MİLYONLARCA KİŞİYİ İLGİLENDİRİYOR: TAPUSU OLANLARA ÖNEMLİ UYARI

Yetkililer, hisseli tapu konusunda mülk sahiplerini uyardı. Buna göre hisseli tapu sahipleri, yapılan hatalar nedeniyle tapu kaybı gibi ciddi sorunlarla karşı karşıya kalabilirler.

GÜNDEM 11.12.2023 23:02:00 0
MİLYONLARCA KİŞİYİ İLGİLENDİRİYOR: TAPUSU OLANLARA ÖNEMLİ UYARI

Türkiye'deki tapu sahiplerini ilgilendiren uyarı! Birçok kişinin bilmediği tehlikeye dikkat çekildi. Son yıllarda konut ve arsa fiyatlarındaki yükseliş, birçok kişinin hisseli tapu sahibi olmasına yol açtı. Ancak bu durum, hukuki sorunların da artmasına da sebep oluyor. Hisseli tapu sahipleri, yapılan hatalar nedeniyle tapu kaybı gibi ciddi sorunlarla karşı karşıya kalabilirler.

Hisseli tapu, birden fazla kişiye ait olan tapu mülkiyetini ifade ediyor. Bu tür tapularda, tapu sahiplerinin belirli sorumlulukları da bulunmaktadır. Öncelikle, tapu sahibi kendi payını satmak istediğinde, diğer ortaklara ön alım hakkı tanınıyor. Avukatlara göre bu durumda, tapu sahibi öncelikle diğer ortaklarına bu payı satma teklifinde bulunmalı.
Bunun yanı sıra, tapu sahibinin ödemekle yükümlü olduğu emlak vergisi de hisseli tapu sahiplerinin bireysel sorumluluğunda yer alıyor. Her bir tapu sahibinin kendi payına düşen emlak vergisini düzenli olarak ödemesi gerekmekte. Eğer bir hissedar, kendi payına düşen tapu harcını ödemez veya emlak vergisini düzenli olarak ödemezse, diğer hissedarlar bu durumu yasal yollara başvurarak çözebilirler.

BÜYÜK TEHLİKE
eskisehir.net sitesindeki habere göre; Bu durumda diğer ortakların şikayetçi olarak mahkemeye başvuru yapması durumunda hakim tarafından ortaklığın sona erdirilmesi yönünde karar çıkıyor. Hisse sahibi ortaklıktan çıkartılırken kalan ortaklar arasında tekrar tapu da hisse paylaştırılması yapılıyor. Mahkemenin belirlediği tutarı ödeyen diğer hisse sahipleri o hissedarın hakkını satın almaktadır.

RİSKLİ Mİ?
Hisseli tapu sahipleri çok sayıda risk ve zorluk ile karşılaşabilir. Güven problemi bunlardan biridir. Hisseli tapuda birden çok hisseder olması sebebiyle sık sık anlaşmazlık çıkabilmekte, sözleşme yapılacak üçüncü kişilerde güven sorunları meydana getirebilmektedir. Bunun dışında paydaşlıktan çıkarılabilme de vardır.

MÜSTAKİL TAPUYA NASIL DÖNÜŞÜR?
Tapu, gerçek ve tüzel kişilerin bir taşınmaz üzerinde sahipliklerini gösteren resmi bir evraktır. Bir arsa, konut veya benzeri gayrimenkulün tek bir sahibi olabileceği gibi birden çok kişi bu gayrimenkule ortak da olabilirler. Bu durumda "hisseli mülkiyet" ve "hisseli tapu" dan söz edilir.
Genellikle hisseli tapuya bir kimsenin ölümü üzerine geride miras bıraktığı gayrimenkulün, mirasçılarının bu taşınmazda "hisseli malik" olmaları sebebiyle rastlanır. Artık ölen kişi tek tapu sahibi olarak yoktur. Onun yerine hukuken birden çok mirasçı bu taşınmazda "hisseli tapuya" sahiptir.

 

  • BIST 100

    9477,14%0,74
  • DOLAR

    38,00% 0,08
  • EURO

    41,50% 0,12
  • GRAM ALTIN

    3665,36% 0,68
  • Ç. ALTIN

    6053,11% 0,07

PARİS KONSEYİ'NDEN EKREM İMAMOĞLU'NA 'FAHRİ HEMŞEHRİLİK' UNVANI

MAHMUT TANAL, ADALET BAKANLIĞI ÖNÜNDE ÇADIR KURDU...

PAYAS’TA İÇME SUYU SORUNU TARİH OLUYOR

BÜYÜKŞEHİRDEN KAÇAK HAFRİYAT DÖKÜMÜNE DEV CEZA

YÜKSELİŞ KOLEJİ ERASMUS ORTAKLARINA EVSAHİPLİĞİ YAPACAK

DÖNMEZ:İSKOOP ÖZELLİKLE KADIN İSTİHDAMINA ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK

İMAMOĞLU'NUN BABASININ EVİNDE ARAMA! KAPIYI ÇİLİNGİRLE KIRDILAR

İMAMOĞLU'NUN AVUKATLARINDAN RTÜK'E 9 KANAL İÇİN BAŞVURU

TRUMP ERDOĞAN'I ÇOK SEVERİM, BİR RAHİBİMİZ VARDI VE GERİ ALDIK

CEMAL ENGİNYURT MASAK'A SESLENDİ…

BAHÇELİ TALİMAT VERDİ! MHP'DEN 'KILIÇDAROĞLU' ADIMI

BAHÇELİ 'ERKEN SEÇİM YOK' DEDİ, CHP KURULTAYINI HEDEF ALDI

ÖMER ÇELİK'TEN DEM PARTİ-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA…

CHP'Lİ ŞEHİTKAMİL BELEDİYE BAŞKANI, PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

EKREM İMAMOĞLU'NUN TUTUKLULUĞUNA İTİRAZ EDİLDİ

HBB, HASTA VATANDAŞLARIN YANINDA

COLANİ, TÜRKİYE'YE GELİYOR

SİLİVRİ'YE YENİ BİNA YAPILACAK

MAHİR POLAT, ADLİ TIP KURUMU'NA SEVK EDİLİYOR

TRUMP’IN TARİFELERİ KÜRESEL PİYASALARI KIPKIRMIZI YAPTI!

İSTANBUL'UN GÖBEĞİNDE MASKELİ İNFAZ: BİRİ HAMİLE 2 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

SİYASETTE 'CUNTA' GERİLİMİ: 'HADSİZ', 'SUÇLU' KELİMELERİ HAVADA UÇUŞTU!

2 NİSAN BOYKOTUNUN ETKİSİ: SONUÇLAR YAYIMLANDI

ÖZGÜR ÖZEL'İN A TAKIMI BELLİ OLDU: DİKKAT ÇEKEN 'KILIÇDAROĞLU' DETAYI

TİCARET BAKANLIĞI YURT DIŞINA LİMON SATIŞINI YASAKLADI

AKP’Lİ BELEDİYE PERSONELİ POLİSLERİ BÖYLE TEHDİT ETTİ…

BAKANLAR VE AKP'Lİ YÖNETİCİLER ÖZGÜR ÖZEL'E TEPKİ…

EKREM İMAMOĞLU ERDOĞAN’A SESLENDİ…

BAKAN FİDAN'DAN CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL'E TEPKİ…

EDİZ HUN'DAN TUTUKLU GENÇLERE DESTEK

Yükleniyor


PARİS KONSEYİ'NDEN EKREM İMAMOĞLU'NA 'FAHRİ HEMŞEHRİLİK' UNVANI

MAHMUT TANAL, ADALET BAKANLIĞI ÖNÜNDE ÇADIR KURDU...

İMAMOĞLU'NUN BABASININ EVİNDE ARAMA! KAPIYI ÇİLİNGİRLE KIRDILAR

İMAMOĞLU'NUN AVUKATLARINDAN RTÜK'E 9 KANAL İÇİN BAŞVURU

TRUMP ERDOĞAN'I ÇOK SEVERİM, BİR RAHİBİMİZ VARDI VE GERİ ALDIK

CEMAL ENGİNYURT MASAK'A SESLENDİ…

BAHÇELİ TALİMAT VERDİ! MHP'DEN 'KILIÇDAROĞLU' ADIMI

  • Çarşamba 22.4 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 16.1 ° / 8.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 16.1 ° / 6.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 28 22 1 5 40 71
2.Fenerbahçe 28 21 2 5 45 68
3.Samsunspor 29 15 8 6 11 51
4.Beşiktaş 28 13 6 9 14 48
5.Eyüpspor 29 13 8 8 10 47
6.İstanbul Başakşehir 28 12 10 6 7 42
7.Göztepe 28 10 9 9 10 39
8.Gazişehir Gaziantep 28 11 11 6 0 39
9.Kasımpaşa 29 9 8 12 -3 39
10.Antalyaspor 29 11 12 6 -19 39
11.Trabzonspor 28 9 10 9 9 36
12.Konyaspor 29 9 13 7 -7 34
13.Rizespor 28 10 14 4 -12 34
14.Bodrum FK 29 9 14 6 -10 33
15.Kayserispor 28 8 11 9 -12 33
16.Sivasspor 29 8 14 7 -8 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 28 4 17 7 -23 19
19.Adana Demirspor 28 2 22 4 -41