Tarih: 16.05.2024 16:28

KOBANİ DAVASINDA KARAR AÇIKLANDI, HDP'Lİ SİYASETÇİLER HAPİS CEZALARINA ÇARPTIRILDI

Facebook Twitter Linked-in

Ankara'da görülen Kobani Davası'nda karar açıklandı. HDP'li siyasetçilere hapis cezaları verildi.

Eski HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ 30 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Daha önce sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilen Aysel Tuğluk'un beraatine karar verildi. Aynur Aşan 9 yıl hapis ceçzasına çarptırıldı.

Emine Ayna'ya 10 yıl, Gülten Kışanak'a 12 yıl hapis cezası verildi, Ayla Akat Ata 9 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Aka'nın, tutukluluk süresi dikkate alınarak tahliyesine karar verildi. Bülent Parmaksız, Cihan Erdal ve Dilek Yağlı devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma suçundan 16’şar  yıl, “suç işlemeye tahrik” suçundan 4 yıl 6’şar ay hapis cezalarına çarptırıldı. Can Memiş, devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak suçundan beraat etti, adli kontrol uygulaması kaldırıldı.

Ayşe Yağcı, devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma suçundan 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı, tutuklulukta geçen süre nedeniyle tahliyesine karar verildi. Aynı suçtan yargılanan Bircan Yorulmaz beraat etti.

Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk 10 yıl, Alp Altınörs 18 yıl ve ayrıca suç işlemeye tahrik suçundan da 4 yıl 6 ay hapis cezalarına çarptırıldı. Ali Ürküt "devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma" suçundan 13 yıl 4 ay, ayrıca suç işlemeye tahrik suçundan da 3 yıl 9 ay hapis cezası aldı. Eski milletvekilleri Altan Tan ve Ayhan Bilgen beraat etti.

Gültan Kışanak hakkında ise "örgüt üyeliği" suçlaması ile 12 yıl hapis cezası verilldi. Kışanak'ın tahliyesine karar verildi.

Gülfer Akkaya ve İbrahim Bilici hakkında beraat kararı verildi.

Günay Kubilay hakkında ise 16 yıl hapis cezası verildi. Karaİndirim ve erteleme yok. Tutukluluk halinin devamına, suç işlemeye tahrik suçundan da ayrıca 4 yıl 6 ay hapis cezası verildi. 

Meryem Adıbelli hakkında ise 9 yıl hapis cezası verildi. Mahekeme indirim ve ertelemeye gitmedi. Adıbelli'nin tahliyesine karar verildi. 

Mesut Bağcık ise "devletin birliğini ve ülkü bütünlüğünü bozma" suçundan beraat etti. Bağcık,  "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan ise 9 yıl hapis cezası aldı.

Nazmi Gür'e "devletin birliğini ve ülkü bütünlüğünü bozmaya yardım" suçundan 18 yıl, "suç işlemeye tahrik" suçundan ise 4 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Gür'ün tutukluluk halinin devamına karar verildi. 

Nezir Çakar hakkında 9 yıl hapis cezası verildi. 

Pervin Oduncu, hakkında ise 18 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme İndirim ve ertelemeye gitmedi. Tutukluluk halinin devamına karar verildi. 

"Selahattin Demirtaş hakkında tutukluluk halinin devamına karar verildi. İlk suçlamadan 24 yıl 6 ay hapis cezası verildi. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —