ÖZEL: MAZBATAYI ALDIĞIM GÜN İLK ZİYARETİM HATAY’A…

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan adayı Özgür Özel, kurultaydan gençleşerek, birleşerek, güçlenerek birlik ve beraberlik içinde bir kişiyi kaybetmeden çakacağını, mazbatayı aldığı ilk gün Hatay'ı ziyaret edeceğini söyledi.

Hatay 25.10.2023 11:05:00 0
ÖZEL: MAZBATAYI ALDIĞIM GÜN İLK ZİYARETİM HATAY’A…

Cumhuriyet Halk Partisinin Kurultay süreci dolayısıyla 81 İlde ziyaretlerde bulun CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel Hatay’da Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı ve İl Başkanı Hakan Tiryaki ve örgütün konuğu oldu.

Cumhuriyet Halk Partisinin ilçe binalarında, Adıyaman gibi geçici olan binalarında ya da Kahramanmaraş gibi küçük geçici bir dairede konuştuğunu ifade eden CHP Genel Başkan adayı Özel, bugün Hatay’da açıklamayı açık alanda ve arkadaki çadırların önünde yapmayı uygun gördüğünü söyledi.

6 Şubatta çok büyük bir deprem yaşandığını ve Hatay’ın bu depremdeki her iki kayıptan bir tanesini verdiğini ifade eden Özgür Özel “Depremin ikinci gününde koşup Hatay’a geldiğimde, Hataylıların en önemli söyledikleri şey şuydu; ‘Bizi geriye bırakıyorlar. Deprem en büyük hasarı Hatay’da bıraktı. En çok Hatay’ı yıktı. En büyük Hatay’da, Hatay’ın sesini duyurun’ diyorlardı.

Bugün gelinen noktada da Hatay’ın, daha yıkılmamış binaların kaldırılmamış enkazların ve henüz neyin ne olduğu bilinmeyen, evler nereye, nasıl planlanarak yapılacak? Bu konudaki belirsizliklerin Hataylıları rahatsız ettiği, belli şüphelerin şehirde kulaktan kulağa duyulduğu, bu kadar büyük acıdan bile birilerinin rant çıkarmak ve insanları haklarından mahrum edecek planlar olduklarına ilişkin endişeler sürekli dile getiriliyor. Bütün Türkiye görsün, bilsin ki, büyük deprem Hatay’ı yerle bir etti ve Hatay’ın sorunları bitmedi dağ gibi duruyor” diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı, ilçe ve il Başkanlarının bölgedeki tespitlerini de aldığını vurgulayan Özel, Hatay’da yapılacak çok iş olduğu, bir dakika bile Hatay’ın üzerinden dikkatlerin çekilmemesi gerektiği yönünde olduğunu söyledi.

Bu büyük depremde hem arama kurtarma faaliyetleri noktasında ilk başlardaki zafiyet, koordinasyonsuzluk ve ardından yaşananların Hatay’da derin yaralar açtığını aktaran Özel “Hatay çok nitelikli göçler verdi. Hatay herhangi bir şehir değildir. Hatay her şeyden önce Atatürk’ün emanetidir. Hatay Atatürk’ün tanımlamasıyla ‘Benim meselem’ dediği kendi meselesidir ve Atatürk’ün emanet ettiği bu şehri ayağa kaldırmak… Tarihi dokusuna sahip çıkarak ayağa kaldırmak, şehrin kültürel yapısını koruyarak, bu şehrin kutsal dinler açısından anlamını muhafaza ederek, bu şehrin yan yana yaşama kültürünü koruyarak, bu şehrin demogrfik yapısına müdahale edilmesine izin verilmeksizin Hatay’ı gündemde tutmak hepimizin boynunun borcudur” şeklinde konuştu.  
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan adayı Özel, 4-5 Kasım’da bir kurultay yapacaklarının altını çizerek “Bu kurultaydan emin olun ki gençleşerek, birleşerek, güçlenerek inancımızı arttırarak üzerimizdeki ölü toprağını silkerek, geleceğe umutla bakarak, bu kurultay salonundan birlik ve beraberlik içinde bir kişiyi kaybetmeden, Sayın genel başkanımıza gerekli saygıyı ve vefayı göstermiş ve göstermiş olarak hep bir arada çıkacağız. O salona 41 il başkanıyla girsem, 81 il başkanıyla çıkacağım. O salondan bin 200 delegemizle el ele omuz omuza çakacağım. ilk ziyaretimi mazbatayı aldığım gün Hatay'a gerçekleştireceğim” dedi.  

 

  • BIST 100

    10698,13%1,25
  • DOLAR

    42,31% 0,03
  • EURO

    49,02% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5488,13% -0,13
  • Ç. ALTIN

    9189,23% 0,00

TATİL ZEHİR OLDU: GÜNDEN GÜNE ERİYEN AİLEDEN SON KAYIP BABA OLDU

HESABI ENGELLENEN İMAMOĞLU'NDAN YENİ HESABINDAN İLK PAYLAŞIM: NEREDE KALMIŞTIK?

UKRAYNA’DA TÜRK GEMİSİNE SALDIRI: RUS İHA’SI LPG TANKERİNİ VURDU, DİPLOMASİ TRAFİĞİ BAŞLADI

SİVAS’TA DEMİR MADENİ ÇÖKTÜ: 66 YAŞINDAKİ MÜDÜR KAYIP

ZAMLI EKMEĞE TEPKİ: DÖRTYOL HALKI ÇAREYİ HALK EKMEKTE BULDU

İSMAİLAĞA SOSYAL KONUTLARA DA EL ATTI: PROJEDE DEĞİŞİKLİK YAPTIRDIKLARINI İDDİA ETTİ

TRUMP’TAN SÜRPRİZ U DÖNÜŞÜ: “KOMÜNİST” DEDİĞİ MAMDANİ İLE MASAYA OTURUYOR

KILIÇDAROĞLU; BİNALİ YILDIRIM, DOĞU PERİNÇEK VE SÜLEYMAN SOYLU İLE BİRLİKTE NİKAH ŞAHİDİ OLDU

ESKİ HDP'Lİ VEKİL YENİDEN REFAH’A GEÇTİ

ÖZGÜR ÖZEL MUSTAFA ELİTAŞ İLE YAPTIĞI SOHBETİ AKP'YE MANİDAR SÖZLER İLE AÇIKLADI

CBADAYOFİSİ → CBADAYOFİSİ1 → CBADAYOFİSİ11: SANSÜRE KARŞI DİRENİŞ!

6 ŞUBAT DAVASINDA ŞOK TESPİT: AFAD VE YEREL YÖNETİMLER “SORUMLU” İLAN EDİLDİ

ŞULE ÇET DAVASINDA TEPKİ ÇEKEN GELİŞME: BERK AKAND’IN TAHLİYE EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

ŞANLIURFA’DA İNŞAAT ÇÖKTÜ: 2 İŞÇİ ENKAZ ALTINDA CAN VERDİ

TATİL BİTTİ, MARATON BAŞLIYOR: OKULLARDA ZİL YARIN ÇALIYOR

ÇOCUK SAĞLIĞI TEHLİKEDE: TİCARET BAKANLIĞI İKİ MARKAYI KARA LİSTEYE ALDI!

46 ÇOCUĞA İSTİSMARLA GÜNDEME GELMİŞTİ: ENSAR VAKFI'NDAN "OKULLARDA DİN EĞİTİMİ" PROGRAMI

HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

GECE YARISI ZAMMI: AKARYAKIT FİYATLARI BİR KEZ DAHA DEĞİŞTİ

TELE 2 HABER, KAYYUMUN YAYINA SON VERDİĞİ SAATTE ALKIŞLARLA YAYINA BAŞLADI

ERGÜNEŞ FIRTINASI: SEÇİLEMEYEN HSK ÜYESİ, JET HIZLA AKP İLÇE BAŞKANI!

'İSTANBUL İDDİANAMESİ' İNTERNET SİTESİ VE X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

KIBRIS İÇİN TARİHİ DİPLOMASİ: ALMANYA DEVREYE GİRİYOR

EV SAHİBİ OLMA UMUDU: SOSYAL KONUTTA BAŞVURULAR YAĞIYOR

HATAY’DA YİNE SEL: “HİZMET GELECEK” DENİLDİ, ALTYAPI HÂLÂ YOK

İMAMOĞLU'NUN SOSYAL MEDYA HESABINA İKİNCİ DEFA ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

ARINÇ CEZAEVİNDE: “DEMİRTAŞ VE KAVALA BU ÜLKENİN YENİDEN KUCAKLAŞMASINI İSTİYOR”

CHP’Lİ ÜNSAL: KADIN BAŞKAN OLARAK  ZORBALARA İZİN VERMEYECEĞİM!

“ANKARA’DA ELÇİLİK KRİZİ: ESAD ÖDEMEMİŞ, ŞARA ÇÖZÜM ARIYOR!”

Yükleniyor


HATAY’DA STRATEJİK HAMLE: HBB MECLİSİ BORÇLANMAYI AÇTI, BEDESTEN’İ KİRAYA VERDİ!

MAHKEME YETMEDİ, İSTİNAFA DAYANDI! SAVAŞ HÜKMÜ TANIMADI, KILIÇDAROĞLU SEVDASINI BIRAKMADI!

DEPREMZEDE BEBEĞİN ÖLÜMÜ SONRASI HATAY’DAKİ KÜNEFE TÖRENİ TARTIŞMA YARATTI

HATAY’DA 23 CANIN GİTTİĞİ DAVADA 3 YILDIR TUTUKLU SANIK BULUNMUYOR

İSKENDERUN’DA GİZLİ BÖLMEDE SAKLANAN HÜKÜMLÜLER TUTUKLANDI!

ÖNTÜRK SEL BÖLGESİNDE:TÜM EKİPLERİMİZ SAHADA …

  • Salı 20.1 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 21.7 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Perşembe 22.3 ° / 10.5 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7