Tarih: 17.06.2024 11:52

MÜCBİR SEBEP VE HATAY İÇİN YAŞAMSAL BİR İHTİYAÇ…

Facebook Twitter Linked-in

Toplantıda, Hatay’da devam eden “mücbir sebep” uygulamasının bir lütuf değil, ülke yönetimi için bir sorumluluk ve Hatay için yaşamsal bir ihtiyaç olduğu vurgulandı.

Önemli bir katılımla gerçekleşen toplantıda, muhasebeci mali müşavirlerin de diğer kesimler gibi seslerini duyurması ve somut önerilerle taleplerinin arkasında durması gerektiği kararlaştırıldı. Toplantıda, özellikle deprem bölgesi olan Hatay’ın Antakya, Defne, Kırıkhan, Samandağ ve Hassa ilçelerini kapsayan “mücbir sebep” uygulamasının ertelenmesi hedeflendi.

Oda salonunda gerçekleşen toplantıda, insanca yaşam ve çalışma ortamı tesis edilinceye kadar mücbir sebep uygulamasının gündemden düşmemesi için eylem ve etkinlik takvimi tartışıldı. Toplantıdan, bu konuda kararlılık mesajı çıktı. Hatay SMMM Odası Danışma Meclisi Başkanı Abdullah Korkmaz’ın yönettiği toplantıda, Oda Yönetim Kurulu’nun taslak eylem ve etkinlik programı Oda Başkanı Jale Marufoğlu tarafından paylaşıldı. Program, önerilerle zenginleştirilerek kabul edildi.

Toplantıda, serbest muhasebeci mali müşavirler başta olmak üzere, ilgili tüm meslek odaları, dernekler, bilim insanları ve Hatay ekonomisini bilen ve etkileyen tüm kişi ve kurumlarla ortak hedef doğrultusunda güçbirliği yapılmasının temel strateji olarak belirlendiği belirtildi.Hatay SMMM Odası Danışma Meclisi’nin bu kararlı tutumu, Hatay’ın ekonomik ve sosyal hayatının normalleşmesine katkı sağlamayı hedefliyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —