Tarih: 15.06.2024 12:57

MEZUNİYET TÖRENİNDE ‘KIYAFET’ SKANDALI! ‘BASİT BİR OLAY’ DİYEN YUSUF TEKİN’DEN YENİ AÇIKLAMA

Facebook Twitter Linked-in

 Tekin, söz konusu olayın öğrencilerin yanlarında fazla kişi getirmesi nedeniyle yaşandığını savundu.

Kocaeli’nin Gebze ilçesiinde Alaettin Kurt Anadolu Lisesi’nin bahçesinde düzenlenen mezuniyet törenine bazı kız öğrenciler, ‘kıyafet yönetmeliğine uymayan kıyafetler giydikler’ iddia edilerek alınmadı. Öğrenciler ve aileleri okul yönetimine tepki gösterirken, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan’ın okula gelmesiyle öğrencilerin tamamı mezuniyet törenine katıldı. Konuyla ilgili inceleme başlatıldı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin konuyla ilgili sessizliğini katıldığı canlı yayında bozdu. Tekin, “Bizi eleştirin tamam da öğretmen arkadaşlarımızın ne günahı var. 180 iş günü boyunca bu insanlar fedakâr bir biçimde sizin, bizim veliler olarak evde ilgilenemediğimiz çocuklarla ilgileniyorlar. Basit bir olay yüzünden… Bütün öğretmen arkadaşlarımızın hukukunu korumak adına biraz daha hassas davranalım” diyerek skandalı savundu.

YENİ AÇIKLAMA

Tekin, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Değerlendirme Toplantısı’nda da konuya ilişkin açıklamada bulundu. Olayın öğrencilerin yanlarında fazla kişi getirmesi nedeniyle yaşandığını savunan Tekin şunları söyledi:

“Olayın başından itibaren incelemek lazım. Bizim 76 bin okulumuz var, ben üzüntü duyuyorum ve tartışmalar bu yöne evrildiği için huzursuzum. Maalesef medyada bu tür olaylar speküle edilerek veriliyor. Olayın başlangıç noktası, okul müdürü bir kontenjan veriyor öğrencilere. Bir kapasite doğrultusunda misafir ediliyor öğrenciler ve misafirleri mezuniyet töreninde. Öğrenciler fazla kişi ile geldiği için yaşanmış bir olay. İlçe milli eğitim müdürümüz hızlıca olay yerine geliyor ve problemi çözüp hızlıca öğrencilerin mezuniyet törenine katılmasını sağlıyor. Yaşanmasını arzu etmediğimiz bir olay. Gerekli işlemleri yapacağız.”

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —