Tarih: 22.08.2024 07:56

Manisa'da hamile kadına şiddet... AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: "Sokak ortasında eşi tarafından darbedilen hamile bir anneye yönelik şiddeti lanetliyoruz"

Facebook Twitter Linked-in

(ANKARA) - AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Manisa Akhisar'da Sude Naz A'nın, dini nikahla yaşadığı Yılmaz Akman tarafından metal sopayla darbedilmesine ilişkin yaptığı açıklamada, "Manisa’nın Akhisar ilçesinde sokak ortasında eşi tarafından darp edilen hamile bir anneye yönelik şiddeti lanetliyoruz. Kadına yönelik şiddet, yasal olarak suçtur; ahlaki olarak da insanlık dışıdır. Bu şiddeti engelleme imkanı varken seyredenlerin durumu da vahimdir" ifadelerini kullandı.

Manisa’nın Akhisar ilçesinde Yılmaz Akman isimli şahıs, dini nikahla yaşadığı 19 yaşındaki Sude Naz A'yı sokakta metal sopayla darbetti. Kadın, aldığı darbelerin etkisiyle yere yığıldı. Bu esnada çevredekilerin olaya müdahale etmemesi dikkati çekti. Bir kişinin Akman’ın elindeki sopayı almasıyla civardaki esnaf, kadını kurtarıp adamı etkisiz hale getirdi. Akman’ı vatandaşların elinden polis kurtardı. Gözaltına alınan Akman, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Sude Naz A'nın şiddete uğramasına ilişkin, X hesabından şu paylaşımda bulundu:

"Manisa’nın Akhisar ilçesinde sokak ortasında eşi tarafından darbedilen hamile bir anneye yönelik şiddeti lanetliyoruz. Kadına yönelik şiddet, yasal olarak suçtur; ahlaki olarak da insanlık dışıdır. Bu şiddeti engelleme imkanı varken seyredenlerin durumu da vahimdir. Kadına şiddet insanlık dışıdır ve tüm insanlık için tehdittir. Kadına şiddete karşı toplum olarak çok boyutlu bir mücadele vermeliyiz. Bu noktada kültürel ve ahlaki hassasiyetlerimizi daha da güçlü ifade etmeli ve kadına şiddeti gündelik yaşamın her alanında mahkum etmeliyiz"




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —