ÖNTÜRK, KIRIKHAN’DA MUHTARLARLA İSTİŞARE ETTİ
Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Öntürk, il genelinde sürdürülen yeniden ihya ve inşa çalışmalarının muhtarların taleplerine cevap verecek şekilde ilerlemesi amacıyla istişare toplantılarına devam ediyor.
Kırıkhan Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıya HBB Başkanı Mehmet Öntürk, Kırıkhan Belediye Başkanı Ömer Erdal Çelik, AK Parti İlçe Başkanı Eyüp Denizoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Toklucu ve çok sayıda STK temsilcisiyle muhtarlar katıldı.
Başkan Öntürk, Nisan ayından bu yana Büyükşehir’in Kırıkhan’da yaptığı çalışmalar ve yapılması planlanan projelerle ilgili bilgileri muhtarlarla paylaştı.
ÖNÜMÜZDEKİ 50 YIL SU SORUNU OLMAYACAK
HATSU olarak Kırıkhan'da su, kanalizasyon ve altyapı işlerinde toplam 24 bin 495 metre yenileme yaptıklarının altını çizen HBB Başkanı Öntürk, 2 bin 856 metre içme suyu, 6 bin 432 metre atık su hattı yaptıklarını aktardı. Öntürk, ilçede toplam 9 bin 288 arızaya müdahale ettiklerini de kaydetti.
Bu yıl içerisinde Kırıkhan'da eksik kalan hem atık su ve yağmur suyu altyapısı hem de içme suyu altyapılarını ihale edeceklerini dile getiren Başkan Öntürk, Mart ayında atık su ve altyapının ihalesinin yapılacağını, diğerinin de hızlı bir şekilde Nisan ayında devam edeceğini, Kırıkhan'da gelecek 50 yıl içerisinde su sorunu olmayacağını belirtti.
İlçede üretim yapan çiftçilerin kendilerinden kaynaklı olmayan elektrik kesintileri nedeniyle sıkıntılar yaşadığını kaydeden Öntürk, yaşanan bir saatlik kesinti nedeniyle suyun boşalmasının Kırıkhan'ın bir gününe mal olduğunu hatırlatarak sorunu çözmek adına jeneratörler alınacağını, bunun talimatını da verdiklerini söyledi
KIRIKHAN’DA 181 KİLOMETRE YOL YAPTIK
Türkiye’de bugüne kadar hiçbir belediyenin başaramadığı bir sürede il genelinde 9 ayda bin 504 kilometre yol yaptıklarını ve bunu da çok düşük maliyetlerle gerçekleştirdiklerini ifade eden HBB Başkanı, sadece Kırıkhan’da 181 kilometre yol yaptıklarını dile getirdi.
TİGEM DEV BİR ÜRETİM ÇİFTLİĞİNE DÖNÜŞECEK
Başkan Mehmet Öntürk devraldıkları TİGEM Tesislerini bir üretim çiftliğine dönüştürerek şehrin peyzajında kullanılacak tüm bitki, çiçek ve ağaçların burada yetiştirileceğini söyledi.
Bölgenin kadınlarına ciddi istihdam alanı oluşacağına vurgu yapan Öntürk, “Sadece Hatay'ın ihtiyacını değil, komşu illerin ve belediyelerin de yurt dışının da ihtiyacını karşılayacak bir tesis yapmak için mücadele ediyoruz. Hedefi böyle koyduk. Şehrimizin ciddi gelir elde edeceği şekilde bir planlama yaptık” dedi.
ÇOK AMAÇLI SALONLAR YAPIYORUZ
Öntürk, konuşmasını “Kurtlusoğuksu, Ceylanlı ve Karadurmuşlu mahallelerinde olmak üzere Kırıkhan'a 3 adet çok amaçlı salon yapıyoruz. Salonlar, Hatay'ın her noktasında aynı mimaride olacak. Bunların içerisinde 600 kişilik toplantı salonları olacak. Burada taziye kabul edebilirsiniz, düğün, nişan yapabilirsiniz. İçerisinde mutfak olacak. Kadınların üretim yapacağı bir oda oluşturulacak.
Kadınlar boş zamanlarında burada el işi, yemek ve sanat gibi uğraşlarla üretip ekonomiye katkı sunacak. Bir oda da gençlerin olacak, evinde ders çalışamayan gençlerimizin ders çalışabileceği bir alan olacak. Milli eğitimle işbirliği içerisinde hocalar da getireceğiz. Etüt merkezi gibi gençlerimize eğitim verecek. Bir de muhtarlarımızın odası olacak. Bu yıl 29 tanesini yapacağız ve 4 senede verdiğimiz sözü yerine getireceğiz bu dönem il genelinde 100 tane yapmayı hedefliyoruz” sözleriyle noktaladı.Öntürk, toplantı sonunda muhtarların talep ve ihtiyaçlarının hızla çözümü noktasında ilgili daire başkanlarına talimat verdi.
-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
İlgili Haberler
CHP MİTİNGİNDE SERT ÇIKIŞ: ÖZEL’DEN YALIM GÖRÜNTÜLERİNE VE İKTİDARA TEPKİ
BAHÇELİ SESSİZLİĞİ BOZDU: İZZET ULVİ YÖNTER NEDEN AYRILDI?
DONALD TRUMP: “SANIRIM İRAN’DA REJİMİ DEĞİŞTİRDİK… SIRADA KÜBA VAR”
MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İZZET ULVİ YÖNTER İSTİFA ETTİ
TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TARİFEYİ DEĞİŞTİRDİ: YENİ DÜZENLEME RESMİ GAZETE’DE
MİLLİ EĞİTİM’DEN EK ATAMA DUYURUSU: BAŞVURULAR 28-30 MART’TA
ABB’DE KRİTİK DOSYA: YARGI SÜRECİ BAŞLADI, TARTIŞMA BÜYÜYOR
İMRALI ZİYARETİ TAMAMLANDI: DEM PARTİ HEYETİ GERİ DÖNDÜ
CHP LİDERİNDEN OPERASYON TEPKİSİ: “SALDIRI ALTINDAYIZ”
TRUMP’IN SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ: HAMANEY İDDİASI, SOMALİLERE HAKARET
ORTADOĞU’DA KRİTİK GECE: RİYAD VE KUVEYT İÇİN SALDIRI İDDİASI
HATAY’IN GÜNDEMİ ANKARA’YA TAŞINDI
ÜNLÜ İSİMLERİN YER ALDIĞI UYUŞTURUCU DOSYASINDA KARAR: 4 KİŞİ TUTUKLANDI
İBB DAVASINDA SAHTE BASIN KARTI İDDİASI: GÖRÜNTÜ ÇEKEN KİŞİ TUTUKLANDI
OSMAN KAVALA AİHM’DE KONUŞTU: “TUTUKLULUĞUM SİYASİ VE AĞIR HAK İHLALİ”
KÖRFEZ’DE GERİLİM TIRMANIYOR: 3 ÜLKE İRAN KAYNAKLI SALDIRILARA MÜDAHALE EDİYOR
TÜRKİYE’NİN MALİ KARNESİ MASADA: ŞİMŞEK’TEN RİSK AÇIKLAMASI
AKBELEN’DE 5 BİN ZEYTİN AĞACI İÇİN SÖKÜM KARAR
İSTANBUL AÇIKLARINDA KRİTİK OLAY: PETROL TANKERİNE DRON VE İDA SALDIRISI
KALBİMİZ SANTRADA: TÜRKİYE-ROMANYA MAÇINDA İLK 11’LER BELLİ OLDU
Yükleniyor
HATAY’IN GÜNDEMİ ANKARA’YA TAŞINDI
HER YAĞIŞTA AYNI KRİZ: HATAY’DA ALTYAPI TARTIŞMASI BÜYÜYOR
HATAY’DA DEPREMDE AİLESİNİ KAYBEDEN AVUKATTAN 3 NİSAN ÖNCESİ ADALET ÇAĞRISI
HATAY’DA SAĞANAK KRİZİ: ALTINÖZÜ’NDE TOPRAK YOLU YUTTU!
BAKAN GÜLER HATAY’DAN SESLENDİ: TÜRKİYE TEYAKKUZDA, HER TÜRLÜ TEDBİR MASADA!
Hatay SINIRINDA GERİLİM: FÜZE PARÇALARI DÖRTYOL’A İSABET ETTİ
HATAY ÜZERİNDEN PROVOKASYON:ÖNTÜRK’TEN SERT YANIT
- Cumartesi 18 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 16.5 ° / 10.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazartesi 15.5 ° / 7.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu




