ODTÜ'LÜ ÖĞRENCİLER İLE POLİS ARASINDA ANLAŞMA: ÇEVİK KUVVET VE TOMA’LAR OKUL GİRİŞİNDEN AYRILACAK

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla bir araya gelen binlerce ODTÜ öğrencisi, okulun A1 kapısına yürüdü.

GÜNDEM 26.03.2025 12:40:00 0
ODTÜ

Polisle yapılan iki saatlik müzakere sonrasında öğrenciler, yürüyüşlerini sonlandırdı. Polis ve ODTÜ öğrencileri arasında yapılan iki saatlik görüşmeler sonrasın A1 Kapısı’nda yer alan TOMA’ların ve çevik kuvvet polislerinin ayrılması konusunda anlaşma sağlandı. Öğrenciler tarafından yapılan açıklamada, "ODTÜ'nün bu kazanımı, bütün Türkiye'ye mücadele dolu bir ruh, bir mücadele alanı sağlamış durumda. Şimdi biz bugün burada günlerdir sürdürdüğümüz mücadeleyi, iyi bir kazanımla, ablukayı dağıtarak kazanmış, mücadelemizi çok daha iyi bir noktaya taşımış durumdayız" denildi.

ODTÜ öğrencileri,  gözaltı ve tutuklamaları protesto etmek için yürüyüşe geçti.

Yürüyüş öncesi yapılan açıklamada, alanlarda, sokaklarda seslerini yükseltmekle kalmayıp üniversitelerde bölüm ve fakültelerde boykotları örgütlemeye devam edileceği vurgulanarak, "Halk ve öğrenci direnişlerine hükümeti ve bütün siyasetçileri kulak vermeye çağırıyoruz. Bu direnişlerin içerisinde yer alan arkadaşlarımızın ne noktada dururlarsa dursun tutuklanması ve gözaltına alınması kabul edilemez. Sizler bizi bölmeye ve kodeslere tıktıkça bizler daha da bütünleşecek daha da çok direneceğiz" denildi.

Binlerce ODTÜ öğrencisi, gözaltılar ve tutuklamaları protesto etmek için 5. Yurt Binası önünde bir araya geldi. Burada yapılan basın açıklamasında,  "ODTÜ öğrencileri olarak 23 yıllık AKP iktidarının yaratmış olduğu ekonomik kriz, baskı ve halkı ayrıştırıcı politikalarının son bulması için çağrıda bulunuyoruz. İmamoğlu'nun gözaltına alınmasıyla birlikte başlayan toplumsal hareketi sahipleniyor. hükümetin sınır bilmez baskı politikalarına karşı çıkan halkımızla birlikte biz de başkaldırıyoruz" denildi.

"ABLUKA KALSIN, KAYYUM REKTÖRLER GİTSİN"

19 Mart'tan beri ülkeyi açık hava hapishanesine çeviren, şehirlere ve meydanlara giriş ve çıkışları yasaklayan iktidarın üniversite kampüsününü de abluka altına aldığı belirtilen açıklamada, "Giriş çıkışlarımıza mani oluyorlar. Bu durumun acil son bulması gerekmektedir! Kampüslerimiz açık hava hapishanesi değil, bilimsel özgür düşüncenin üretim yeri olmalıdır! Bu koşulun sağlanması için sadece ablukanın kaldırılması değil, başta ODTÜ olmak üzere, bütün üniversitelerde üniversite rektörlerinin üniversite bileşenlerince seçilmesini istiyoruz!" denildi.

Baskılara ve faşizme karşı halkı sokaklara ve meydanlara çağıran ODTÜ öğrencileri, şu duyuruda bulundu: "Sadece sokakların meydanların ve tüketimden gelen gücümüzle yetinmekle kalmayıp, bütün işçi ve emekçileri ve bütün işçi sendikalarını üretimden gelen güçlerini kullanamaya ve genel greve çağırıyoruz. Bizler ODTÜ öğrencileri olarak bütün taleplerimiz gerçekleşene dek sesimizi her geçen gün daha da gür çıkarmaya devam edecek, tutsak arkadaşlarımızı alana değin mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Çünkü biz biliyoruz ki; hiçbir özgürlük hiç bir hal hiçbir zaman yukarıdan aşağı verilmez. Daima ve ancak birliktelikle, direnişle her halk kendini özgürlüğe yükseltir."
Açıklamanın ardından öğrenciler sloganlar eşliğinde A1 Kapısı'na yürümeye başladı.

