Tarih: 16.05.2024 22:52

ÖZEL'DEN KOBANİ DAVASI AÇIKLAMASI

Facebook Twitter Linked-in

Özel, "Olay olduktan 5 yıl sonra açıldıysa dava, iddianamesi de doğrudan bir partinin genel başkanı tarafından yıllarca yazıldıysa, sonra da dava açıldıysa bu dava siyasi davadır" dedi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sözcü TV'de soruları yanıtladı.

Bugün kararları açıklanan Kobani Davası hakkında açıklamalarda bulunan Özel, şunları söyledi:
"İlk günden beri takındığım tutumu değiştirecek değilim. Dava, siyasi dava. Olay olduktan 5 yıl sonra açıldıysa dava, iddianamesi de doğrudan bir partinin genel başkanı tarafından yıllarca yazıldıysa, sonra da dava açıldıysa bu dava siyasi davadır. Uzamasıyla, zamanlamasıyla, karar duruşmasının seçimden sonraya bırakılmasıyla falan her yönüyle siyasetten kullanılmaya elverişli bir dava.
Burada Selahattin Demirtaş'a ve Fiden Yüksekdağ'a verilen cezalar, görevlerinin başındayken bir partinin eş genel başkanlarıyken alınıp da suçlandıkları şey ve bu cezalara baktığınızda kabul edilebilir bir tarafı yok.
Davayı bir hukuki dava olarak değerlendirmek yerine, tabi bir partinin genel başkanı olmasam her beraat edenleri, yaptığı yeterli görülüp bırakılanları ve ağır cezalar alanları hangi kategorilerde değerlendirmek gerektiği üzerine farklı beyin jimnastiği yapabilirim ama kim ne derse desin bu davada bir hukuk yok. Yargılama süreci hukuki değil"
SİNAN ATEŞ İDDİANAMESİNE TEPKİ
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 şüpheli hakkında hazırlanan iddianameye tepki gösteren Özel şu sözlere yer verdi:
"Son günlerde ortaya çıkan bir şey. Nedir? İddianame yazılmış, Sinan Ateş iddianamesi. İddianamede olaya karışan aracın her şeyin plakası var ama bir tane araca siyah Audi diyorlar. Bir tek onun plakası yer almamış. Sonra o siyah Audi'nin hangi Audi olduğuna ilişkin bir fotoğraf ortaya çıktı. Ne bunun ortaya çıkmasını bir gazetecilik başarısı olarak gören var. Konunun iki tarafı da, bir taraf işin ucun kendisine geldiğini düşünerek süreci enfekte etmek için bunu servis ettiğini ve Ali Yerlikaya'nın üstüne yıktığını iddia ediyorlar. Öbür taraf da diyor ki 'Ali Yerlikaya MHP-AKP ilişkisini dinamitlemek ve Soylu'yu işin içine katmak için bunu yaptı' diyorlar. Bu bir suç. Suç olan ne? Fotoğrafın gizli kalmasını beklemek suç.
"ARACIN PLAKASININ İDDİANAMEDE OLMAMASI BAŞLI BAŞINA BİR YARGILAMA KONUSU"
İddianamede o arabanın plakasının yazılmaması kabul edilemez. Kim kullanıyormuş arabayı? Kim kullanıyorsa kullansın. Ülkü Ocakları başkanının kullandığı araç olursa iddianameye yazılamıyor. Bu süreç öyle kolay sindirilecek süreç değil. O aracın plakasının iddianamede olmaması başlı başına bir yargılama konusudur. İddianameyi hazırlayanlar için, onlara bu telkinleri yapanlar için..."

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —