MANSUR YAVAŞ VE VAHAP SEÇER 'İN SİLİVRİ ZİYARETİNDEN MESAJ:“ADALETİMİZİ İSTİYORUZ

Mansur Yavaş ve Vahap Seçer, Silivri Cezaevi’nde Ekrem İmamoğlu ve tutuklu CHP’li başkanlarla görüştü. Yavaş ithamların siyasi olduğunu vurgularken, Seçer “Ortak beklentimiz adalet, tek amacımız Türkiye’yi düzlüğe çıkarmak” dedi.

GÜNDEM 20.09.2025 22:30:00 0
MANSUR YAVAŞ VE VAHAP SEÇER

Mansur Yavaş ve Vahap Seçer, Silivri Cezaevi’nde Ekrem İmamoğlu ve tutuklu CHP’li belediye başkanlarını ziyaret etti. Yavaş, İmamoğlu’na yönelik ithamların siyasi olduğunu vurgularken; Seçer, “Kimsenin güvencesi kalmadı, tek amacımız Türkiye’yi düzlüğe çıkarmak” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ile Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Silivri'deki Marmara Cezaevi’nde, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve tutuklu ilçe başkanlarını ziyaret etti.

Seçer ve Yavaş, ziyaretin ardından açıklamalarda bulundu.

"İTHAMLAR SİYASİ"

Yavaş, Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı ve kamuoyunda "ahmak davası" olarak bilinen davada siyasi yasak içeren 2 yıl 7 ay 15 günlük cezası istinaf tarafından onanmasına ilişkin, şöyle konuştu.

"Bugün özellikle Yüksek Seçim Kurulu'nun hedef almadığını söyleyen ve oradaki seçim kurulundakilerin de kendilerini hedef almalarına dair bir şikâyetleri olmadığını söylemesine rağmen böyle bir karar çıktı. Karar biraz azaltılarak çıktı ama sonuçta siyasi yasağı verildi. Ancak Yargıtay kararı söz konusu yani en son kararı Yargıtay verecek.

Zaten Yargıtay'da da o dairede şimdiye kadar hangi kelimelerin suç olup olmadığı konusunda ve hangi şekilde konuşulduğu güzel şekilde değerlendirilecektir. Bir an evvel tabii bunun değerlendirilip beraatine karar verilmesini bekliyoruz. Hukuktan beklediğimiz odur. Çünkü bizler de belediye başkanıyız. Yaptığımız görevle ilgili inanılmaz böyle hakaretlere maruz kalıyoruz. Ancak bu kadar hakarete rağmen şimdiye kadar bize bu hakaret eden hiç kimseye dava açılmadı. Dolayısıyla biz bu ithamların da siyasi olduğunu düşünüyoruz ve inşallah beraatle sonuçlanacağını düşünüyoruz."

"TEK AMACIMIZ TÜRKİYE'Yİ DÜZLÜĞE ULAŞTIRMAK"

Vahap Seçer de cezaevindeki ziyarette tutuklu belediye başkanlarıyla davalarla ilgili değerlendirmelerini aldıklarını belirterek, "Ortak beklentileri iddianame ve bir an önce adaletin yerini bulması. Herkes doğal olarak suçluluğu sabit olana kadar, ispatlanana kadar masumdur" ifadelerini kullandı.

Seçer, ziyaret ettikleri bir arkadaşlarının "Biz buradan ne zaman çıkacağımızı beklerken dışarıdaki arkadaşlar da acaba bizi ne zaman alacaklar diye endişe içerisindeler" dediğini, bu sözün çok manidar olduğunu vurguladı. Seçer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hani şaka gibi deriz ya; gerçekten Türkiye'de hukuk sisteminin geldiği nokta bu. Kimsenin bir güvencesi olmadığı. İçeride aylarca, yıllarca kalabileceği; hatta herhangi bir suçu olmayan bir insanın her an tutuklanabileceği endişesi toplumda var. Cumhuriyet Halk Partisi olarak sadece belediye başkanları değil, partimizin bütünü saldırı altında.

İşte belediye başkanlarımız tutuklananlar; diğer taraftan 'ya benimsin ya kara toprağın'. Hani bir deyim vardır ya; replik vardır ya, Türk filmlerinde. Ya bizim partimize geçersin ya da seni kodese alırız, cezaevine alırız. Bu uygulamalar, bu iddialar ortalıkta dolaşıyor. En son Bayrampaşa Belediye Başkanımız da tutuklandı.

"UMUT EDİYORUZ YARGITAY'DA DOĞRU KARAR ÇIKAR"

Bunlar Türkiye açısından çok olumsuz tablolar ve gelişmeler. Bizim tek amacımız öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi'ni bir bütün halinde bu saldırılara karşı korumak, savunmak, gücümüzü tahkim etmek ve iktidarla mücadele etmek, halkın desteğiyle Türkiye'yi düzlüğe ulaştırmak. Başka bir çaremiz var mı? Demokratik bir ülkede yaşıyorsak sonuçta bütün dertleri çözecek olan sandıktır.

Ekrem Bey'le ilgili de tabii ki Yargıtay süreci var. Hukuk devletlerinde en son Yargıtay, üst mahkeme, nihai mahkeme... Biz umut ediyoruz 'ahmak' söyleminden dolayı bir insanın ne ceza alması gerektiği ne de hele hele siyasi yasaklı duruma düşmesi gerçekten son derece komik. En basit tabiriyle son derece ironik bir durum. Umut ediyoruz Yargıtay'da doğru karar çıkar, Bizim açımızdan da doğru olan bu. Ekrem Bey bu davadan aklanır."

 

 

 

  • BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

TRAFİKTE KURALLAR BAŞTAN YAZILDI: CEZA YAĞMURU BAŞLADI

MOBBİNGE UĞRADIĞI İDDİA EDİLEN BAŞKOMİSER İNTİHAR ETTİ! VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

ADAYLIK YOLU MAYINLI TARLA: DEĞİRMENCİ İDDİALARIN GÖLGESİNDE

ERDOĞAN: “ÜNİVERSİTELER BİLİM YUVASI OLACAK, İDEOLOJİ SAHASI DEĞİL”

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NE AVRUPA ŞOKU! İMAMOĞLU KARARI KÜRESEL KRİZE DÖNÜŞTÜ

ONLYFANS’A DEV OPERASYON: 300 MİLYONLUK MAL VARLIĞINA EL KONULDU

GÜRLEK ARBEDE SORUSUNU KESTİ ATTI: “CEVAP VERMEK İSTEMİYORUM”

ERDOĞAN PROGRAMI BOĞAZİÇİ’NDE HAYATI DURDURDU

KARALAR TAHLİYESİNE YAPILAN İTİRAZ REDDEDİLDİ

VALİ MASATLI: SÜRECİ TİTİZLİKLE TAKİP EDİYORUZ

ÖKTEM: GELECEK NESİLLERE VİZYONLU BİR İSKENDERUN BIRAKMAK İSTİYORUZ

YILMAZ’DAN GÖREV SİNYALİ: “MECLİS ‘DEVAM’ DERSE BİR DÖNEM DAHA HAZIRIM”

DEM PARTİ’DEN BEŞTEPE AÇIKLAMASI: “UZLAŞIYLA YASAL ÇERÇEVE ŞART”

DEM PARTİ’DEN BEŞTEPE AÇIKLAMASI: “UZLAŞIYLA YASAL ÇERÇEVE ŞART”

EKONOMİDE ALARM ZİLİ Mİ? TCMB ENFLASYON TAHMİNİNİ ARTIRDI

ÖZARSLAN TRANSFER İDDİALARINA SERT YANIT VERDİ

KABİNEDE ZİNCİRLEME REVİZYON İDDİASI: DÖRT KRİTİK BAKANLIK MASADA

KABİNEDE ZİNCİRLEME REVİZYON İDDİASI: DÖRT KRİTİK BAKANLIK MASADA

İÇİŞLERİ’NDE DEVİR TESLİM: YERLİKAYA’DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZ – “BEN ÖZGÜRLÜĞE GİDİYORUM”

İMAMOĞLU: “DEVLET GELENEĞİMİZ VE DEMOKRASİ TEHDİT ALTINDA”

AMASYA’DA BİYOGAZ TESİSİNDE FACİA: METAN GAZINDAN ZEHİRLENEN 3 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

TBMM’DE GÜRLEK GERGİNLİĞİ: YEMİN TÖRENİNDE YUMRUKLU KAVGA ÇIKTI

AKP’DEN BELEDİYELERE YENİ YASA HAZIRLIĞI: YETKİLER DARALABİLİR, DENETİM ARTABİLİR

ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜRLEK ATAMASINA SERT ÇIKIŞ: “PARTİMİZE OPERASYONUN MİMARI BAKAN YAPILDI”

POYRAZ KARAYEL VE HATIRLA SEVGİLİ’NİN UNUTULMAZ OYUNCUSU ARSLAN’DAN KAHREDEN HABER

BAKANLIKLARDA GECE YARISI DEPREMİ: ADALET’E GÜRLEK, İÇİŞLERİ’NE ÇİFTÇİ

KEÇİÖREN’DE TRANSFER KRİZİ: ALTINOK, ÖZARSLAN’I İHALE ÜZERİNDEN HEDEF ALDI

KADIN BELEDİYE BAŞKANININ KIYAFETİYLE DALGA GEÇEN İYİ PARTİLİ TUTUKLANDI

İSTİFA KARARI ANKARA’YI KARIŞTIRDI: ÖZARSLAN HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR GÜNDEMDE

Kiralık Araç, Sahte Plaka, ÇOCUK TETİKÇİ: Şişli’de Suç Zinciri

Yükleniyor


TRAFİKTE KURALLAR BAŞTAN YAZILDI: CEZA YAĞMURU BAŞLADI

MOBBİNGE UĞRADIĞI İDDİA EDİLEN BAŞKOMİSER İNTİHAR ETTİ! VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

ADAYLIK YOLU MAYINLI TARLA: DEĞİRMENCİ İDDİALARIN GÖLGESİNDE

ERDOĞAN: “ÜNİVERSİTELER BİLİM YUVASI OLACAK, İDEOLOJİ SAHASI DEĞİL”

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NE AVRUPA ŞOKU! İMAMOĞLU KARARI KÜRESEL KRİZE DÖNÜŞTÜ

ONLYFANS’A DEV OPERASYON: 300 MİLYONLUK MAL VARLIĞINA EL KONULDU

GÜRLEK ARBEDE SORUSUNU KESTİ ATTI: “CEVAP VERMEK İSTEMİYORUM”

  • Pazar 18.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19 ° / 8 ° Güneşli
  • Salı 17.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 22 4 9 9 -9 21
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12