KULİSLERDE KONUŞULAN SENARYO: GÜRLEK VE ÇİFTÇİ ATAMASI NEYİN İŞARETİ?

İktidar medyası yazarı, AKP’ye “Recep Tayyip Erdoğan nasıl olsa kazanır” anlayışının bittiği uyarısı yaptı. Akın Gürlek ve Mustafa Çiftçi atamalarının seçim süreci öncesi kritik mesaj içerdiğini söyledi.

GÜNDEM 21.02.2026 11:56:00 0
KULİSLERDE KONUŞULAN SENARYO: GÜRLEK VE ÇİFTÇİ ATAMASI NEYİN İŞARETİ?

ktidara yakın medya organlarında yer alan değerlendirmeler, Ankara kulislerini yeniden hareketlendirdi. Özellikle son dönemde yapılan kabine değişiklikleri ve bürokrasideki yeniden yapılanma, iktidar partisinin iç dengeleri açısından önemli mesajlar içerdiği yorumlarına yol açtı.

İktidar medyasının önde gelen isimlerinden Okan Müderrisoğlu, kaleme aldığı yazıda Adalet ve Kalkınma Partisi kadrolarına yönelik dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Müderrisoğlu, partide uzun süredir dile getirilmeyen bir gerçeğin artık açıkça konuşulması gerektiğini belirterek, “Erdoğan nasıl olsa kazanır” anlayışının artık geçerli olmadığını ifade etti.

Bu değerlendirme, özellikle yaklaşan seçim süreci ve siyasi atmosferdeki değişim açısından kritik bir mesaj olarak yorumlandı.

GÜRLEK VE ÇİFTÇİ ATAMALARININ MESAJI

Kabinede yapılan değişiklikler sonrası en çok konuşulan başlıkların başında Adalet ve İçişleri Bakanlıklarına yapılan atamalar geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen değişiklikle, Adalet Bakanlığı görevine Akın Gürlek, İçişleri Bakanlığı görevine ise Mustafa Çiftçi getirildi.

Bu atamaların yalnızca bir görev değişimi olmadığı, aynı zamanda parti ve devlet yönetimi açısından önemli bir mesaj içerdiği değerlendiriliyor. Ankara kulislerinde yapılan yorumlara göre söz konusu değişiklikler, yaklaşan süreçte devlet mekanizmasının daha etkin ve disiplinli çalışması gerektiğine işaret ediyor.

AKP İÇİNDE HUZURSUZLUK İDDİALARI

Son dönemde Ankara’da konuşulan başlıklar arasında ekonomi yönetimi, parti içindeki bürokratik tıkanıklıklar ve milletvekillerinin etkisinin azalması gibi konular da yer alıyor. Özellikle kötü giden ekonomik tablo nedeniyle parti içinde farklı değerlendirmelerin yapıldığı, bazı çevrelerde sorumluluğun ekonomi yönetimine yüklendiği öne sürülüyor.

Bu tartışmaların merkezinde ise Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bulunuyor. Kulislere yansıyan iddialara göre ekonomik sıkıntılar nedeniyle parti içinde eleştiriler artarken, bazı isimlerin hükümet politikalarına yönelik daha açık konuşmaya başladığı ifade ediliyor.

“MAKAMLAR GEÇİCİ, DAVA KALICI” MESAJI

Müderrisoğlu yazısında, AKP’nin siyasi kültüründe makamların kalıcı olmadığına dikkat çekti. Göreve gelince şükran, görevden ayrılınca küskünlük anlayışının partide yer bulamayacağını vurgulayan yazar, siyasetin merkezinde hizmet ve dava anlayışının olması gerektiğini dile getirdi.

Ayrıca parti kadrolarının halkla doğrudan temas kurmasının ve sorunlara çözüm üretmesinin önemine işaret eden değerlendirmede, “eser ve hizmet siyaseti” vurgusu öne çıktı. Bu yaklaşımın özellikle seçim sürecinde belirleyici olacağı ifade edildi.

ANKARA KULİSLERİ HAREKETLENDİ

Kabine değişikliklerinin ardından ortaya çıkan bu yorumlar, Ankara’daki siyasi atmosferin önümüzdeki dönemde daha da hareketleneceğinin işareti olarak değerlendiriliyor. Hem parti içinde hem de bürokraside yeni bir sürecin başladığına dair yorumlar yapılırken, gözler bundan sonra atılacak adımlara çevrildi.

Siyasi gözlemciler, yapılan açıklamaların ve yazıların yalnızca bir değerlendirme olmadığını, aynı zamanda parti tabanı ve yönetimine yönelik stratejik bir mesaj içerdiğini belirtiyor.

  • BIST 100

    15873,27%-1,56
  • DOLAR

    44,45% 0,27
  • EURO

    51,33% 0,19
  • GRAM ALTIN

    6336,97% 1,46
  • Ç. ALTIN

    10614,40% 0,00

İlgili Haberler


A MİLLİ TAKIM ROMANYA’YI 1-0’LA DEVİRDİ: PLAY-OFF FİNALİNE YÜKSELDİK!

ERDOĞAN’DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER: “MİLLET YÖNETİMDE BİZE GÜVENİYOR”

ÜNLÜ İSİMLERİN YER ALDIĞI UYUŞTURUCU DOSYASINDA KARAR: 4 KİŞİ TUTUKLANDI

İBB DAVASINDA SAHTE BASIN KARTI İDDİASI: GÖRÜNTÜ ÇEKEN KİŞİ TUTUKLANDI

OSMAN KAVALA AİHM’DE KONUŞTU: “TUTUKLULUĞUM SİYASİ VE AĞIR HAK İHLALİ”

GÜRLEK SESSİZLİĞİNİN NEDENİ BELLİ OLDU: ERDOĞAN’DAN TALİMAT

KÖRFEZ’DE GERİLİM TIRMANIYOR: 3 ÜLKE İRAN KAYNAKLI SALDIRILARA MÜDAHALE EDİYOR

TÜRKİYE’NİN MALİ KARNESİ MASADA: ŞİMŞEK’TEN RİSK AÇIKLAMASI

AKBELEN’DE 5 BİN ZEYTİN AĞACI İÇİN SÖKÜM KARAR

İSTANBUL AÇIKLARINDA KRİTİK OLAY: PETROL TANKERİNE DRON VE İDA SALDIRISI

KALBİMİZ SANTRADA: TÜRKİYE-ROMANYA MAÇINDA İLK 11’LER BELLİ OLDU

HATAY’DA DEPREMDE AİLESİNİ KAYBEDEN AVUKATTAN 3 NİSAN ÖNCESİ ADALET ÇAĞRISI

CHP’DEN SAVAŞ EKONOMİSİNE KARŞI PAKET: DESTEKLER VE VERGİ DÜZENLEMELERİ

EKONOMİDE KARAMSAR TABLO: ZAM VE KUR BEKLENTİSİ YÜKSELDİ

YÜKSEK CEZALAR GÜNDEMDE: TRAFİK YASASINDA DEĞİŞİKLİK SİNYALİ

İBB DAVASI’NDA 10’UNCU CELSE: GÖZLER MEHMET MURAT ÇALIK’IN SAVUNMASINDA

“UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA ŞOK DALGA: ÜNLÜ İSİMLER İÇİN GÖZALTI KARARI”

İSRAİL MECLİSİ’NDEN TEPKİ ÇEKEN KARAR: FİLİSTİNLİ MAHKUMLARA İDAM TASARISINA ONAY

ÖZÇELİK-İŞ İLE MMK ARASINDA ANLAŞMA SAĞLANDI

CHP’DE SÜRPRİZ DÖNÜŞ: EMİNE ÜLKER TARHAN YILLAR SONRA KÜRSÜDE

GÜRLEK’İN KAYITLARINI SORGULAYAN BİR MEMUR DAHA GÖZALTINA ALINDI

BENZİN VE MOTORİNDE DALGA: POMPA FİYATLARI ALTÜST

GÜRLEK TARTIŞMASINA MHP MÜDAHİL OLDU: “KAPSAMLI AÇIKLAMA ŞART”

ADLİYEDE GERGİN SABAH: VEKİLLERE YASAK, 402 SANIKLI DAVADA KRİTİK 9. CELSE

ELEKTRİK VE DOĞALGAZA DEV ZAM KAPIDA, DOSYA BAKANIN MASASINDA!

MAGAZİN DÜNYASINDA ŞOK! EROL KÖSE’NİN 16. KATTAN GELEN TRAJİK VEDASI

HATAY’DA SAĞANAK KRİZİ: ALTINÖZÜ’NDE TOPRAK YOLU YUTTU!

OYAK Çimento’ya Küresel Sürdürülebilirlik Onayı

ŞARJ ÜCRETLERİNDE YENİ DÖNEM: EK ÜCRETLER KALDIRILDI, SİSTEM DEĞİŞTİ

İBB DAVASINDA GAZETECİLERDEN ANLAMLI PROTESTO! "İSMAİL ARI VE ALİCAN ULUDAĞ'A ÖZGÜRLÜK"

Yükleniyor

loading

ERDOĞAN’DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER: “MİLLET YÖNETİMDE BİZE GÜVENİYOR”

ÜNLÜ İSİMLERİN YER ALDIĞI UYUŞTURUCU DOSYASINDA KARAR: 4 KİŞİ TUTUKLANDI

İBB DAVASINDA SAHTE BASIN KARTI İDDİASI: GÖRÜNTÜ ÇEKEN KİŞİ TUTUKLANDI

OSMAN KAVALA AİHM’DE KONUŞTU: “TUTUKLULUĞUM SİYASİ VE AĞIR HAK İHLALİ”

GÜRLEK SESSİZLİĞİNİN NEDENİ BELLİ OLDU: ERDOĞAN’DAN TALİMAT

KÖRFEZ’DE GERİLİM TIRMANIYOR: 3 ÜLKE İRAN KAYNAKLI SALDIRILARA MÜDAHALE EDİYOR

  • Cuma 17.1 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 16.5 ° / 10.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17