"NAMAZ KILMAYAN ÖLDÜRÜLEBİLİR" DEMİŞTİ: SAVCILIKTAN TEPKİ ÇEKEN KARAR

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, "Namaz kılmayan öldürülebilir" diyen ilahiyatçı Ebubekir Sifil ile "Namaz kılmayan ve oruç tutmayan sopalanabilir" diyen imam Halil Konakcı hakkında yürütülen soruşturmada kararını verdi.

13.11.2024 10:47:00 0

"Namaz kılmayan öldürülebilir" diyen ilahiyatçı Ebubekir Sifil ile "Namaz kılmayan ve oruç tutmayan sopalanabilir" diyen imam Halil Konakcı hakkında suç duyurusu yapılmasının ardından başlatılan soruşturmada ''kovuşturma yapılmasına yer olmadığına'' karar verildi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, "Namaz kılmayan öldürülebilir" diyen ilahiyatçı Ebubekir Sifil ile "Namaz kılmayan ve oruç tutmayan sopalanabilir" diyen imam Halil Konakcı hakkında yürütülen soruşturmada kararını verdi.

Savcılık, Sifil ve Konakcı hakkında ''kovuşturma yapılmasına yer olmadığına'' karar verdi.
İlahiyatçı Ebubekir Sifil, "Adam keyfi olarak namazı sürekli biçimde aksatıyorsa cezaya çarptırılır. Çağırılır, azarlanır. Çağırılır, tekdir edilir. Çağırılır, dövülür. Devam ederse taziren (hakimin veya devlet yöneticisinin takdirine bağlı olarak yapılan cezalandırma) öldürülebilir" ifadesini kullandı.

İstanbul'un Pendik ilçesindeki Uluçınar Camisi İmamı Halil Konakcı ise "Dinde zorlama var. Nasıl var? Namaz kılmamanın hukukta cezası var. Şimdi uygulanmıyor olabilir. Oruç tutmamanın dinde cezası var. Sopalama var. Demek ki zorlama var" dedi.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları ile avukatlar Nazan Bozkurt, Saim Rüştü Anlatıcı, Seda Baydere, Tülay Bekar, ilahiyatçı Ebubekir Sifil ve imam Halil Konakcı hakkında Türk Ceza Kanunu'nun ''Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek'' suçundan suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu tarafından avukatların suç duyuruları işleme alınarak soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın sonucunda Sifil ve Konakcı hakkında "kovuşturma yapılmasına yer olmadığına" karar verildi.

"TAHRİK ETME YADA ALÇALTMA KASTIYLA HAREKET ETMEDİ"
Kararda, "Soruşturma kapsamında ve toplanan deliller ışığında; soruşturma dosyasına konu konuşmanın bir bütün olarak bilirkişi marifetiyle metne döküldüğü ve konuşma içeriğinin bir bütün olarak incelenmesi, değerlendirilmesi ve şüphelilerden Halil Konakcı'nın 14 Haziran 2023 tarihinde huzurda tespit edilen ifadesinde; şahsına ait Twitter hesabında yapılan konuşmanın, Laurie Penny isimli yazarın bir romanında belirtilen içerikten aldığını, kendi inanç çerçevesinde bu kitabı değerlendirerek, fikirlerini açıkladığını, İslami kurallar çerçevesinde tesettür kavramını açıklamaya çalıştığını, herhangi bir kitleyi hedef gösterme, tahrik etme yada alçaltma kastıyla hareket etmediğini beyan ettiği anlaşılmaktadır" denildi.

Savcılığın kararında, "Soruşturma konusu olayımızda, TCK'nın 216. maddesinde sayılan maddi ve manevi unsurlarının oluşmadığı sonuç ve kanaatine varılarak, şüpheliler hakkında kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verildi" denildi.

  • BIST 100

    10843,43%0,17
  • DOLAR

    40,89% 0,16
  • EURO

    47,78% 0,29
  • GRAM ALTIN

    4393,36% 0,35
  • Ç. ALTIN

    7053,04% 0,00

İBB'YE 9. DALGA OPERASYON... İNAN GÜNEY DAHİL ÇOK SAYIDA İSİM HAKKINDA GÖZALTINA ALINDI.

ERDOĞAN’DAN AKP’YE KATILAN BAŞKANA KİLO UYARISI

DİYANET’TEN MİRAS HUTBESİ: ERKEK İKİ, KIZ BİR PAY ALMALI

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ'TAN ÖZGÜR ÖZEL'E YANIT:YARGI SÜRECİYLE SİYASET KARIŞTIRILAMAZ

AKP'Lİ MÜCAHİT BİRİNCİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

AYDIN’DA YENİ DÖNEM: ÇERÇİOĞLU AKP ROZETİ TAKTI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN AKP’YE KURULUŞ YILDÖNÜMÜ DOSYASI: BELGE PAYLAŞTI

CHP’Lİ İSİM: ÖZLEM HANIM TELAŞLANDI...

AVUKAT REZAN EPÖZDEMİR TUTUKLANDI

İMAMOĞLU HASTANEYE SEVK EDİLDİ

ERDOĞAN'IN ESKİ HUKUK DANIŞMANINDAN REST…

MEĞER MESELE SADECE AZİZ İHSAN AKTAŞ DEĞİLMİŞ! AKP'NİN ÇERÇİOĞLU'NA VERDİĞİ SÖZ ORTAYA ÇIKTI

ÇERÇİOĞLU VE 8 BELEDİYE AKP YOLUNDA

EKREM İMAMOĞLU İÇİN DİJİTAL İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI: "benimimzam.net"

ERDOĞAN'DAN ÖZEL'E YANIT:CHP’DEKİ İSTİKRARSIZLIĞI ÇOK İYİ BİLİYORUZ

ADALET BAKANI DUYURDU:ÖZEL’İN SÖZLERİ YARGIYA TAŞINDI

HATAY'DA ORMAN YANGINI: BİR MAHALLE TAHLİYE EDİLDİ

CHP LİDERİNDEN ÇERÇİOĞLU’NA: “HARAM ZIKKIM OLSUN”

CHP SÖZCÜSÜ DENİZ YÜCEL: MİLLİ İRADE HIRSIZLIĞI YAPIYORSUNUZ

CHP'DEN ÖZLEM ÇERÇİOĞLU AÇIKLAMASI...

İDDİA: AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDE ÇALIŞANLARA "CHP'DEN İSTİFA EDİN" BASKISI

TAKSİM’İN 1 MAYIS HAKKI YENİDEN ONAYLANDI

OSMANİYE'DE ORMAN YANGINI İHBARINA GİDEN ARAZÖZ DEVRİLDİ: 1 İŞÇİ ÖLDÜ, 4 YARALI

EKREM İMAMOĞLU'NDAN 'ADAYLIK' AÇIKLAMASI: GEREKİRSE BAŞKA BİR İSİM ÖNE ÇIKAR

CHP’DE DEPREM: 4 BELEDİYE BAŞKANI BİRDEN GİDİYOR!

BAŞARIR: MEHMET YILDIRIM VAKASI SUSURLUK’U ARATACAK

CHP’Lİ MECLİS ÜYESİ VE BAŞKAN YARDIMCISI GÜLSÜM ÖZER İSTİFA ETTİ

BUCA’DA MİNİBÜS YANGINI ORMANI ATEŞE VERDİ: İZMİR’DEN DUMANLAR YÜKSELDİ

"AV. EPÖZDEMİR SORUŞTURMASI" AKP İÇİNDE TARTIŞMA YARATTI: ŞAMİL TAYYAR'DAN BİR AÇIKLAMA DAHA

ÖNTÜRK:HATAY'DA İKİ BARAJIN DOLULUK ORANI KRİTİK SEVİYEDE

Yükleniyor


İBB'YE 9. DALGA OPERASYON... İNAN GÜNEY DAHİL ÇOK SAYIDA İSİM HAKKINDA GÖZALTINA ALINDI.

DİYANET’TEN MİRAS HUTBESİ: ERKEK İKİ, KIZ BİR PAY ALMALI

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ'TAN ÖZGÜR ÖZEL'E YANIT:YARGI SÜRECİYLE SİYASET KARIŞTIRILAMAZ

AKP'Lİ MÜCAHİT BİRİNCİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

AYDIN’DA YENİ DÖNEM: ÇERÇİOĞLU AKP ROZETİ TAKTI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN AKP’YE KURULUŞ YILDÖNÜMÜ DOSYASI: BELGE PAYLAŞTI

CHP’Lİ İSİM: ÖZLEM HANIM TELAŞLANDI...

  • Cuma 36.8 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 34 ° / 20.6 ° Güneşli
  • Pazar 33.4 ° / 20.8 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Konyaspor 1 1 0 0 3 3
2.Galatasaray 1 1 0 0 3 3
3.Göztepe 1 1 0 0 3 3
4.Antalyaspor 1 1 0 0 1 3
5.Samsunspor 1 1 0 0 1 3
6.Trabzonspor 1 1 0 0 1 3
7.Kayserispor 0 0 0 0 0 0
8.Alanyaspor 0 0 0 0 0 0
9.Fatih Karagümrük 0 0 0 0 0 0
10.Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0
11.Beşiktaş 0 0 0 0 0 0
12.İstanbul Başakşehir 0 0 0 0 0 0
13.Gençlerbirliği 1 0 1 0 -1 0
14.Kasımpaşa 1 0 1 0 -1 0
15.Kocaelispor 1 0 1 0 -1 0
16.Eyüpspor 1 0 1 0 -3 0
17.Gazişehir Gaziantep 1 0 1 0 -3 0
18.Rizespor 1 0 1 0 -3 0