ÖZEL KUVVETLER’DE ÇOK SAYIDA ATAMA!

ÖZEL KUVVETLER’DE ÇOK SAYIDA ATAMA!

TSK’nin 2024 yılı atamaları kapsamında Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda atamalar yapıldı.

Buna göre, Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Erbakan yerinde kalırken, birliğe bağlı tugaylardaki komutanların yanı sıra komutan yardımcısı ve kurmay başkanlıklarında değişiklik yapıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) 2024 yılı atamaları kapsamında, Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) bünyesinde çok sayıda görev değişimi yapıldı.

2020’DEN BU YANA EN KAPSAMLI KADRO DEĞİŞİMİ

ÖKK’deki yeni görevlendirmeler çerçevesinde, 2020’den bu yana en kapsamlı kadro değişimine imza atıldı. Kolordu gücündeki yapılanmasıyla bünyesinde tugay komutanlıkları bulunduran ÖKK’d, bu görevlerin bir bölümdeki atamaların dışında mevcut Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan’ın yardımcısı ve komutanlığın kurmay başkanı değiştirildi.

10 SUBAYIN YERİ DEĞİŞTİ

ÖKK Komutan Yardımcısı Tümgeneral Mustafa Köksal, Diyarbakır’daki 7. Kolordu Komutanlığı’na komutan yardımcısı oldu. ÖKK Kurmay Başkanı Tuğgeneral Osman Ziya Elgün İstanbul Maltepe’deki 23. Komando Tugayı’na komutan atandı. Genelkurmay Başkanlığı Terörle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi Komutanı Tuğgeneral Bülent Akdeniz ise yeni ÖKK Kurmay Başkanı olarak görevlendirildi.

1. Özel Kuvvet Tugay Komutanı Tümgeneral Erman Kiraz, TSK’nın sınır ötesi harekatlarından sorumlu ve Malatya’da konuşlu 2. Ordu Komutanlığı’na Kurmay Başkanı görevine getirildi. ÖKK 2. Özel Kuvvet Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Doğan ise İstanbul Başakşehir’deki 47. Komando Tugay Komutanı oldu. ÖKK 3. Özel Kuvvet Tugayı’nda görevli 5. Özel Kuvvet Grup Komutanı Tuğgeneral Erkan Günal, 1. Özel Kuvvet Tugay Komutanı, 4. Özel Kuvvet Tugay Kurmay Başkanı Tuğgeneral Oğuzhan Şimşek 5. Özel Kuvvet Tugay Komutanı, Özel Kuvvetler Okul Komutanlığı Eğitim ve Öğretim Grup Başkanı Tuğgeneral Nejat Şimşek, 2. Özel Kuvvet Tugay Komutanı olarak atandı.

Özel Kuvvetler Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme Şube Müdürlüğü Denetleme ve Değerlendirme Subayı Tuğgeneral Mehmet Keret, Genelkurmay Başkanlığı 1. İstihbarat Analiz ve Değerlendirme Daire Başkanı görevine atandı. 2. Özel Kuvvet Tugayı 4. Özel Kuvvet Grup Komutanı Tuğgeneral İlker Ata Akhun da Genelkurmay Başkanlığı emrine alındı. ÖKK bünyesinde 2020’de 5, 2021’de 3, 2022’de 4 ve 2023’de sadece 2 üst düzey komutan değişimi yaşanırken 2024 yılı atamalarında toplam 10 üst düzey atama imzalandı.

YENİ YÜZYIL’IN İLK AMİRALİ

2024 yılı YAŞ kararlarıyla ilk kez “Yeni Yüzyıla giriş” olarak tanımlanan 2001 yılı mezunu bir subay, amiral rütbesiyle terfi aldı. Deniz Kuvvetleri bünyesinde görev yapan Deniz Kurmay Albay Halil İlker Avcı, 2001 Deniz Harp Okulu mezunları arasından YAŞ’ta amirallik / generalliğe terfi ettirilen ilk subay olarak tarihe geçti.  Halen Brüksel’de görev yapan Avcı, Tuğamiral rütbesiyle Gölcük’te konuşlu Kuzey Grup Komutanlığı’na Grup Komutanı olarak atandı.