ÖZEL KUVVETLER’DE ÇOK SAYIDA ATAMA!
TSK’nin 2024 yılı atamaları kapsamında Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda atamalar yapıldı.
Buna göre, Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Erbakan yerinde kalırken, birliğe bağlı tugaylardaki komutanların yanı sıra komutan yardımcısı ve kurmay başkanlıklarında değişiklik yapıldı.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) 2024 yılı atamaları kapsamında, Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) bünyesinde çok sayıda görev değişimi yapıldı.
2020’DEN BU YANA EN KAPSAMLI KADRO DEĞİŞİMİ
ÖKK’deki yeni görevlendirmeler çerçevesinde, 2020’den bu yana en kapsamlı kadro değişimine imza atıldı. Kolordu gücündeki yapılanmasıyla bünyesinde tugay komutanlıkları bulunduran ÖKK’d, bu görevlerin bir bölümdeki atamaların dışında mevcut Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan’ın yardımcısı ve komutanlığın kurmay başkanı değiştirildi.
10 SUBAYIN YERİ DEĞİŞTİ
ÖKK Komutan Yardımcısı Tümgeneral Mustafa Köksal, Diyarbakır’daki 7. Kolordu Komutanlığı’na komutan yardımcısı oldu. ÖKK Kurmay Başkanı Tuğgeneral Osman Ziya Elgün İstanbul Maltepe’deki 23. Komando Tugayı’na komutan atandı. Genelkurmay Başkanlığı Terörle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi Komutanı Tuğgeneral Bülent Akdeniz ise yeni ÖKK Kurmay Başkanı olarak görevlendirildi.
1. Özel Kuvvet Tugay Komutanı Tümgeneral Erman Kiraz, TSK’nın sınır ötesi harekatlarından sorumlu ve Malatya’da konuşlu 2. Ordu Komutanlığı’na Kurmay Başkanı görevine getirildi. ÖKK 2. Özel Kuvvet Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Doğan ise İstanbul Başakşehir’deki 47. Komando Tugay Komutanı oldu. ÖKK 3. Özel Kuvvet Tugayı’nda görevli 5. Özel Kuvvet Grup Komutanı Tuğgeneral Erkan Günal, 1. Özel Kuvvet Tugay Komutanı, 4. Özel Kuvvet Tugay Kurmay Başkanı Tuğgeneral Oğuzhan Şimşek 5. Özel Kuvvet Tugay Komutanı, Özel Kuvvetler Okul Komutanlığı Eğitim ve Öğretim Grup Başkanı Tuğgeneral Nejat Şimşek, 2. Özel Kuvvet Tugay Komutanı olarak atandı.
Özel Kuvvetler Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme Şube Müdürlüğü Denetleme ve Değerlendirme Subayı Tuğgeneral Mehmet Keret, Genelkurmay Başkanlığı 1. İstihbarat Analiz ve Değerlendirme Daire Başkanı görevine atandı. 2. Özel Kuvvet Tugayı 4. Özel Kuvvet Grup Komutanı Tuğgeneral İlker Ata Akhun da Genelkurmay Başkanlığı emrine alındı. ÖKK bünyesinde 2020’de 5, 2021’de 3, 2022’de 4 ve 2023’de sadece 2 üst düzey komutan değişimi yaşanırken 2024 yılı atamalarında toplam 10 üst düzey atama imzalandı.
YENİ YÜZYIL’IN İLK AMİRALİ
2024 yılı YAŞ kararlarıyla ilk kez “Yeni Yüzyıla giriş” olarak tanımlanan 2001 yılı mezunu bir subay, amiral rütbesiyle terfi aldı. Deniz Kuvvetleri bünyesinde görev yapan Deniz Kurmay Albay Halil İlker Avcı, 2001 Deniz Harp Okulu mezunları arasından YAŞ’ta amirallik / generalliğe terfi ettirilen ilk subay olarak tarihe geçti. Halen Brüksel’de görev yapan Avcı, Tuğamiral rütbesiyle Gölcük’te konuşlu Kuzey Grup Komutanlığı’na Grup Komutanı olarak atandı.
-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
İlgili Haberler
GAZETECİLERE DESTEK YÜRÜYÜŞÜNE MÜDAHALE: POLİS PARKI ABLUKAYA ALDI
EV SAHİPLERİ DİKKAT: 31 MART SON GÜN, CEZA KAPIDA
CEYLAN ERTEM’DEN KADIKÖY ÇAĞRISI: “GAZETECİLERİ YALNIZ BIRAKMAYIN”
TİNY HOUSE DAHİL: TARLAYA EV YAPMAK İSTEYENLERİ BEKLEYEN BÜYÜK ENGEL
CHP MİTİNGİNDE SERT ÇIKIŞ: ÖZEL’DEN YALIM GÖRÜNTÜLERİNE VE İKTİDARA TEPKİ
BAHÇELİ SESSİZLİĞİ BOZDU: İZZET ULVİ YÖNTER NEDEN AYRILDI?
DONALD TRUMP: “SANIRIM İRAN’DA REJİMİ DEĞİŞTİRDİK… SIRADA KÜBA VAR”
MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İZZET ULVİ YÖNTER İSTİFA ETTİ
TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TARİFEYİ DEĞİŞTİRDİ: YENİ DÜZENLEME RESMİ GAZETE’DE
MİLLİ EĞİTİM’DEN EK ATAMA DUYURUSU: BAŞVURULAR 28-30 MART’TA
ABB’DE KRİTİK DOSYA: YARGI SÜRECİ BAŞLADI, TARTIŞMA BÜYÜYOR
İMRALI ZİYARETİ TAMAMLANDI: DEM PARTİ HEYETİ GERİ DÖNDÜ
CHP LİDERİNDEN OPERASYON TEPKİSİ: “SALDIRI ALTINDAYIZ”
TRUMP’IN SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ: HAMANEY İDDİASI, SOMALİLERE HAKARET
ORTADOĞU’DA KRİTİK GECE: RİYAD VE KUVEYT İÇİN SALDIRI İDDİASI
HATAY’IN GÜNDEMİ ANKARA’YA TAŞINDI
ÜNLÜ İSİMLERİN YER ALDIĞI UYUŞTURUCU DOSYASINDA KARAR: 4 KİŞİ TUTUKLANDI
İBB DAVASINDA SAHTE BASIN KARTI İDDİASI: GÖRÜNTÜ ÇEKEN KİŞİ TUTUKLANDI
OSMAN KAVALA AİHM’DE KONUŞTU: “TUTUKLULUĞUM SİYASİ VE AĞIR HAK İHLALİ”
Yükleniyor
GAZETECİLERE DESTEK YÜRÜYÜŞÜNE MÜDAHALE: POLİS PARKI ABLUKAYA ALDI
BAKAN AKIN GÜRLEK’TEN DİYANET’E: “ÖZELLİKLE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
CEYLAN ERTEM’DEN KADIKÖY ÇAĞRISI: “GAZETECİLERİ YALNIZ BIRAKMAYIN”
TİNY HOUSE DAHİL: TARLAYA EV YAPMAK İSTEYENLERİ BEKLEYEN BÜYÜK ENGEL
CHP MİTİNGİNDE SERT ÇIKIŞ: ÖZEL’DEN YALIM GÖRÜNTÜLERİNE VE İKTİDARA TEPKİ
AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANINDAN İSTİFA KARARI: “MAHKEME SONUCUNU BEKLEYECEĞİM”
ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN İŞÇİ NEDEN HEDEFTE?
- Pazar 16.5 ° / 10.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazartesi 15.5 ° / 7.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Salı 16.9 ° / 7.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı




