OSMAN KAVALA'DAN 'YEMEK' AÇIKLAMASI

Silivri'de tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala, " Savcılık Barkey ile yemek yiyenin ben olmadığımı başından beri biliyordu." ifadelerini kullandı.

8.08.2022 21:02:00 0
OSMAN KAVALA

Eski CIA (ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı) Danışmanı Henri Barkey, 'iş insanı Osman Kavala'yla yemekte bir araya geldikleri' iddiası ve 'darbe planlamakla' suçlanması hakkında yazılı bir açıklama yapmış; 18 Temmuz 2016'da yemek yediği kişinin Kavala değil, gazeteci Aslı Aydıntaşbaş olduğunu söylemişti.

Aydıntaşbaş ise 'kötü niyetli bir operasyonla karşı karşıya olduğunu' ileri sürmüş; "Yıllardır tüm ısrarlara rağmen bir açıklama yapmayan, kendisiyle ilgili şaiyaları gidermek için talep edilen bilgi paylaşımına yanaşmayan bir şahıs, esrarengiz bir zamanlamayla yeni bir polemik başlatmıştır" gibi ifadeler kullanmıştı. 'Kavala'nın bilgisi dahilinde sessiz kaldığını' da sözlerine eklemişti.

KAVALA’DAN AÇIKLAMA: SAVCILIK BU GERÇEĞİ BAŞTAN BERİ GAYET İYİ BİLİYORDU

Tartışmaların odak noktasındaki Osman Kavala, uzun süredir tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden tartışmalarla ilgili açıklama yaptı.Kavala, “Osman Kavala’dan Açıklama Henri Barkey geçen gün, 18 Temmuz 2016 tarihinde Karaköy lokantasında kendisi ile yemek yiyen kişinin ben olmadığımı açıkladı. Savcılık bu gerçeği baştan beri gayet iyi biliyordu. Emniyet görevlileri lokantada yaptıkları araştırmada, o akşam kimlerin hangi masalarda oturduğu bilgisine ulaşmıştı; Emniyet’te yapılan sorgumda da bu durum teyit edilmişti” dedi.

“İKİNCİ İDDİANAMEDE YAPILAN TEK MANİPÜLASYON BU DEĞİLDİ”
Kavala açıklamasını şöyle sürdürdü:

“’Gezi olaylarını organize etmek’ ve ‘15 Temmuz darbe girişimine katılmak’ suçlamalarıyla karşılaştığım sorgulama sırasında, Barkey ile lokantada sadece selamlaşmış ve ayaküstü konuşmuş olmamdan söz edilmişti ve bu, aramızda temas olduğunun delili olarak gösterilmişti. Ancak, Gezi davasının beraatle sonuçlanmasından sonra hazırlanan, benim Barkey ile 15 Temmuz darbe girişimini organize ettiğimi ve casusluk faaliyetlerinde bulunduğumu içeren ikinci iddianamede, bu olay planlı bir buluşma ve bir görüşme olarak değiştirildi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin, Türkiye’nin Mahkeme’nin önceki kararına uyma yükümlülüğünü yerine getirmediğine hükmettiği son kararında, ek tespitlerde bulunan iki yargıç, aynı olayın farklı biçimde anlatılmasını tutukluluğumun sürdürülmesini haklı gösterme çabasına örnek olarak değerlendirdiler.İkinci iddianamede yapılan tek manipülasyon bu değildi. Birbirine yakın baz istasyonlarından verilen sinyaller Barkey ile sık sık buluştuğumun delili olarak gösterildi. Oysa çakışmanın neden kaynaklandığı, HTS kayıtlarından açıkça görülüyordu: Çakışma, benim telefonumun Elmadağ’daki çalışma ofisimin bitişiğindeki baz istasyonundan, Barkey’in telefonunun da kendisi Taksim’e gittiğinde civardaki baz istasyonlarından sinyal vermesinden kaynaklanıyordu.

Daha vahimi, iddianamede, böylesi sözde deliller göstermeye dahi ihtiyaç duyulmadan, benim darbe hazırlığı amacıyla FETÖ/PDY’nin sorumlularıyla irtibata geçtiğimin, birlikte faaliyetlerde bulunduğumun yazılmış olmasıydı.”

“HUKUKSUZ YARGILAMALAR KOMPLO TEORİLERİNE GÖRE ANLAMLANDIRMA YÖNTEMLERİYLE HAZIRLADIKLARI İDDİANAMELER ÜZERİNDEN YÜRÜTÜLMEKTEDİR”
“Bugün ülkemizde bu yükümlülük fiilen ortadan kalkmıştır” diyen Kavala, açıklamasını şöyle sürdürdü:  

“Gezi davasında verilen beraat kararları bozulduktan ve iktidarın istediği türden cezalar verildikten sonra, ne pahasına olursa olsun tutukluluğumu devam ettirmek için hazırlanmış olan bu düzmece casusluk suçlamasına gerek kalmadı. İddia makamının olayları ve olguları tarafsız bir gözle inceleyerek lehte ve aleyhte delilleri nesnel olarak değerlendirmesi ve mahkemeyi dürüstçe bilgilendirmesine ilişkin yükümlülüğü, yasalarımız ve AİHM normları tarafından belirlenmiştir.

Bugün ülkemizde bu yükümlülük fiilen ortadan kalkmıştır. Hukuksuz yargılamalar, siyasi etki altında olan savcıların olguları saklama, tahrif etme, komplo teorilerine göre anlamlandırma yöntemleriyle hazırladıkları iddianameler üzerinden yürütülmektedir. Karaköy lokantasında Henri Barkey ile yemek yediğim iddiası bu davranışın küçük ama oldukça aydınlatıcı bir örneğidir.”

NE OLMUŞTU?
Eski CIA Danışmanı Henri Barkey, Gezi Parkı davası kapsamında yargılanan ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan iş insanı Osman Kavala hakkında, Gerçek Gündem'den Sami Menteş'e açıklamalarda bulunmuştu.
Osman Kavala hakkındaki casusluk suçlamasına delil olarak "kendisiyle yemek yediği" iddiasının gösterildiğini belirten Barkey, “Ben o gece tanınmış bir Türk gazeteciyle yemekteydim ama Türkiye’deki durum göz önüne alındığında bu kişinin kim olduğunu açıklamam doğru değil diye düşünüyorum. Bu yüzden ve açıkçası haksız ve uydurulmuş ayak oyunlarının bir parçası olmayı reddettiğimden şimdiye kadar açıklamadım; kendisi isterse yapabilir tabii” demişti.
BARKEY: İDDİANAMEDE YEMEK YEDİĞİM KİŞİNİN YAZILMAMASI İLGİNÇ
Kavala ile restoranda karşılaştıklarını söyleyen Barkey, "O gece aynı lokantada başka bir masada yemekte olan, benimle o haftaki konferansa katılmış Sylvia ve Marwa’nin adlarının bile iddianameye yazılıp (belli ki o gece lokantada olan kişiler araştırılmış) benim asıl yemek yediğim kişinin belirtilmemesi fazlasıyla ilginç bir durum" diye konuşmuştu.
AYDINTAŞBAŞ: OLAYLA İLGİM YOK
Barkey'in bu açıklamalarından sonra KRT TV’ye konuşan CHP’nin ABD Temsilcisi Yurter Özcan, o gece Henri Barkey ile yemek yiyen gazetecinin Aslı Aydıntaşbaş olduğunu iddia etmişti.
İddiaların sorulduğu Aydıntaşbaş ise yine KRT ekibine "Böyle bir iddia var ama bu olayla bir ilgim yok" demişti. Barkey’i tanıyıp tanımadığı sorusuna “Herkes tanıyor, Washington’da büyükelçiliğe giden, yetkililerle, bakanlarla görüşen biriydi” yanıtını veren Aydıntaşbaş, Barkey ile yemek yiyip yemediğine dair soru üzerine “Röportaj vermek istemiyorum” ifadelerini kullanmıştı.
Ancak Barkey, dün yemek yediği kişinin gazeteci Aslı Aydıntaşbaş olduğunu açıkladı. Aydıntaşbaş ise 'kötü niyetli bir operasyonla karşı karşıya olduğunu' söyledi. 

Anahtar Kelimeler: OSMAN KAVALA' 'YEMEK' AÇIKLAMASI
  • BIST 100

    10962,02%0,30
  • DOLAR

    40,89% 0,03
  • EURO

    47,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    4368,70% -0,26
  • Ç. ALTIN

    7053,87% 0,00

İNAN GÜNEY'DEN İLK SİLİVRİ MESAJI : “KAZANACAĞIMIZA İNANIYORUM”

MECLİS ÖNÜNDE BEYAZ TOROS YAKILMASINA CHP'DEN TEPKİ

KULİSLERİ SALLAYAN İDDİALARA BOZBEY’DEN NET ÇIKIŞ

ÖZGÜR ÖZEL: “BAHÇELİ’YE KUMPAS KURULDU, ASIL MESAJ ERDOĞAN’A VERİLDİ”

ADANALI GENÇLERİN 'ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ' 11'NCİ GÜNÜNDE: 245 KİLOMETRE KATETTİLER

DEPREMDE HASAR ALMIŞTI…HATAY HAVALİMANI KAPASİTESİNİ ARTIRIYOR

FATİH ALTAYLI AÇIKLADI: ESKİ AKP’Lİ MEKTUBU CEZAEVİNDEN GÖNDERDİ

CHP’DEN AKP’YE KRİTİK GEÇİŞLER: BURSA VE KÜTAHYA GÜNDEMDE

MANSUR YAVAŞ: ESAS OLAN TUTUKSUZ YARGILAMA, BİZDE TAM TERSİ!

EFELERİN DİYARI AYDIN’DA TARİHİ KALABALIK! ÖZEL:MİLLET EMANETİNİ GERİ ÇAĞIRIYOR

BEYOĞLU BELEDİYE BAŞKANI İNAN GÜNEY TUTUKLANDI!

TOPLU SÖZLEŞME MASASINDA GERİLİM: ZAM TEKLİFİ KABUL GÖRMEDİ

BAHÇELİ VE ÇAKICI’YI ZİYARET EDEN SELAHATTİN YILMAZ, SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERİ OLARAK TUTUKLANDI

İBB SORUŞTURMASINDA 8 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI VERİLDİ!

"SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUKLAR İÇİN YENİ YASA YOLDA: 7 MADDELİK DÜZENLEME GELİYOR!"

ARTVİN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDE “SİYASİ BAĞLANTILI” ATAMA İDDİASI!

HÜKÜMETTEN MEMURLARA SON TEKLİF: 1000 TL ARTIŞ, %11-7 VE %4-4 ZAM!

“ÇERÇİOĞLU KRİZİ: MEĞER HER ŞEY İZMİR HAYALİYLE BAŞLAMIŞ”

“YARGIDA BÜYÜK HESAPLAŞMA: EPÖZDEMİR DOSYASI BÜYÜYOR”

FENERBAHÇE'NİN EFSANE BAŞKANI ALİ ŞEN YOĞUN BAKIMDA

İBB SPOR KULÜBÜ BAŞKANI FATİH KELEŞ’TEN CEZAEVİNDEN ÇARPICI AÇIKLAMA: “KUMPASIN KURBANIYIM”

KESİN İHRAÇ TALEBİYLE DİSİPLİNE SEVK EDİLMİŞTİ: MÜCAHİT BİRİNCİ AKP'DEN İSTİFA ETTİ

CHP’DEN ÇERÇİOĞLU’NA SERT MESAJ: “İHANET ETTİN, OYLARI AKP’YE SATTIN!”

İMAMOĞLU'NUN İPTAL EDİLEN DİPLOMASI İÇİN YENİ İTİRAZ!

CHP LİDERİ: “HER DARBENİN BİR LİSTESİ VAR, KAYYUM OLARAK ADİL BEY’İ YAZMIŞLARDI

AKP’YE GEÇEN ÇERÇİOĞLU’NDAN ÖZEL’E TEPKİ: “KURU İFTİRADAN ALLAH KORUSUN”

GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTER TARTIŞMASINA BAKAN’DAN YANIT: VAR AMA RİSKLİ…

BELEDİYE BAŞKANI TEPKİLER SONRASI LÜKS MAKAM ARACINI SATIŞA ÇIKARDI

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU’NUN AKP’YE GEÇİŞİ MAGAZİNİ DE SALLADI!

YANDAŞ KALEMLER BİRBİRİNE DÜŞTÜ: HAKARETLER HAVADA UÇUŞTU

Yükleniyor


MECLİS ÖNÜNDE BEYAZ TOROS YAKILMASINA CHP'DEN TEPKİ

KULİSLERİ SALLAYAN İDDİALARA BOZBEY’DEN NET ÇIKIŞ

ÖZGÜR ÖZEL: “BAHÇELİ’YE KUMPAS KURULDU, ASIL MESAJ ERDOĞAN’A VERİLDİ”

ADANALI GENÇLERİN 'ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ' 11'NCİ GÜNÜNDE: 245 KİLOMETRE KATETTİLER

DEPREMDE HASAR ALMIŞTI…HATAY HAVALİMANI KAPASİTESİNİ ARTIRIYOR

FATİH ALTAYLI AÇIKLADI: ESKİ AKP’Lİ MEKTUBU CEZAEVİNDEN GÖNDERDİ

  • Çarşamba 33.2 ° / 20.9 ° Güneşli
  • Perşembe 34.9 ° / 21 ° Güneşli
  • Cuma 37.1 ° / 20.7 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Konyaspor 2 2 0 0 6 6
2.Galatasaray 2 2 0 0 6 6
3.Antalyaspor 2 2 0 0 2 6
4.Samsunspor 2 2 0 0 2 6
5.Trabzonspor 2 2 0 0 2 6
6.Göztepe 2 1 0 1 3 4
7.Beşiktaş 1 1 0 0 1 3
8.Kayserispor 1 0 0 1 0 1
9.İstanbul Başakşehir 1 0 0 1 0 1
10.Alanyaspor 1 0 0 1 0 1
11.Fenerbahçe 1 0 0 1 0 1
12.Rizespor 2 0 1 1 -3 1
13.Gençlerbirliği 2 0 2 0 -2 0
14.Kasımpaşa 2 0 2 0 -2 0
15.Kocaelispor 2 0 2 0 -2 0
16.Fatih Karagümrük 1 0 1 0 -3 0
17.Eyüpspor 2 0 2 0 -4 0
18.Gazişehir Gaziantep 2 0 2 0 -6 0