MUHASEBE VE MÜŞAVİRLİK ÜCRETLERİNE ENFLASYON FARKI YANSITILMALI

MUHASEBE VE MÜŞAVİRLİK ÜCRETLERİNE ENFLASYON FARKI YANSITILMALI

İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, önce pandemi ve ardından depremin yarattığı sonuçlar itibariyle zor durumlar yaşayan Mali Müşavirlerin mükellef ücretlerinin artmaması karşısında bir açıklama yaptı.

Tüm gider maliyetlerinin 4-5 kat artması, mükelleflerden alınan ücretlerin tam tersi sabit kalması nedeniyle zor bir süreçten geçtiklerini belirten İSMO yönetimi açıklamasında, mükelleflerden alınan ücretlerin artmaması halinde bir çok Mali Müşavirin işyerini kapatma veya bazı mükelleflerle yollarını ayırıp iş yükünü azaltma yolunu seçmek durumunda kalınacağı yönünde acı tablonun anlatıldığı basın açıklaması şöyle;

İskenderun Kamuoyuna ve Mükelleflerimize Duyurumuzdur

Muhasebeci ve Mali Müşavirler ekonomik olarak zor durumdadır.Önce Pandemi, sonrasında yaşanan yüksek enflasyon ve en son depremin yarattığı tahribat, ofis kiraları, elektrik gideri, araçlarımızın yakıt giderleri, personel ve büro giderlerindeki olağanüstü artıştan sonra maliyetlerimiz 4-5 kat artmasına rağmen; gelirlerimiz aynı oranda arttırılamamıştır. Dolayısıyla yapmakta olduğumuz Mali Müşavirlik faaliyeti sürdürülemez noktaya gelmiştir. Maliyetleri karşılayamayan ücretler, hizmet kalitesini de ciddi şekilde tehdit eder seviyeye ulaşmıştır.

Meslek olarak yoğun iş yükünün altında ezilirken, akademik bir mesleğin mensubu olarak, olması gereken yaşam kalitesinden çok uzaktayız. Personellerimize hak ettikleri ücretleri veremeyecek durumdayız. Bu piyasa şartlarında ve yılın sadece belli dönemlerinde muhasebe ücretlerine yapılacak %30 – %40 oranlı artış yeterli olmayacaktır. Meslektaşlarımız mevcut ücretlerle veya küçük ücret artışlarıyla sorun geçiştirilebilecek gibi değildir. Radikal çözümler üretemediğimiz takdirde, biz ya bürolarımızı kapatmak ya da küçülerek bazı mükelleflerimizle vedalaşmak zorunda kalacağız.

Mükelleflerimizden ricamız;

-Bizler de deprem mağduru iken; deprem ve öncesi pandemi döneminde kısa çalışma ödeneği, zayi belgesi, sigorta firmaları ile bankaların mizan ve beyanname istemleri, EYT çıkış işlemleri, deprem devlet destekleri vb gibi birçok ekstra işler olmasına rağmen, bu hizmetlerden hiçbir ek ücret talep etmeyen mükelleflerimizin yanında olduk.

-Hep birlikte yaşadığımız depremin etkileri devam ederken, Mali Müşavirlerin sürdürülebilir ve kaliteli muhasebe yapılabilmesi için, enflasyon karşısında erimiş olan muhasebe ücretlerinde iyileştirme yapınız. Piyasa koşullarını gözeterek, lütfen Mali Müşavirinizin ücret artışı talepleri konusunda hassas davranarak TEMMUZ/23 ayından itibaren kabul edilebilir ücret artışı sağlayınız.

-Şunu unutmayalım ki, Mali Müşavirler firmalarımızın bütün yükünü çeken ve geleceğinize ışık tutan en önemli meslek grubudur.

İSKENDERUN
SERBEST MUHASEBECİ VE MALİ MÜŞAVİRLER ODASI YÖNETİM KURULU