Binlerce Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencisi, Beşinci Yurt Binası önündenden sloganlar eşliğinde A1 Kapısı’na yürüdü.Öğrenciler burada hep bir ağızdan Nazım Hikmet'in şarkıya uyarlanan Ceviz Ağacı şiirini seslendirdi.

"BAŞKALDIRIYORUZ"
Burada yapılan açıklamada, “ODTÜ öğrencileri olarak 23 yıllık AKP iktidarının yaratmış olduğu ekonomik kriz, baskı ve halkı ayrıştırıcı politikalarının son bulması için çağrıda bulunuyoruz. İmamoğlu’nun gözaltına alınmasıyla birlikte başlayan toplumsal hareketi sahipleniyor, hükümetin sınır bilmez baskı politikalarına karşı çıkan halkımızla birlikte biz de başkaldırıyoruz” denildi.

ANLAŞMA SAĞLANDI
Polis ve ODTÜ öğrencileri arasında yapılan iki saatlik görüşmeler sonrasın A1 Kapısı’nda yer alan TOMA’ların ve çevik kuvvet polislerinin ayrılması konusunda anlaşma sağlandı. Bundan sonraki süreçte öğrencilerin A4 Kapısı'ndan, 100. Yıl Mahallesi tarafına yapacağı yürüyüşlerde ise polis herhangi bir müdahalede bulunmayacak.

"MÜCADELEMİZİ ÇOK DAHA İYİ BİR NOKTAYA TAŞIMIŞ DURUMDAYIZ"
ODTÜ öğrencileri tarafından müzakereye ilişkin yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"ODTÜ'nün bu kazanımı, bütün Türkiye'ye mücadele dolu bir ruh, bir mücadele alanı sağlamış durumda. Şimdi biz bugün burada günlerdir sürdürdüğümüz mücadeleyi, iyi bir kazanımla, ablukayı dağıtarak kazanmış, mücadelemizi çok daha iyi bir noktaya taşımış durumdayız.

Önümüzdeki boykot sürecini de bu zamana kadar gerçekleştirdiğimiz gibi kitlesel, başarılı bir şekilde gerçekleştirebilmek için bölümlerimizde, alanlarımızda, sınıflarımızda mücadeleyi büyüteceğiz. Hep beraber günlerdir yürüdüğümüz arkadaşlarımızla birlikte, sınıflarımızda, bölümlerimizde haykırmayı, 'bu abluka dağıtılacak' demeye, 'AKP, halka hesap verecek' demeye, işçileri genel greve çağırmaya devam edeceğiz."

 

  • BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,90% 0,05
  • EURO

    41,06% 0,14
  • GRAM ALTIN

    3766,88% 0,98
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 1,51

ERDOĞAN'DAN HAFİZE GAYE ERKAN'A YENİ GÖREV

YAPAY ZEKA ŞİRKETİ XAI, SOSYAL MEDYA PLATFORMU X'İ (TWİTTER) SATIN ALDI

CHP, İPTAL TALEBİYLE AYM'YE BAŞVURDU:

İBB SORUŞTURMASINDAKİ 'TANIK'LARDAN BİRİ AKP'NİN ADAYI ÇIKTI

TBB BAŞKANVEKİLİ ZEYDAN KARALAR OLDU

ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI EBRU ÖZDEMİR TUTUKLANDI

CHP'Lİ EMRE: KİMİN VİCDANINA SIĞAR

CHP'NİN BOYKOTYAP SİTESİNE MAHKEMEDEN ENGEL!

İMAMOĞLU SİLİVRİ’DEN NY TİMES’A YAZDI: BEN, CUMHURBAŞKANI’NIN ANA RAKİBİYİM, TUTUKLANDIM

ŞİŞLİ DE YURTTAŞLAR KENT LOKANTASI'NIN ÖNÜNE HALK SOFRASI KURDU!

