MURAT KURUM CHP'Lİ VEKİLİN ERGENE'DEN GETİRDİĞİ PİS SUYU FIRLATTI

Meclis'te bütçe görüşmelerinde CHP'li İlhami Özcan Aygun'un Ergene'den getirdiği pis suyu Bakan Kurum, elinin tersiyle vurup masadan fırlattı.

GÜNDEM 12.12.2024 22:53:00 0
MURAT KURUM CHP


Meclis'te bütçe görüşmelerinde CHP'li İlhami Özcan Aygun'un Ergene'den getirdiği pis suyu Bakan Kurum, elinin tersiyle vurup masadan fırlattı. Olayın ardından AKP milletvekilleri, set oluşturarak Aygün'ü engellemeye çalıştı. AKP'li ve CHP'li vekiller arasında tartışma çıktı.

TBMM Genel Kurulu'nda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 2025 yılı bütçe görüşmelerinde 'Ergene' tartışması çıktı.
CHP Tekirdağ milletvekili İlhami Özcan Aygun, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un komisyondaki bütçe görüşmelerine İzmir Körfezi'nden su getirmesine karşılık bugün Meclis'teki bütçe görüşmelerine Ergene Nehri'nin suyunu getirdi.

"BEN BU SULARI BAKAN'A VERECEĞİM" DEDİ ORTALIK KARIŞTI
İlhami Özcan Aygün, konuşmasında yanında getirdiği suları ve kozalağı göstererek, şunları söyledi:
"Kazdağları oldu Boz dağları. Sayın Bakan, bunlar Kazdağları'nda katledilen ağaçlar. Danıştay 4. Dairesi'nde daha dava sürerken Kazdağları'nda bugün itibarıyla 1 milyona ilişkin ağacı katlettiniz. Normal bir vatandaş gidip ormandan bir ağaç kesse yargı onun bütün aletlerine el koyarken Cengiz'e geldiği zaman yok. 685 futbol sahası büyüklüğünde bir alanda 1 milyon ağaç orada katlediliyor. Türkiye'nin dört bir yanında Cengiz katliam yapıyor ama bakanlık da Saray da uyuyor. Her şey mi Cengiz'e ya? Ülkenin bütün kaynakları Cengiz'e. 

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ortalığı boş bulmuşsunuz ve İzmir Körfezi'nden su getirmişsiniz. Ben de size Ergene'den getirdim. Ergene Nehri için dönemin Başbakanı Erdoğan dedi ki; 'Bebek oyuncağı, Ergene Nehri'ni temizleyeceğiz'. Yıl 2024, Ergene Nehri bu. Bakanlık eline yüzüne bulaştırdı. Kaynakları heba ettiniz. Benim bölgemde, Trakya'da insanlar kanserden ölüyor. Siz gelmişsiniz burada seçilmiş milletvekillerine hakaret ediyorsunuz. Bu su da Marmara Denizinden. Müsilaj devam ediyor."
"Ben bu suları Bakan'a vereceğim" diyerek, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un oturduğu koltuklara doğru giden Aygün'ün masaya bıraktığı suyu Murat Kurum eliyle itti. AKP milletvekilleri, set oluşturarak Aygün'ü engellemeye çalıştı.

BİRLEŞİME ARA VERİLDİ
Bu sırada AKP'liler ile CHP'li milletvekilleri de yerlerinden kalkarak tartışmalara katıldı. Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, uyarılarına rağmen tartışmanın uzaması üzerine birleşime 20 dakika ara verdi.

KARGO İLE GÖNDERECEK
Öte yandan İlhami Özcan Aygün, yanında getirdiği suları ve kozalağı kargoyla Murat Kurum'a göndereceğini söyledi.

KURUM KOMİSYONA İZMİR KÖRFEZİ'NDEN SU GETİRMİŞTİ
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın 8 Kasım'daki Plan ve Bütçe Komisyonu'na Murat Kurum İzmir Körfezi'nden getirdiği kirli suyu getirmişti. Bakan Kurum, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirerek, 'Bir zahmet temizlesinler' demişti.

Kurum komisyondaki konuşmasında, "Bu suyu İzmir körfezindeki oradaki kirliliği görmekten imtina eden, bu acı tablo karşısında tek bir açıklama dahi yapmayan siyasilere deniz kirliliğini daha iyi anlatmak için getirdik. Artık İzmir körfezimizde büyük bir çevre felaketi yaşandığını, körfezin içindeki tüm canlılarla birlikte can çekiştiğini, her saat başı binlerce balığın öldüğünü görmenin vakti gelmiş, hatta geçmiştir. Millet önünde soruyorum şu kirliliğin olduğu bir denizde balıklar yaşayabilir mi? Bu kokunun olduğu bir denizin kıyısında İzmirliler rahatça hayat sürebilir mi? Atık su kaynaklı amonyak miktarı olması gerekenden 50 kat fazladır. Bu şen içindeki oksijen miktarı sıfırdır, sıfır" demişti.

 

  • BIST 100

    16088,00%-1,23
  • DOLAR

    44,16% 0,22
  • EURO

    50,49% -0,78
  • GRAM ALTIN

    7134,90% -0,98
  • Ç. ALTIN

    11685,77% -0,65

YARGI BAĞIMSIZLIĞI İÇİN TARİHİ KARAR: DANIŞTAY, AKIN GÜRLEK DAVASINI ESASTAN İNCELEYECEK!

MEYDANLAR ADALET ARIYOR: ÖZGÜR ÖZEL’DEN "UTANMAZ ADAMLAR" ÇIKIŞI VE İMAMOĞLU’NDAN TARİHİ MESAJ!

50 BİN LİRAYA SATILMIŞ: ŞAMPİYON AT SMART LATCH’İN KAVURMA YAPILDIĞI SKANDALDA YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

AZİZ İHSAN AKTAŞ’IN AÇTIĞI DAVADA AKPOLAT BERAAT ETTİ, İTİRAFÇIYA REKOR CEZA

VATANDAŞIN SIFIRI TÜKENDİ: EŞEL MOBİL BİTTİ, ZAM YAĞMURU ŞİMDİ BAŞLIYOR!

GÖKÇEK’TEN TARTIŞMA YARATAN AÇIKLAMA: “BU DÖNEMİN CİHADI CHP İLE BOĞUŞMAK”

TÜRKİYE’YE YÖNELEN FÜZELER FARKLI PATERN GÖSTERDİ

ÖĞRENCİLER İÇİN TATİL ZAMANI: OKULLARDA İKİNCİ ARA TATİL BAŞLADI

TARİHİN HOCASI İLBER ORTAYLI HAYATINI KAYBETTİ

SON ANKETTE DİKKAT ÇEKEN TABLO: ERDOĞAN ÜÇ SENARYODA DA KAYBEDİYOR

TCMB ANKETİ EKONOMİNİN YÖNÜNÜ GÖSTERDİ: ENFLASYON ARTIYOR, DOLAR YÜKSEK KALACAK

İSTİKLAL MARŞI’NI ARAPÇA OKUTTULAR: KARAMAN’DAKİ TÖREN TARTIŞMA YARATTI

“İŞTE BENİM STİLİM” YARIŞMACISI AYŞEGÜL ERASLAN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

CHP’Lİ BELEDİYEYE ŞAFAK BASKINI: KUŞADASI BELEDİYE BAŞKANI ÖMER GÜNEL GÖZALTINDA

AKİF’İN MİRASI EMİN ELLERDE! YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDEN DUYGU DOLU 12 MART!

TOKAT NİKSAR’DA KORKUTAN DEPREM: 5.5 İLE SALLANDIK, EĞİTİME ARA VERİLDİ!

İBB DAVASINDA DÖRDÜNCÜ GÜN: SAVUNMALAR SÜRÜYOR, BARİKAT TARTIŞMASI BÜYÜYOR

HALKBANK DAVASI NASIL DURDU? YAVUZYILMAZ ABD’NİN 10 ŞARTINI AÇIKLADI

ABD’DE HALKBANK DAVASI DURDURULDU: ADALET BAKANI GÜRLEK’TEN AÇIKLAMA

DİPLOMA İPTALİ DÜNYAYA TAŞINDI: AVRUPA’DAN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İÇİN İNCELEME

İNDİRİMİN ÖMRÜ BİR GÜN SÜRDÜ! POMPA FİYATLARI YENİDEN TEPETAKLAK

ROJİN KABAİŞ’İN BABASINA ÖLÜM TEHDİDİ: SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

PYD KURUCUSU SALİH MÜSLİM ÖLDÜ! ERBİL’DE TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ

CHP’NİN 97’NCİ MİTİNGİ PENDİK’TE: “ZAFER YAKINDA” MESAJI

ABD BAŞKANI TRUMP: “İRAN’A DÜŞÜNDÜKLERİNDEN ÇOK DAHA FAZLA ZARAR VERDİK”

SAVCILIK, İMAMOĞLU’NUN PAYLAŞIMLARININ YAPILDIĞI HESABA SORUŞTURMA AÇTI

SAVAŞ DOĞALGAZI VURDU: NİSAN AYINDA ZAM KAPIDA!

ABD-İSRAİL GERİLİMİ SÜRERKEN HAMANEY’E SALDIRI GİRİŞİMİ

ESKİ BELEDİYE BAŞKANI DA LİSTEDE: DÖŞEMEALTI’NDA OPERASYON

JANDARMA MÜDAHALESİ, TARTIŞMALI KİMLİK KONTROLÜ: İBB DAVASINDA GERİLİM TAVAN YAPTI!

Yükleniyor

loading

MEYDANLAR ADALET ARIYOR: ÖZGÜR ÖZEL’DEN "UTANMAZ ADAMLAR" ÇIKIŞI VE İMAMOĞLU’NDAN TARİHİ MESAJ!

50 BİN LİRAYA SATILMIŞ: ŞAMPİYON AT SMART LATCH’İN KAVURMA YAPILDIĞI SKANDALDA YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

AZİZ İHSAN AKTAŞ’IN AÇTIĞI DAVADA AKPOLAT BERAAT ETTİ, İTİRAFÇIYA REKOR CEZA

VATANDAŞIN SIFIRI TÜKENDİ: EŞEL MOBİL BİTTİ, ZAM YAĞMURU ŞİMDİ BAŞLIYOR!

GÖKÇEK’TEN TARTIŞMA YARATAN AÇIKLAMA: “BU DÖNEMİN CİHADI CHP İLE BOĞUŞMAK”

TÜRKİYE’YE YÖNELEN FÜZELER FARKLI PATERN GÖSTERDİ

  • Cumartesi 15.7 ° / 5.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 14.5 ° / 9.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 13.5 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14