Tarih: 12.08.2024 21:59

ÖNTÜRK'TEN ULAŞIM SORUNLARINA ÇÖZÜM

Facebook Twitter Linked-in

Ağustos Ayı HBB Meclisinde, toplu taşıma hizmeti yürüten gerçek ve tüzel kişilere 01.08.2024 – 31.12.2024 tarihleri arasında gelir desteği ödenmesine ilişkin önerge görüşülerek oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi.

Başkan Öntürk konuyla ilgili yaptığı açıklamada; Hatay'daki ulaşım sisteminin kooperatifler aracılığıyla yürütüldüğünü hatırlatarak hem depremin etkisi hem de araç sayısının fazlalığı nedeniyle işletmelerin kârlılık oranlarında ciddi problemler yaşandığını belirtti.

Hatay’ın her noktasına yeterli ve düzenli ulaşım sağlanamaması nedeniyle vatandaşların toplu taşıma hizmetlerinden şikâyetçi olduğunu aktaran Başkan Öntürk, bu sorunun çözümü için “kilometre başına” gelir desteği sağlayacaklarını kaydetti.

Öntürk, yapılacak destekle ilgili “Kooperatifler tarafından işletilen araçlar, belirlediğimiz saatlerde ve düzende Hatay'ın her noktasına gitmek üzere planlanacak. Bu kapsamda, büyük otobüslere kilometre başına 10 TL, ayakta yolcu alan küçük otobüslere 5 TL ve ayakta yolcu almayan küçük otobüslere 2,5 TL para ödeyeceğiz. Bundan da şoför esnafımız çok memnun. Esnafımız bizlere söz verdi: Hatay’ın her noktasına saatinde ve düzenli bir şekilde gidip gelecekler.” açıklamalarında bulundu. 
Desteklerin yıllık maliyetinin 518 milyon 940 bin TL olarak tahmin edildiğini belirten Öntürk, “Maliyeti yüksek mi belediyemize yüksek ama Hatay insanı için değer. Bize yükte getirse bir şehrin ulaşımı her şeyin önündedir, diyoruz.” diye konuştu.

Başkan Öntürk, “Bu mali yük belediyemize ek bir yük getirecek olsa da şehirde ulaşım hizmetinin her şeyin önünde geldiğini düşünüyoruz. Araçların temizliği, şoförlerin davranışları ve kılık kıyafeti gibi konularda Ulaştırma Daire Başkanlığımız çok titiz çalışacak.” dedi.

Ayrıca, 65 yaş üstü vatandaşların ödemelerinin düzenli olarak yapıldığını ve bu yeni destek paketinin ulaşım sorunlarını kökünden çözeceğini ifade etti.

Konuşmasının devamında HBB Başkanı Öntürk, kırsal bölgelerdeki ulaşım zorluklarına da değinerek, “Yarın okullar açılacak, köylerden çocuklar çıkacak ve dolmuş bekleyecek. Depremden dolayı bu aralar kırsalımız çok yoğun. Bu maliyeti biz kaldıralım dedik, hem esnafımız memnun olsun hem de halkımız memnun olsun dedik.” ifadelerine yer verdi.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —