MERAL AKŞENER'DEN 'KPSS SORULARI ÇALINDI' İDDİALARI HAKKINDA AÇIKLAMA 

MERAL AKŞENER

31 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleşen KPSS sınavının ardından çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Soruların sızdırıldığı iddiasından sonra sosyal medyada gündem olan olay ile ilgili İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Gençlerimizin emeğine sınavlarda ve mülakatlarda defalarca ihanet ettiniz" diyerek tepki gösterdi.  

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) geçtiğimiz pazar günü iki oturumda gerçekleştirildi. Sınavın ardından KPSS cevap anahtarı, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yayımlanırken sosyal medyada dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

Cevap anahtarının kamuoyuyla paylaşılmasının ardından Twitter'da "KPSS'de ikinci FETÖ skandalı" ile etiket açıldı. Sosyal medya kullanıcıları, öğrenciler ve sendikacılar soruların daha önce özel bir kurumun YouTube sayfasından paylaşıldığını, hatta WhatsApp gruplarından dağıtıldığını iddia etti.

ÖSYM İDDİALARI REDDETTİ

Öte yandan ÖSYM konuya ilişkin açıklama yaptı. 
ÖSYM'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"2022 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı 31 Temmuz 2022 Pazar günü sabah ve öğleden sonra oturumlarında güvenli bir biçimde gerçekleştirilmiştir. Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır.  Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
MERAL AKŞENER'DEN TEPKİ 
Konu ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Gençlerimizin emeğine sınavlarda ve mülakatlarda defalarca ihanet ettiniz;
Tekrarını kabul etmeyiz!
Cumhuriyetimizin kazandırdığı eğitimde fırsat eşitliğini, vasatlığa terk etmeyiz!
KPSS ile ilgili iddiaların ve 2 saatte yapılan şaibeli açıklamaların takipçisi olacağız." dedi. 
İşte o paylaşım: