Kırklareli Valisi Osman Bilgin'in mal varlığını açıklayamaması nedeniyle hakkında rüşvet soruşturması açıldığı iddia edildi.
Kırklareli'nde 2023 yılının haziran ayında yaşanan sel felaketine yönelik hazırlanan bilirkişi raporunda kusurlu bulunan dönemin valisi Osman Bilgin ile ilgili önemli gelişmeler yaşandı.
T24 yazarı Tolga Şardan, Osman Bilgin'in 98 milyon liralık mal varlığını açıklayamadığını vurgulayarak, Sisli Vadi dosyası çerçevesinde İçişleri Bakanlığı’nın Bilgin hakkında soruşturma izni verdiğini yazdı.
Şardan, soruşturma iznini İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın onayladığını belirterek, Bilgin'in kaçak tesisleri görmezden gelerek 6 vatandaşın sel felaketinde yaşamını yitirmesine göz yumduğunun raporda yer aldığını aktardı.
'RÜŞVET KARŞILIĞI KAÇAK YAPIYA GÖZ YUMDU' İDDİASI
Şardan'ın aktardığına göre; İçişleri müfettişlerinin araştırdığı bir iddia ise "Eski Kırklareli Valisi Osman Bilgin tarafından Kırklareli ili Demirköy ilçesi Avcılar Köyü’ndeki Sisli Vadi adlı tesisin faaliyetine devam etmesine ve yeni kaçak yapıların inşasına menfaat karşılığında, rüşvet almak suretiyle göz yumulduğu” iddiası" oldu.
İlk soruşturma izni sonrası Vali Bilgin hakkında "rüşvet alma" iddiasına yönelik yeni bir soruşturma açılarak Bilgin'in ve yakınlarının mal varlığının incelenmesine başlandı. Bakanlık müfettişleri, yedi ay boyunca çalışarak "mal bildiriminde bulunmamak" ve "haksız mal edinmek" suçlamalarına ilişkin Bilgin’den birkaç kez ifade aldı.
Müfettişler, bilirkişiler, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nden Osman Bilgin'in mal varlığıyla ilgili bilgi alıp rapor hazırladı. Hazırlanan raporda, Vali Bilgin'in eşinin 2018’de sattığı 2017 model Audi A6 marka lüks aracın satışından gelen 380 bin lirayı, kendisine ait olan ve 2022 tarihinde aldığı, üç ay sonra sattığı aracının alımını ve satışını mal bildirimine bildirmediği bilgisi yer aldı. Öte yandan mal bildiriminde bulunmamak için Bilgin’in bazı kuyumcu firmalarıyla da para alışverişinin bulunduğu ortaya çıkarıldı.
Kaynak: T24
9724,5%-0,42
35,19% 0,30
36,73% 0,92
2968,28% 1,32
4806,92% 0,71