KOLİVAR: . EĞER BENİM DEDİKLERİM SUÇSA, O ZAMAN TÜBİTAK DA YARGILANMALI 

Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla tutuklanan ve ardından tahliye edilen Ekmek Üreticileri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, tutuklanma sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 22.11.2022 19:37:00 0
KOLİVAR: . EĞER BENİM DEDİKLERİM SUÇSA, O ZAMAN TÜBİTAK DA YARGILANMALI 

Ekmek Üreticileri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, katıldığı bir televizyon programında “Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bizim toplum ekmekle doyduğu için böyle 20 sene başında yöneticiler duruyor” ifadeleri üzerine hakkında soruşturma başlatılıp gözaltına alınmıştı.
Kolivar, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmiş ve daha önce attığı tweetler yüzünden ‘Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla tutuklanmıştı. Avukatı aracılığıyla yapılan itiraz sonucu Kolivar'ın tahliye edilmesine karar verilmişti.
Kolivar, tahliyesinden sonra ilk basın açıklamasını, avukatı Bilge Çiftçi ile birlikte, İstanbul Bayrampaşa’daki sendika binasında gerçekleştirdi.
AVUKATI AÇIKLAMA YAPTI
Avukat Çiftçi, Kolivar’ın tutuklanma süreci sırasında bazı kişilerin çeşitli iddialarda bulunduğunu söyleyerek, “Bazı şahıslar müvekkilim ve başkanı olduğu sendikası hakkında birtakım gerçek dışı ve mesnetsiz iddialarda bulunmuştur. Bunları basın mensupları önünde yapmıştır. Müvekkilimin fırıncı olmadığı, fırınının olmadığı, bu işle iştigal etmediği halde bu konuyla ilgili söylemlerde bulunmasının anlamsız olduğu, sendikasının olmadığı, içi boş bir sendikası olduğu iddialarını gündeme yansıtmıştır” dedi.
“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK”
“Müvekkilim küçük yaşlardan beri fırıncılık işiyle iştigal etmekte” ifadelerini kullanarak sözlerini sürdüren Çiftçi, “Hala faal olan bir fırını bulunmaktadır. Bunlarla ilgili tüm evraklar mevcuttur. Bu kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na hem müvekkilimin şahsı hem de başkanı olduğu sendikası adına ayrı ayrı suç duyurularında bulunduk. Kişilerin cezalandırılmaları için tüm sürecin yakından takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.
“O AÇIKLAMAYI TÜBİTAK’TAN OKUMUŞTUM”
Tutuklanma sürecine ilişkin konuşan Kolivar, açıklamasına şöyle devam etti:
O açıklamada ‘Türk milleti’ demiyorum, ‘toplumlar’ diyorum. Bunları ben TÜBİTAK’tan okumuştum. Eğer benim dediklerim suçsa, o zaman TÜBİTAK da yargılanmalı.

Beni buradan yargılayamadılar, başlık ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ olarak değişti… (Eski sosyal medya paylaşımlarını kastederek) Ben sadece ‘Diploması yok’ dedim.
Zaten diploması olsaydı Türkiye’nin her yerine diploma afişi asılırdı. Diploma sormanın suç olduğunu bilmiyordum… Ben hiçbir millete hakaret etmem. Ama millet başka, toplum başka.
“MAYA YÜZDE 300 ZAMLANDI, EKMEK YÜZDE 54”
Ekmek üretimindeki girdi maliyetlerindeki artıştan da dert yanan Kolivar, “Maya geçen sene Kasım ayında 75 liraydı. Şimdi 350 lira. Zam oranı yüzde 300. Ekmeğin geçen sene ağustos ayında kilosu 12.5 liraydı. Şimdi 19.46 lira. Zam oranı yüzde 54” dedi.
“EKMEĞİN PAHALI OLUŞUNUN BİR SEBEBİ DE YEREL YÖNETİMLER”
Kolivar açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kolivar,  “Halkın pahalıya ekmek tüketmesinin asıl sorumlusu kim? Siz sorumlu olsaydınız istifa eder miydiniz?” sorusuna şöyle cevap verdi:
O makamda olmadan bir şey diyemem… Ekmeğin pahalı oluşunun esas sebebi yerel yönetim… Bu kadar ruhsatsız fırın açtırmasaydı…
Biz İstanbul’da 125 kuruş iskonto veriyoruz. Ekmeğin 4’te 1’ini markete, bakkala veriyoruz. Böyle bir şey olur mu? Bunlar olmasa bu pahalılık olmayacak, vatandaş da ucuz ekmek yiyecek.
“EKMEĞİN İÇİNE 33 KALEM MAL GİRİYOR”
Girdi maliyetlerinin bu artışa neden olduğunu söyleyen Kolivar, “Bakkala verdiğimiz 125 kuruş, onun ayağına gitmemiz, arabası, şoförü, sigortası… Bunlar olmasa 3-4 ayda bir zam yapacağımıza bu süre 1 seneye uzar. Bir ekmeğin içine 33 kalem mal giriyor. Çöp vergisinden tut tabela vergisine kadar. Sadece un, tuz, maya değil ki…” dedi.
EKMEK FİYATI İLÇEDEN İLÇEYE DEĞİŞMELİ”
İstanbul’da kira fiyatlarının semtten semte farklılık gösterdiğini de vurgulayan Kolivar, “Yetkililer, ‘İstanbul’un her yerinde ekmek 5 lira’ diyor. Ya böyle bir saçmalık olur mu? Ekmek fiyatlarının ilçeden ilçeye farklı olması lazım” önerisini dile getirdi.

  • BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

ÖZGÜR ÖZEL MUSTAFA ELİTAŞ İLE YAPTIĞI SOHBETİ AKP'YE MANİDAR SÖZLER İLE AÇIKLADI

CBADAYOFİSİ → CBADAYOFİSİ1 → CBADAYOFİSİ11: SANSÜRE KARŞI DİRENİŞ!

6 ŞUBAT DAVASINDA ŞOK TESPİT: AFAD VE YEREL YÖNETİMLER “SORUMLU” İLAN EDİLDİ

ŞULE ÇET DAVASINDA TEPKİ ÇEKEN GELİŞME: BERK AKAND’IN TAHLİYE EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

ŞANLIURFA’DA İNŞAAT ÇÖKTÜ: 2 İŞÇİ ENKAZ ALTINDA CAN VERDİ

TATİL BİTTİ, MARATON BAŞLIYOR: OKULLARDA ZİL YARIN ÇALIYOR

ÇOCUK SAĞLIĞI TEHLİKEDE: TİCARET BAKANLIĞI İKİ MARKAYI KARA LİSTEYE ALDI!

46 ÇOCUĞA İSTİSMARLA GÜNDEME GELMİŞTİ: ENSAR VAKFI'NDAN "OKULLARDA DİN EĞİTİMİ" PROGRAMI

HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

GECE YARISI ZAMMI: AKARYAKIT FİYATLARI BİR KEZ DAHA DEĞİŞTİ

TELE 2 HABER, KAYYUMUN YAYINA SON VERDİĞİ SAATTE ALKIŞLARLA YAYINA BAŞLADI

ERGÜNEŞ FIRTINASI: SEÇİLEMEYEN HSK ÜYESİ, JET HIZLA AKP İLÇE BAŞKANI!

'İSTANBUL İDDİANAMESİ' İNTERNET SİTESİ VE X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

KIBRIS İÇİN TARİHİ DİPLOMASİ: ALMANYA DEVREYE GİRİYOR

EV SAHİBİ OLMA UMUDU: SOSYAL KONUTTA BAŞVURULAR YAĞIYOR

HATAY’DA YİNE SEL: “HİZMET GELECEK” DENİLDİ, ALTYAPI HÂLÂ YOK

İMAMOĞLU'NUN SOSYAL MEDYA HESABINA İKİNCİ DEFA ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

ARINÇ CEZAEVİNDE: “DEMİRTAŞ VE KAVALA BU ÜLKENİN YENİDEN KUCAKLAŞMASINI İSTİYOR”

CHP’Lİ ÜNSAL: KADIN BAŞKAN OLARAK  ZORBALARA İZİN VERMEYECEĞİM!

“ANKARA’DA ELÇİLİK KRİZİ: ESAD ÖDEMEMİŞ, ŞARA ÇÖZÜM ARIYOR!”

“MERKEZ BANKASI ANKETİNDE ALARM: YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YENİDEN YÜKSELDİ!”

“ANKARA’DA YÜREK YAKAN TÖREN: 20 ASKER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI”

HATAY’DA STRATEJİK HAMLE: HBB MECLİSİ BORÇLANMAYI AÇTI, BEDESTEN’İ KİRAYA VERDİ!

SAVCILIK AÇIKLADI: DÖRT ŞİRKETE DAHA KAYYUM ATANDI

MENZİL’DE SİYASİ FAY HATTI: ERDOĞAN–ARINÇ REKABETİ DERİNLEŞİYOR!

ROJİN’İN ÖLÜMÜNDE SARSICI İDDİA: ATLETİNDE BAŞKA BİR KADININ KANI!

ORTAKÖY’DE ZEHİR ZİNCİRİ: İKİ ÇOCUĞUN ARDINDAN ANNE DE HAYATA TUTUNAMADI!

32 MİLYARLIK AKIŞ DEŞİFRE EDİLDİ: DEV PLATFORM TMSF DENETİMİNDE!

ÖZEL’İN GİZLİ TANIK ÇIKIŞI YARGIYI HAREKETLENDİRDİ: BAŞSAVCILIK YALANLADI!

Yükleniyor


CBADAYOFİSİ → CBADAYOFİSİ1 → CBADAYOFİSİ11: SANSÜRE KARŞI DİRENİŞ!

ŞULE ÇET DAVASINDA TEPKİ ÇEKEN GELİŞME: BERK AKAND’IN TAHLİYE EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

ŞANLIURFA’DA İNŞAAT ÇÖKTÜ: 2 İŞÇİ ENKAZ ALTINDA CAN VERDİ

ÇOCUK SAĞLIĞI TEHLİKEDE: TİCARET BAKANLIĞI İKİ MARKAYI KARA LİSTEYE ALDI!

HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

  • Pazar 17.3 ° / 8 ° false
  • Pazartesi 18.3 ° / 8 ° Güneşli
  • Salı 20.1 ° / 8.6 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7