ODTÜ'YE POLİS BASKINI: 9 ÖĞRENCİ GÖZALTINA ALINDI!

İMAMOĞLU'NUN AVUKATI GÖZALTINA ALINDI…

BEŞİKTAŞ, DERBİDE YARIN GALATASARAY'I AĞIRLAYACAK

TCMB 2 ŞİRKETE FAALİYET İZNİ VERDİ

ULUDAĞ’DA KERVANSARAY OTEL'DE YANGIN: 2 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

KONDA: TOPLUMUN YÜZDE 73'Ü, İMAMOĞLU PROTESTOLARINI HAKLI BULUYOR

SEKİZ GAZETECİ HAKKINDA TAHLİYE KARARI!

İSTANBUL’DA İMAMOĞLU PROTESTOLARI! ON BİNLER YİNE SOKAKTA

MAHİR POLAT HASTANEYE KALDIRILDI

GRAND KARTAL OTEL'İN SAHİBİNİN EŞİ VE 2 KIZI TUTUKLANDI

1879 GÖZALTI, 260 TUTUKLU, 468 ADLİ KONTROL....

İMAMOĞLU: AND OLSUN Kİ HEM BU DÜNYADA HEM DE MAHŞERDE HESAP SORACAĞIM

ÖZGÜR ÖZEL "VİCDANLARA ŞİKAYET EDERİZ" DEDİ…

ÖZGÜR ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A 'MEZAR' YANITI…

CHP'NİN OLAĞANÜSTÜ KURULTAY KARARININ İPTALİ TALEBİNE RET

ERDOĞAN AKPARTİ GRUP TOPLANTISINDA KONUŞTU…

KILIÇDAROĞLU, EKREM İMAMOĞLU'NU ZİYARET ETTİ

CHP'Lİ NURİ ASLAN, İBB BAŞKANVEKİLİ SEÇİLDİ

ODTÜ'LÜ ÖĞRENCİLER İLE POLİS ARASINDA ANLAŞMA: ÇEVİK KUVVET VE TOMA’LAR OKUL GİRİŞİNDEN AYRILACAK

MANSUR YAVAŞ EKREM İMAMOĞLU İLE GÖRÜŞMEK İÇİN SİLİVRİ'DE

Yükleniyor


ERDOĞAN'DAN HAFİZE GAYE ERKAN'A YENİ GÖREV

YAPAY ZEKA ŞİRKETİ XAI, SOSYAL MEDYA PLATFORMU X'İ (TWİTTER) SATIN ALDI

CHP, İPTAL TALEBİYLE AYM'YE BAŞVURDU:

İBB SORUŞTURMASINDAKİ 'TANIK'LARDAN BİRİ AKP'NİN ADAYI ÇIKTI

TBB BAŞKANVEKİLİ ZEYDAN KARALAR OLDU

ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI EBRU ÖZDEMİR TUTUKLANDI

CHP'Lİ EMRE: KİMİN VİCDANINA SIĞAR

  • Cumartesi 21.5 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.8 ° / 8.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.8 ° / 8.2 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 27 22 0 5 41 71
2.Fenerbahçe 26 19 2 5 40 62
3.Samsunspor 27 15 6 6 14 51
4.Beşiktaş 26 12 6 8 13 44
5.Eyüpspor 27 12 7 8 11 44
6.Gazişehir Gaziantep 26 11 10 5 1 38
7.Göztepe 26 10 9 7 10 37
8.İstanbul Başakşehir 26 10 10 6 4 36
9.Trabzonspor 26 9 9 8 12 35
10.Kasımpaşa 27 8 8 11 -5 35
11.Rizespor 27 10 14 3 -12 33
12.Antalyaspor 27 9 12 6 -21 33
13.Konyaspor 27 8 12 7 -7 31
14.Alanyaspor 27 8 12 7 -9 31
15.Bodrum FK 27 8 13 6 -9 30
16.Sivasspor 27 7 14 6 -12 27
17.Kayserispor 26 6 11 9 -19 27
18.Hatayspor 26 4 15 7 -17 19
19.Adana Demirspor 26 2 20 4 -35