MHP tarafından “Geleceğin Ekonomi Vizyonu" ile "Türk Kuşağı: Türkiye’nin Büyük Stratejisi" başlıkları ile iki ekonomi kitabı hazırlanmasının sorulması üzerine Özgür Özel, “MHP’nin ‘maşallah’ dediğini 40 yıl sonra sütten kesilir, ‘maşallah’ dedikleri çocuk 40 gün yaşar. MHP’nin destek verdiği bir iktidarın ekonomik buhrana girmediği görülmemiştir. Sonunda erken seçim ve baraj. MHP’nin marifetleri budur. Yanlarında durdukları herkesi felakete sürüklemeyi marifet bilirler marifetleri. Küfrettikleri ve ‘bir tek senden cumhurbaşkanı olmaz’ dedikleri kişiye destek vermek de onların işidir” dedi.

''LÜTFÜ ELVAN ‘128 MİLYAR DOLAR AÇIKLANMALIDIR’ DEDİ, NASIL PAKETLEDİLER KENDİ BİLE ANLAMADI''

128 milyar dolar davasında CHP’nin itirazının reddedilmesinin sorulmasıyla Özel, “128 milyar doları cayır cayır yaktılar. Bunu ekonomiyi bilen herkes biliyor. Herkes 128 milyar dolarlık rezervin cayır cayır yandığını biliyor. Bilmediğimiz Merkez Bankası’nın kime sattığı listelerini yayınlamamasıdır. Kime satıldığı, normal satışların yanında bazı şüpheli satışlar var, önemli sayıda. Açıklanması için talepte bulunuyoruz. Bunu Lütfü Elvan, ‘bence açıklanmalıdır’ demişti. Nasıl paketlediler kendi bile anlamadı” yanıtı verdi.

  • BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

46 ÇOCUĞA İSTİSMARLA GÜNDEME GELMİŞTİ: ENSAR VAKFI'NDAN "OKULLARDA DİN EĞİTİMİ" PROGRAMI

HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

GECE YARISI ZAMMI: AKARYAKIT FİYATLARI BİR KEZ DAHA DEĞİŞTİ

TELE 2 HABER, KAYYUMUN YAYINA SON VERDİĞİ SAATTE ALKIŞLARLA YAYINA BAŞLADI

ERGÜNEŞ FIRTINASI: SEÇİLEMEYEN HSK ÜYESİ, JET HIZLA AKP İLÇE BAŞKANI!

'İSTANBUL İDDİANAMESİ' İNTERNET SİTESİ VE X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

KIBRIS İÇİN TARİHİ DİPLOMASİ: ALMANYA DEVREYE GİRİYOR

EV SAHİBİ OLMA UMUDU: SOSYAL KONUTTA BAŞVURULAR YAĞIYOR

HATAY’DA YİNE SEL: “HİZMET GELECEK” DENİLDİ, ALTYAPI HÂLÂ YOK

İMAMOĞLU'NUN SOSYAL MEDYA HESABINA İKİNCİ DEFA ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

ARINÇ CEZAEVİNDE: “DEMİRTAŞ VE KAVALA BU ÜLKENİN YENİDEN KUCAKLAŞMASINI İSTİYOR”

CHP’Lİ ÜNSAL: KADIN BAŞKAN OLARAK  ZORBALARA İZİN VERMEYECEĞİM!

“ANKARA’DA ELÇİLİK KRİZİ: ESAD ÖDEMEMİŞ, ŞARA ÇÖZÜM ARIYOR!”

“MERKEZ BANKASI ANKETİNDE ALARM: YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YENİDEN YÜKSELDİ!”

“ANKARA’DA YÜREK YAKAN TÖREN: 20 ASKER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI”

HATAY’DA STRATEJİK HAMLE: HBB MECLİSİ BORÇLANMAYI AÇTI, BEDESTEN’İ KİRAYA VERDİ!

SAVCILIK AÇIKLADI: DÖRT ŞİRKETE DAHA KAYYUM ATANDI

MENZİL’DE SİYASİ FAY HATTI: ERDOĞAN–ARINÇ REKABETİ DERİNLEŞİYOR!

ROJİN’İN ÖLÜMÜNDE SARSICI İDDİA: ATLETİNDE BAŞKA BİR KADININ KANI!

ORTAKÖY’DE ZEHİR ZİNCİRİ: İKİ ÇOCUĞUN ARDINDAN ANNE DE HAYATA TUTUNAMADI!

32 MİLYARLIK AKIŞ DEŞİFRE EDİLDİ: DEV PLATFORM TMSF DENETİMİNDE!

ÖZEL’İN GİZLİ TANIK ÇIKIŞI YARGIYI HAREKETLENDİRDİ: BAŞSAVCILIK YALANLADI!

ERHÜRMAN ANKARA’DA KONUŞTU: RUM TARAFI BİZİ YOK SAYDIKÇA KRİZ DERİNLEŞİR!

TÜRK YANGIN UÇAĞI HIRVATİSTAN’DA DÜŞTÜ: BAKIM İÇİN GİTTİ, KARA HABERLE DÖNDÜ!

DİLOVASI’NDA ÖLEN KADINLARIN ÇALIŞTIĞI FABRİKANIN PATRONU TANIDIK ÇIKTI!

SİLİVRİ’DE KAOS: İBB DAVASI ADALET SİSTEMİNİ TIKADI!

İSTANBUL YİNE SALLANDI! MERKEZ ÜSSÜ SİLİVRİ!

MHP’Lİ BAŞKANDAN SKANDAL HAREKET! KAN PARASINI BELEDİYE BÜTÇESİNDEN KARŞILAMIŞ!

AZİZ İHSAN AKTAŞ CİNSEL TACİZDEN SABIKALI ÇIKTI

Yükleniyor


HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

TELE 2 HABER, KAYYUMUN YAYINA SON VERDİĞİ SAATTE ALKIŞLARLA YAYINA BAŞLADI

ERGÜNEŞ FIRTINASI: SEÇİLEMEYEN HSK ÜYESİ, JET HIZLA AKP İLÇE BAŞKANI!

'İSTANBUL İDDİANAMESİ' İNTERNET SİTESİ VE X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

KIBRIS İÇİN TARİHİ DİPLOMASİ: ALMANYA DEVREYE GİRİYOR

EV SAHİBİ OLMA UMUDU: SOSYAL KONUTTA BAŞVURULAR YAĞIYOR

  • Pazar 17.3 ° / 8 ° false
  • Pazartesi 18.3 ° / 8 ° Güneşli
  • Salı 20.1 ° / 8.6 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7