Tarih: 18.08.2024 22:22

Muğla Yatağan'da başlayan yangın Muğla-İzmir karayolunu tehdit ediyor

Facebook Twitter Linked-in

(MUĞLA) - Muğla Yatağan'da başlayan ve öğleden sonra iki mahallenin boşaltılmasına neden olan yangın karayolunu da etkiliyor. Yangına karşı ekiplerin mücadelesi sürerken, yerleşim yerlerini tehdit eden yangın akşam saatlerinde İzmir otoyolunda da trafiğin aksamasına neden oldu. Yoğun duman ve karayoluna yaklaşan alevler trafikte bulunan sürücüler tarafından görüntülendi. 

Muğla’nın Ula ve Yatağan ilçelerinde çıkan yangın, öğle saatlerinde Yatağan ilçesine bağlı Yava Mahallesi ve Ula ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesi sırtlarındaki ormanlık alanlarda etkili olmaya başladı. İhbarlar üzerine yangın bölgesine Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, yangının hızla yayıldığı bölgelere karadan müdahale ederken, yangın söndürme helikopterleri ve uçakları da havadan destek sağlamaya başladı.

Yatağan Belediyesi Nebiköy ve Kafaca Ramada mahallerininde yaşayanların evlerini terk etmesi gerektiğini duyurdu. Rüzgarın etkisiyle genişleyen alevlere karşı karadan ve havadan yoğun bir mücadele yürüten ekipler, yangının İzmir karayolunu etkilememesi için de çaba sarf ediyor. 

Akşam saatlerinde Muğla-İzmir karayoluna birkaç yüz metre kadar yaklaşan alevleri önlemek için itfaiye ve havadan söndürme ekiplerinin mücadelesi sürüyor. Bu sırada polis ve jandarma ekipleri de yoğun dumanın etkili olduğu karayolunda trafiği açık tutmak ve yangınla mücadele ekiplerinin olay yerine hızla ulaşabilmesini sağlamak için görev yapıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —