LÜTFÜ SAVAŞ ÜRETİCİNİN YANINDA 

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, yerli üretime ve çiftçiye destek olmak amacıyla Yayladağı ilçesinde Leylekli Mahallesi’nde organik tarım yapan çiftçilerle Karakılçık ve Ali Bayır tohumlarını toprakla buluş

Hatay 1.12.2022 19:45:00 0
LÜTFÜ SAVAŞ ÜRETİCİNİN YANINDA 

İlk olarak Yayladağı’nın Karacurun, Karaköse, Çakı, Sebenoba ve Yeşiltepe mahallelerinde muhtar ve vatandaşlar ile bir araya gelen Başkan Savaş, büyük ilgi ve sevgiyle karşılandı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak yapılan hizmetler hakkında mahalle halkına bilgiler veren Savaş, ziyaretlerde talepleri dinledi. 

Lütfü Savaş, Yayladağı’ndaki temaslarının ardından organik tohum yetiştirmek ve gelecek nesillerin daha sağlıklı beslenmesine vesile olmak amacıyla başlatmış oldukları ‘Doğal Yaşam ve Üretim Çitlikleri’ projesi kapsamında, Leylekli Mahallesi’nde çiftçiler ile bir araya gelerek buğday tohumlarını toprakla buluşturdu. 

“GDO’SUZ, DOĞAL VE ATALARIMIZDAN BİZLERE MİRAS KALAN TOHUMLARIMIZI TOPRAKLA BULUŞTURUYORUZ” 

Yerli üretime ve çiftçilere destek vermeye devam edeceğini söyleyen Başkan Savaş, “ Küresel ısınma, yağış rejiminin değişikliği ve son zamanlarda Ukrayna ve Rusya savaşı insanlarda özellikle gıda konusunda büyük bir paniğe yol açtı. Bu panikte, buğday ve ayçiçeği gibi gereksinimler de başrol oynamıştır. Biz de Hatay Büyükşehir belediyesi olarak dünyanın bu sıkıntılı günlerinde atalarımızın tohumlarını tekrar yeşerterek sofralarımızla buluşturmak istedik. GDO’suz, tamamen doğal ve atalarımızdan bizlere miras kalan tohumlarımızı tarlalarımızda toprakla buluşturuyoruz. Bunu yıllardır yaparak insanlarımıza ve çiftçilerimizle dağıtıyoruz” dedi. 

“ATALARIMIZDAN KALAN MİRASI GELECEĞE TAŞIMAK İSTİYORUZ” 

Hatay’daki çiftçilere vermiş oldukları destekleri de anlatan Savaş şöyle konuştu: “Çiftçilerimizin de kendi topraklarını bu buğdayla buluşmasını sağlayıp ata tohumlarımızdan oluşan bereketli buğdayları sofralarımızda görmek istiyoruz. Biz Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak hem Karakılçık hem de Ali Bayır buğdaylarımızı toprakla buluşturuyoruz. Atalarımızdan kalan mirası geleceğe taşımak istiyoruz. GDO’lu tohumları ektiğiniz zaman üreticilerden tekrar almak zorundasınız. Bu nedenle kıtlığa karşı ve dünyada oluşabilecek felakete karşı kendi tohumumuzu kendimiz üretiyoruz. Her iki buğdayımızın protein değeri yüksek ve sağlıklıdır. Biz bu bereketten faydalanmaya devam edeceğiz” 

“BUĞDAYI DAHA FAZLA EKİP YATIRIM YAPMAK BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ” 

Türkiye’nin buğday pazarında ithalatta üçüncü ülke olduğunu söyleyen fakat ekilen arazilerde ciddi bir düşüş olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Savaş, “Türkiye maalesef şu anda buğday ekilen yerlerin yüzde 28’ini ekemez hale geldi. Hatay’da buğday ekilen arazilerimiz yüzde 46 azalmasına rağmen verim yüzde 64 düşmüş durumda. Bu nedenle buğdayı daha fazla ekip yatırım yapmak bizim için çok önemli” diye konuştu. 

“PROJEYİ DİĞER İLÇELERİMİZDE DE UYGULAMAK İSTİYORUZ” 

Projeyi Hatay’ın 15 ilçesinde uygulamak istediklerini de ifade eden Savaş konuşmasının devamında,”  Biz bu projeyi Yayladağı’nda başlattık. Altınözü’nde devam ediyoruz. Diğer ilçelerimize de yaymaya da devam edeceğiz. Her yerde buğdayın yetişmesi ve çoğalması lazım. Yarınlarımız için umut olması ve karamsarlığımızı bertaraf etmesi lazım” dedi. 

ALTAŞ:  “LÜTFÜ BAŞKANIMIZ İLE BİRLİKTE ÜRETMEYİ, TOPRAĞA DÖNMEYİ, TOPRAKLA ÇALIŞMAYI VE ATA TOHUMLARINI GELİŞTİRMEYİ ÖĞRENDİK”

Hatay’daki çiftçilere ve üreticilere destek vererek ata tohumlarına sahip çıkan Lütfü Savaş’a teşekkür eden çiftçi Şakir Altaş,” Emekli öğretmenim ama Lütfü başkanım ile birlikte bu ata tohumları yetiştirmek üzere çiftçilik yapan biriyim. Biz Hatay’ın büyükşehir olması ile birlikte Lütfü başkanımızı seçerken sadece Cumhuriyet tarihi boyunca eksik kalmış yolumuzun, suyumuzun ve kanalizasyonumuzun yapılacağını sanıyorduk. Fakat üretmeyi unutmuşuz ve ihmal etmişiz. Lütfü başkanımız ile birlikte üretmeyi, toprağa dönmeyi, toprakla çalışmayı ve ata tohumlarını geliştirmeyi öğrendik” açıklamalarında bulundu. 

“LÜTFÜ SAVAŞ İLE BAMBAŞKA BİR YÖNETİM ANLAYIŞI GÖRDÜK” 

Altaş konuşmasının devamında,  “ Başkanımız ata tohumlar için bir adım attı. El birliği ile genetiği ile oynanmamış tohumlarla üretim yapılıyor. Lütfü Savaş ile bambaşka bir yönetim anlayışı gördük. Çiftçiye, köylüye ve üretime dokunan bir başkanımız oldu. Çok memnunuz. Biz kendisi ile çabalayarak ata tohumlarımızı için el birliği ile çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 
 

Anahtar Kelimeler: LÜTFÜ SAVAŞ ÜRETİCİNİN YANINDA
  • BIST 100

    15961,60%-0,25
  • DOLAR

    43,39% 0,10
  • EURO

    52,01% 0,91
  • GRAM ALTIN

    7170,78% 1,78
  • Ç. ALTIN

    11686,98% 0,34

MAHKEME SALONUNDA İLK GÜN: TUTUKSUZ AKTAŞ, TUTUKLU SEÇİLMİŞ BAŞKANLAR

ÜST DÜZEY TEMAS ORTAYA ÇIKTI: İSRAİL–TÜRKİYE HATTINDA SESSİZ TRAFİK

MUHALEFETTEN SURİYE ZİRVESİ: "HALEP ÜZERİNDEN TEHLİKELİ BİR OYUN KURULUYOR!"

NİJERYA CUMHURBAŞKANI TİNUBU, ERDOĞAN İLE YÜRÜRKEN DÜŞTÜ

4 BİN 500 POLİSLE YAPILAN OPERASYONA FİRAR SKANDALI DAMGA VURDU

ŞARA “KÜRTÇE EĞİTİM” KARARINI VERDİ: SURİYE’DE DEVLET OKULLARINDA KÜRTÇE SEÇMELİ DERS OLARAK OKUTULACAK

MHP’DEN AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASI ÖNCESİ DİKKAT ÇEKEN ÇAĞRI…

ADALETİN AĞIR SINAVI: AZİZ İHSAN AKTAŞ DOSYASI MAHKEMEDE

GAZETECİ SEDEF KABAŞ GÖZALTINA ALINDI: PAYLAŞIMLARI GEREKÇE GÖSTERİLDİ, ADLİYEYE SEVK EDİLİYOR

ZİNDANLA YÖNETİLEN ÜLKE: HAPİSHANELERLE AYAKTA TUTULAN İKTİDAR VE SUSTURULAMAYAN GAZETECİLİK

BAĞCILAR’DA ŞÜPHELİ ÖLÜM ZİNCİRİ: AYNI DAİREDE 3 CAN KAYBI, 1 AĞIR YARALI

DEM PARTİ: TÜM KESİMLERİ SAĞDUYUYLA HAREKET ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ

“VEDALAŞMA FIRSATIM BİLE OLMADI”: FATİH ALTAYLI TUTUKLANDIĞI GÜNÜ ANLATTI

DİYARBAKIR'DA EMNİYET'E PATLAYICI ATILDI, 13 KİŞİ GÖZALTINDA

YENİDEN REFAH’TA BELEDİYE BAŞKANI KRİZİ: İHRAÇ EDİLDİ, AKP İDDİASI GÜNDEME GELDİ

OKAN BURUK İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI: GALATASARAY’DAN ALİ KOÇ’A ÇOK SERT TEPKİ

DEM PARTİ HEYETİ, ABDULLAH ÖCALAN’IN DOKUTTUĞU KİLİMİ HEDİYE ETTİ

15–18 YAŞ İÇİN YENİ DÖNEM: AĞIR SUÇTA 27 YILA KADAR HAPİS GÜNDEMDE

BENZİN YİNE ZAMLANIYOR: YENİ HAFTAYA YİNE ZAMLA UYANIYORUZ

DEVLET BAHÇELİ'DEN ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

5 GÜNLÜK BEBEĞİ SAKAT BIRAKAN HEMŞİRE TESLİM OLDU

EMİR’DEN KURUM’A AĞIR SÖZLER: HALKIN AVUKATI OL, MÜTEAHHİT GİBİ KONUŞMA

BOŞANMA AŞAMASINDAKİ KADINA KEZZAPLI İŞKENCE GAZİANTEP’İ SARSTI

YALOVA'DA TARİHİ MİTİNG: ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A İSTANBUL İÇİN "HODRİ MEYDAN" ÇAĞRISI

"MUSTAFA KEMAL’İN ASKERLERİNE" YARGI KALKANI! İHRAÇ KARARI ÇÖKTÜ!

HATAY KARA TESLİM: 11 İLÇEDE "BEYAZ ALARM" VERİLDİ!

ANTAKYA’DA "YERİNDE" DÖNÜŞÜM: VALİ MASATLI 4 BİN 320 KONUTUN ŞANTİYESİNDE!

HATAY ÜZERİNDEN SİYASİ GERİLİM: ERDOĞAN’DAN ÖZEL’E AĞIR SÖZLER

EMEKLİNİN KADERİNİ BELİRLEYEN OYLAMA: TBMM’DE 168 MİLLETVEKİLİ YERİNDE YOKTU

ODTÜ’DE “UMRE” ÖDÜLLÜ YARIŞMA DUYURUSU: REKTÖRLÜKTEN FAKÜLTELERE RESMİ YAZI

Yükleniyor


HATAY KARA TESLİM: 11 İLÇEDE "BEYAZ ALARM" VERİLDİ!

ANTAKYA’DA "YERİNDE" DÖNÜŞÜM: VALİ MASATLI 4 BİN 320 KONUTUN ŞANTİYESİNDE!

HBB: SAYIŞTAY BULGULARI TAVSİYE NİTELİĞİNDE, USULSÜZLÜK İDDİASI GERÇEĞİ YANSITMIYOR

DEPREM ÜZERİNDEN HATAY TARTIŞMASI: YAYMAN–ÖZEL HATTI GERİLDİ

TİRYAKİ’NİN ÇIKIŞI TARTIŞMA YARATTI, ÖZEL HATAY’DA BAŞKA BİR HAT ÇİZDİ

ÖZEL’DEN ERDOĞAN’IN 'MAKYAJLI' TÖRENİNE SERT TEPKİ: "BRANDA ÇEKEREK HATAYLIYI KANDIRAMAZSIN!"

HATAY'DA SAĞANAK VURDU, BELEDİYE SAHAYA İNDİ: MAHSUR KALAN ARAÇLAR VE VATANDAŞLAR KURTARILDI!

  • Çarşamba 9.7 ° / 3.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 13.1 ° / 3.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 16 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
13.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 19 5 10 4 -14 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9