ÖNTÜRK: HATAY'I AK BELEDİYECİLİK İLE BULUŞTURACAĞIZ

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Öntürk Hatay'ı 31 Mart’ta AK belediyecilik ile buluşturacaklarını söyledi.

Hatay 22.01.2024 19:15:00 0
ÖNTÜRK: HATAY

Rakipleriyle polemiğe girmeden, kendi projelerini aktarmaya devam edeceklerini kaydeden Öntürk, Hatay’ı açık hava müzesi haline getireceklerini belirtti. Öntürk, Hatay’ın 5 yıl içinde Türkiye’nin en önemli turizm kenti olacağını söyledi. Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Öntürk, Hatay basını ile bir araya geldi. Basın toplantısında ayrıca AK Parti Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Hüseyin Yayman,  Abdulkadir Özel, Kemal Karahan, MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, AK Parti Hatay İl Başkanı Mustafa Erdoğan, MHP İl Başkanı Mehmet Fevzi Altay, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, AK Parti Antakya İlçe Başkanı Emrullah Gülen, MHP Antakya İlçe Başkanı Metin Taşçı, il ve ilçe teşkilatları da hazır bulundu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığımız hayırlı olsun. 6 Şubat’ta felaketi yaşadık. Aramızdan ayrılanlara rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Tüm enerjimizi şehrin imar ve ihyası için harcıyoruz. Birçok ilçe alt ve üst yapısını kaybetmiş durumda.  Hatay’ı ayağa kaldırmak lazım. Bunu yaparken Hatay’ın tarihini, kültürünü bilmek lazım. Biz şehrimizi iyi tanıyoruz. Biz bu hassasiyetleri dikkate alarak kentimizi ayağa kaldıracağız. Köylerin, mahallelerin sorunlarını iyi biliyoruz. Bu şehri eski günlerinden daha iyi bir noktaya getireceğiz. Bu şehri hep birlikte ayağa kaldıracağız. Kampanyamız sade bir şekilde devam edecek. En alasını yapacak güce de sahibiz. Şehrimizi yormadan, yasımızı unutmadan şehri ayağa kaldıracağız.

HATAY’I KÜLTÜRÜNÜ UYGUN OLARAK AYAĞA KALDIRACAĞIZ

Depremle ilgili en önemli konu kentin yeniden ayağa kaldırılması.  110 bin hak sahibi var. 65 bin civarında planlandı.  Antakya’da Gülderen, Orhanlı, Payas, Defne’de yapılanlar var. Rezerv alanda yapılacaklar var. 50 bin civarında.  50 bin konut ihtiyacı daha var. Rezerv alan yapılanması yapıyoruz.  Şehrimizde hak sahibi olup konut sahibi olmayan kalmayacak. Şehrin altyapı sorunu var. Yol sorunu var. Kriz anında şehrin çıkışı çok zor. 6 Şubat’ta bunu yaşadık.  Belen’den Antakya’ya gelen otoyolu mutlaka yapacağız. Hassa’da yapacağımız Otoyol ile de yol sorununu çözeceğiz. Kapalı otopark yapmamız lazım.  Çok geniş sahil var. Sahil düzenlemesi turizm master planı ile vatandaşlarımızı denizle buluşturacağız. 71 koruma altında tarihi varlığımız vardı. 50 tanesinin ihalesi yapıldı.  Hatay’ı açık hava müzesi haline getireceğiz.  Şehirde meslek dalları dağınık. Tüm mesleklerin ayrı bölgelerde siteleri olmalı. Şehir bir plan içinde olmalı.  OSB ile işsizliği çözmemiz lazım. Her ilçenin kendine has özellikleri var. İskenderun sahil bandının feyezan kanalının düzenlenmesi lazım. Çocukların ders çalışacağı alan yok. Üniversite şehri diyoruz.  Ama öğrencilerin çalışacağı alan yapmamız lazım.  Çok sorunumuz var. Biz hala köylerin yol sorununu konuşuyoruz.  Bir Büyükşehir suyu vermekten aciz olmamalı. Yeni bir belediyecilik anlayışı lazım. Vatandaşın derdiyle dertleneceksiniz. İnşallah 31 Mart’ta şehrimizi gerçek belediyecilik ile buluşturacağız. Köylerin yol, elektrik, su sorunu bitecek. Köylerin buluşma meydanı olmalı.  Köy kültürünü kaybettik. Şehirciliği adam gibi yapacağız. 1000 yıllık tarihe uygun şekilde yapacağız.

KONUTLARIN GECİKMESİNİN NEDENİ ZEMİN

Konutları, işyerlerini o bölge halkına vereceğiz.  Fazla konut olursa satışa çıkartılacak. Zeminin balçık olduğu bölgelerde zemini güçlendiriyor, sağlam konutları inşa edeceğiz. Hassa’da hak sahibinden fazla konut yaptık.  Altınözü, Payas’ta fazlasıyla konut yaptık.  Asıl mesele Antakya, Defne, Samandağ, İskenderun’da. Gecikmesinin nedeni de zemin sorunu.
SURİYELİLERİN ÜLKELERİNDE HAYAT KURMALARINI İSTİYORUM
Biz yalnızca Suriyelilere değil, Bosnalılara, Iraklılara, herkese ülkemizi açtık.  Ama bizim şu anki çabamız Suriyeli kardeşlerimizin ülkelerinde hayat kurmalarıdır.

HATAY’DA 215 BİN KONTEYNER YAPTIK

3 bin fazladan konteyner yapıyoruz. Devletimize maliyeti 1,5 milyar TL. Şu an Hatay’da 215 bin konteyner yaptık” ifadelerini kullandı.

SOKAK HAYVANLARINA DEK ÇÖZÜMLERİMİZ VAR

Öntürk, Hatay 10 yıldır hastaydı, son 1 yıldır komada. Hatay’ı tedavi etmeye nereden başlayacaksınız şeklindeki soruya, “Biz rakibimiz ile hiç polemiğe girmeyeceğiz. Şu an kentin tüm sorunlarını devletimiz çözüyor. Bu şehrin alet edevat olarak donanımlı olması lazım. Sokak hayvanlarına dek çözümlerimiz var” şeklinde cevap verdi.

 

  • BIST 100

    11181,46%-0,35
  • DOLAR

    41,60% 0,09
  • EURO

    48,98% 0,41
  • GRAM ALTIN

    5170,08% 0,09
  • Ç. ALTIN

    8498,94% 0,00

RADAR TUZAĞI İDDİALARINA YANIT: YERLİKAYA AMACIMIZ CAN KURTARMAK…

AYŞE BARIM'IN TAHLİYESİNE İTİRAZ

ULUSLARARASI KRİZ: İSRAİL, GAZZE’YE YARDIM FİLO’SUNA SALDIRDI – 201 AKTİVİST GÖZALTINDA

GÖKÇEK’İN AUDİ SALTANATI: BELEDİYE PARASIYLA LÜKS ARAÇ KEYFİ!

RESMİ GAZETE KARARIYLA YAPTIRIM: İRANLI İSİMLER VE KURULUŞLARIN MAL VARLIKLARI DONDURULDU

GAZZE'DE GÖREV YAPAN TRT MUHABİRİ İSRAİL SALDIRISINDA HAYATINI KAYBETTİ

“ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİNİ ELEŞTİRDİ, NTV KAPIYI GÖSTERDİ”

KÜÇÜKÇEKMECE’DE ON BİNLER: İMAMOĞLU’NA ÖZGÜRLÜK, TÜRKİYE’YE ADALET!

CHP İSKENDERUN İLÇE BAŞKANLIĞI: BABALARININ ÇİFTLİĞİ GİBİ YÖNETİLİYOR!

CHP, TİP VE EMEP PROTESTOYLA AÇILIŞTA YOKTU: ERDOĞAN’DAN “MEŞRUİYET” VURGUSU

NEPAL'DE 2 YAŞINDAKİ ÇOCUK TANRIÇA SEÇİLDİ! AİLESİNDEN ALINIP TAPINAĞA YERLEŞTİRİLDİ

“TANIK HATIRLAMADI, MAHKEME TAHLİYE ETTİ: 248 GÜN SONRA BARIM’A ÖZGÜRLÜK”

GEZİ DAVASINDA AYŞE BARIM’A TANIK SANATÇILAR: “YÖNLENDİRMEDİ!”

BÜLENT ARINÇ'TAN 'İMAMOĞLU TUTUKSUZ YARGILANSIN' ÇIKIŞI: NEDEN SİLİVRİ'YE GİTMEDİĞİNİ DE AÇIKLADI

İSRAİL’İN YENİ SAVAŞ SUÇU GİRİŞİMİ: SUMUD FİLOSU ABLUKA ALTINDA

20 YIL ÜLKEYİ YÖNETEN JOSEPH KABİLA, SAVAŞ SUÇLARINDAN İDAMA MAHKÛM EDİLDİ

YENİ ŞAFAK’IN MANŞETİNDE EKONOMİ KRİZİ: HEDEFTE BAKANLIK VE MERKEZ BANKASI

GEZİ DAVASINDA KRİTİK GÜN: AYŞE BARIM VE ÜNLÜ TANIKLAR MAHKEMEDE

İZMİR’DE AKP’Lİ İLÇE BAŞKANI HAKKINDA ŞOK İDDİA: “TEFECİLİK YAPTI”

MİLLİ GÜVENLİK KURULU TOPLANTISI SONA ERDİ: "İSRAİL'İN SOYKIRIMI DURDURULMALI"

CHP’DE KURULTAY SONRASI İLK MYK TOPLANTISI

YARGI KULİSLERİ ISINDI: İSTANBUL’DA 3 BAŞSAVCILIKTA DEĞİŞİM SİNYALİ

İMAMOĞLU'NUN AKIN GÜRLEK DAVASINDA DİKKAT ÇEKEN MUHALEFET ŞERHİ: KABA SÖZ VE ELEŞTİRİ, SUÇ DEĞİL

KASIMPAŞA SK’YA KAYYUM! TURGAY CİNER’İN KULÜBÜNE EL KONULDU

TRABZON AÇIKLARINDA ŞOK! BALIKÇILAR BOMBA YÜKLÜ İNSANSIZ DENİZ ARACI BULDU

DEM PARTİ GÖRÜŞMELERİ AKTARDI: ÖCALAN’DAN ÇARPICI ÇIKIŞ

CEM KÜÇÜK, ERDOĞAN’IN KAAN GERÇEĞİNİ BİLMEDİĞİNİ İDDİA ETTİ…

İTSO HEYETİ VAN GASTRONOMİ FUARINDA HATAY’IN LEZZETLERİNİ TANITTI

EPİK SANAT TİYATROSU SAMANDAĞ’DA “NAZIM” İLE SAHNE ALDI

KAAN, BOEİNG, HAZIR SORULAR… ERDOĞAN SARAY’DA SIZINTININ İZİNDE

Yükleniyor


İTSO HEYETİ VAN GASTRONOMİ FUARINDA HATAY’IN LEZZETLERİNİ TANITTI

EPİK SANAT TİYATROSU SAMANDAĞ’DA “NAZIM” İLE SAHNE ALDI

“GÜÇLÜ KADINLAR, BAĞIMSIZ NESİLLER DEMEKTİR” PROGRAMI HATAY’DA DÜZENLENDİ

HATSU’DAN MODERN İÇME SUYU PAKET ARITMA PROJESİ

SAMANDAĞ’DA MANDALİNA BAHÇELERİ İÇİN DİRENİŞ: POLİS MÜDAHALE ETTİ, KÖYLÜLER YARALANDI

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK ATIKSU TÜNELİ HATAY’DA YÜKSELİYOR!

HATAY’DA TÜRKİYE’Yİ SARSAN GÖRÜNTÜLER: BABA CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

  • Perşembe 28.5 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 28.2 ° / 16.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 33.4 ° / 17.2 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 7 7 0 0 17 21
2.FENERBAHÇE A.Ş. 7 4 0 3 7 15
3.TRABZONSPOR A.Ş. 7 4 1 2 3 14
4.GÖZTEPE A.Ş. 7 3 0 4 8 13
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 6 4 2 0 3 12
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 7 3 1 3 2 12
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 7 3 2 2 -2 11
8.TÜMOSAN KONYASPOR 6 3 2 1 4 10
9.HESAP.COM ANTALYASPOR 7 3 3 1 -1 10
10.CORENDON ALANYASPOR 7 2 2 3 1 9
11.KASIMPAŞA A.Ş. 7 2 3 2 -1 8
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 6 1 2 3 0 6
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 6 1 3 2 -5 5
14.İKAS EYÜPSPOR 7 1 4 2 -6 5
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 7 0 2 5 -8 5
16.GENÇLERBİRLİĞİ 7 1 5 1 -5 4
17.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 7 1 6 0 -9 3
18.KOCAELİSPOR 7 0 5 2 -8 2