NARİN CİNAYETİNDE TUTUKLU ENİŞTENİN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Türkiye’yi yasa boğan Narin cinayetinde yeni bir gelişme yaşandı. Tutuklanan isimler arasında yer alan Mehmet Şevket Kaya’nın detaylı ifadesi ortaya çıktı.

GÜNDEM 26.09.2024 10:35:00 0
NARİN CİNAYETİNDE TUTUKLU ENİŞTENİN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Narin’in kaybolduğu 21 Ağustos günü yoğun telefon görüşmesi yapan kişiler arasında yer alan enişte Mehmet Şevket Kaya’nın da ifadesine ulaşıldı. Enişte Kaya’nın “Kolluk kuvvetlerini yanlış yönlendirme” suçlamasıyla tutuklandığı öğrenilirken, Kaya’nın ifadesinde, “Ben Narin’in kaybolduğu ilk günlerde ortalığı karıştırmadım. Ben 22/08/2024 günü Dicle Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi’nde Narin olabilir diyerek Salim Güran’ı aramam üzerine iki araba ile Güran ailesinin fertleri geldi. Ben herhangi bir bilgi almadan onları aradım. Onları ve kolluk görevlilerini yanılttığım için pişmanım” dediği öğrenildi.


Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos günü kaybolan ve cesedi 8 Eylül’de evlerine 2 kilometre uzaklıktaki dere yatağında bir çuval içinde üzeri taşlarla kapatılmış halde bulunan Narin soruşturması sürüyor.

Habertürk’ten Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre, geçmişe yönelik elde edilen HTS kayıtlarını içeren analiz raporu ve sinyal baz bilgilerinin incelenmesinin ardından 4 kişi daha jandarma tarafından gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 4 şüpheli, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

HTS kayıtlarına göre Narin’in öldürüldüğü 21 Ağustos ile amca Salim’in tutuklandığı 2 Eylül ve cesedin bulunduğu 8 Eylül’de Güran ailesinin birbirleriyle olan yoğun telefon trafiği dikkat çekti. Bu görüşmeleri yapanlardan birinin de Salim Güran’ın kayınbiraderi Mehmet Şevket Kaya olduğu belirlendi.

“Suçluyu kayırma”, “suç delillerini yok etmek” suçlamasıyla soruşturma kapsamında tutuklanan Mehmet Şevket Kaya hakkında, dikkat çeken bir tutanak olduğu ortaya çıktı.
Narin’i arama çalışmalarında jandarma ekiplerinin, Kaya hakkında “Kolluk görevlilerini yanlış yönlendirme” iddiasıyla tutanak tuttuğu belirlendi. Bilgi gizleme, çıkan yangınla ilgili bilgilerin de yer aldığı tutanak soruşturma dosyasına girdi.
Tutuklanan isimler arasında yer alan Mehmet Şevket Kaya’nın detaylı ifadesi ortaya çıktı.

Kaya, ifadesinde şunları dile getirdi:

“Hür irademle hiçbir baskı altında kalmadan ifade vermiştim ve aynen tekrar ederim. Ben sadece yukarıda belirtmiş olduğum 0535 …. GSM hattını uzun süredir kullanmaktayım. Başkaca benim kullanmış olduğum bir GSM hattı yoktur.

Ben, Diyarbakır ili Bağlar ilçesinde bulunan kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde ikamet ederim. Ben Diyarbakır il merkezinde bulunan sitede özel güvenlik olarak görev yaparım. 21/08/2024 günü saat 08.00’de iş yerimde nöbetimin bitmesine müteakip çıkış yaptım ve ikametim olan Tavşantepe Mahallesine geldim. Mahalleye saat 09.00 sıralarında geldikten sonra saat 12.00 civarına kadar uyuyup dinlendim.

Daha sonra 25/08/2024 günü kayınbiraderim olan Erhan Güran’ın oğlu Uğurcan Güran’ın düğünü olacağından eşim Azize Kaya ve çocuklarım Eda Nur Kaya ve Elif Kayı’yı alarak merkezde sağlık ocağı diye tabir edilen yerde düğün için alışveriş yaptık. Daha sonra tam hatırlayamamakla birlikte saat 18.00 sıralarında Tavşantepe Mahallesine geri döndük ve ikametimize geldik.


İkametimize geldiğimizde yemek hazırlıklarına başladık. Yemek yediğimiz sırada kayınbiraderim olan Arif Güran’ın oğlu Muhammet gelerek eşime Narin’in bizim evde olup olmadığını sorunca eşim Narin’in bizim evde olmadığını söyledi. Daha sonra Muhammet ile birlikte çıkarak Narin’i hep birlikte aramaya başladık.

Okulun olduğu alana gittiğimizde saat yaklaşık 19.00 sıralarıydı. Okulun önüne geldiğimizde kalabalık vardı ve herkes Narin’in kayıp olduğunu konuşuyordu. Narin’i gece boyu arayıp bulamayınca geri Arif’in evine gelerek beklemeye başladık. Daha sonra ikametimize geçtik. 22/08/2024 günü de mahalle içerisinde arama faaliyetlerine katıldım.

Ancak hem o gün hem de devamındaki günlerde Narin’i aramamıza rağmen bulamadık. Ben Narin’in kaybolduğu ilk günlerde ortalığı karıştırmadım. Ben 22/08/2024 günü Dicle Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi’nde Narin olabilir diyerek Salim Güran’ı aramam üzerine iki araba ile Güran ailesinin fertleri geldi. Ben herhangi bir bilgi almadan onları aradım. Onları ve kolluk görevlilerini yanılttığım için pişmanım.”

 

 

  • BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

46 ÇOCUĞA İSTİSMARLA GÜNDEME GELMİŞTİ: ENSAR VAKFI'NDAN "OKULLARDA DİN EĞİTİMİ" PROGRAMI

HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

GECE YARISI ZAMMI: AKARYAKIT FİYATLARI BİR KEZ DAHA DEĞİŞTİ

TELE 2 HABER, KAYYUMUN YAYINA SON VERDİĞİ SAATTE ALKIŞLARLA YAYINA BAŞLADI

ERGÜNEŞ FIRTINASI: SEÇİLEMEYEN HSK ÜYESİ, JET HIZLA AKP İLÇE BAŞKANI!

'İSTANBUL İDDİANAMESİ' İNTERNET SİTESİ VE X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

KIBRIS İÇİN TARİHİ DİPLOMASİ: ALMANYA DEVREYE GİRİYOR

EV SAHİBİ OLMA UMUDU: SOSYAL KONUTTA BAŞVURULAR YAĞIYOR

HATAY’DA YİNE SEL: “HİZMET GELECEK” DENİLDİ, ALTYAPI HÂLÂ YOK

İMAMOĞLU'NUN SOSYAL MEDYA HESABINA İKİNCİ DEFA ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

ARINÇ CEZAEVİNDE: “DEMİRTAŞ VE KAVALA BU ÜLKENİN YENİDEN KUCAKLAŞMASINI İSTİYOR”

CHP’Lİ ÜNSAL: KADIN BAŞKAN OLARAK  ZORBALARA İZİN VERMEYECEĞİM!

“ANKARA’DA ELÇİLİK KRİZİ: ESAD ÖDEMEMİŞ, ŞARA ÇÖZÜM ARIYOR!”

“MERKEZ BANKASI ANKETİNDE ALARM: YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YENİDEN YÜKSELDİ!”

“ANKARA’DA YÜREK YAKAN TÖREN: 20 ASKER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI”

HATAY’DA STRATEJİK HAMLE: HBB MECLİSİ BORÇLANMAYI AÇTI, BEDESTEN’İ KİRAYA VERDİ!

SAVCILIK AÇIKLADI: DÖRT ŞİRKETE DAHA KAYYUM ATANDI

MENZİL’DE SİYASİ FAY HATTI: ERDOĞAN–ARINÇ REKABETİ DERİNLEŞİYOR!

ROJİN’İN ÖLÜMÜNDE SARSICI İDDİA: ATLETİNDE BAŞKA BİR KADININ KANI!

ORTAKÖY’DE ZEHİR ZİNCİRİ: İKİ ÇOCUĞUN ARDINDAN ANNE DE HAYATA TUTUNAMADI!

32 MİLYARLIK AKIŞ DEŞİFRE EDİLDİ: DEV PLATFORM TMSF DENETİMİNDE!

ÖZEL’İN GİZLİ TANIK ÇIKIŞI YARGIYI HAREKETLENDİRDİ: BAŞSAVCILIK YALANLADI!

ERHÜRMAN ANKARA’DA KONUŞTU: RUM TARAFI BİZİ YOK SAYDIKÇA KRİZ DERİNLEŞİR!

TÜRK YANGIN UÇAĞI HIRVATİSTAN’DA DÜŞTÜ: BAKIM İÇİN GİTTİ, KARA HABERLE DÖNDÜ!

DİLOVASI’NDA ÖLEN KADINLARIN ÇALIŞTIĞI FABRİKANIN PATRONU TANIDIK ÇIKTI!

SİLİVRİ’DE KAOS: İBB DAVASI ADALET SİSTEMİNİ TIKADI!

İSTANBUL YİNE SALLANDI! MERKEZ ÜSSÜ SİLİVRİ!

MHP’Lİ BAŞKANDAN SKANDAL HAREKET! KAN PARASINI BELEDİYE BÜTÇESİNDEN KARŞILAMIŞ!

AZİZ İHSAN AKTAŞ CİNSEL TACİZDEN SABIKALI ÇIKTI

Yükleniyor


HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

TELE 2 HABER, KAYYUMUN YAYINA SON VERDİĞİ SAATTE ALKIŞLARLA YAYINA BAŞLADI

ERGÜNEŞ FIRTINASI: SEÇİLEMEYEN HSK ÜYESİ, JET HIZLA AKP İLÇE BAŞKANI!

'İSTANBUL İDDİANAMESİ' İNTERNET SİTESİ VE X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

KIBRIS İÇİN TARİHİ DİPLOMASİ: ALMANYA DEVREYE GİRİYOR

EV SAHİBİ OLMA UMUDU: SOSYAL KONUTTA BAŞVURULAR YAĞIYOR

  • Pazar 17.3 ° / 8 ° false
  • Pazartesi 18.3 ° / 8 ° Güneşli
  • Salı 20.1 ° / 8.6 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7