Temel Atma Töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bir ülkenin en kalıcı sermayesi beşeri sermayesi olduğunu söyledi.
Beşeri sermayesini arttırmada kullanılan en önemli enstrümanın da eğitim olduğunu belirten Bakan Özer, “Dolayısı ile ülkelerin rekabet güçlerini arttırmak, toplumlarının refahını, müreffehliğini takviye etmek için en fazla yatırım yaptıkları alan eğitimdir. Maalesef bizler 2000’li yıllara geldiğimiz zaman eğitim karnemizin çokta iyi olmadığını görüyoruz. 2000 yılının başlarında ilkokul hariç eğitimin tüm kademelerinde okullaşma oranları yüzde 50’nin altındaydı. Bu ne demek? Şu demek. Ülkemizin en önemli fırsat penceresinin genç nüfus olmasına rağmen, biz ülke olarak bu genç nüfusu eğitimin tüm kademelerinde, eğitimle maalesef buluşturamamışız.” dedi.
HATAY’DA EĞİTİM YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR
Hatay’da Milli Eğitim yatırımlarının hızla devam ettiğini belirten Hatay Valisi Rahmi Doğan, “Hayırseverlerimizin de Hatay’a ve Hataylılara ciddi katkıları oluyor. Bizlerin yükünü alıyorlar. Ben buradan bu yatırımı yapacak olan hayırsever iş insanımız Recep Atakaş’a, hem de diğer ilçelerimizde benzer yatırımlar yapan, yapmak isteyen buradan şükranlarımı sunmak istiyorum.” dedi.
Kırıkhan Okullar bölgesine yapılacak Fen Lisesi’nin güzel bir lokasyona sahip olduğunu belirten Vali Doğan, “Bu alanı Kırıkhan Belediye Başkanımız ile birlikte bu zemine getirmiş bulunuyoruz. Burayı yeni nesillerin yetişmesine, gençlerimizin yetişmesine vesile olacak. Ben hayırsever iş insanımız Recep Atakaş’a, emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.
GELECEĞİN TÜRKİYESİ’NİN ÇOCUKLARI EĞİTİM ALACAK
Her şeyden önce Fen Lisesinin çok sevdiğim çocukluk gençlik yıllarımın geçtiği Kırıkhana’a yapılmasına olur verdiğiniz için Bakan Özer’e Teşekkür ederek konuşmasına başlayan Hayırsever İş İnsanı Recep Atakaş,”
Bu fen lisesinin yapımı için bana destek veren Hatay Valimiz Rahmi Doğan’a, yine Fen lisesinin Kırıkhan’a yapılması için büyük uğraş veren, Milletvekillerimize Kırıkhan Belediye Başkanımız Ayhan Yavuz’a teşekkür ediyorum.” diyerek şöyle devam etti:
“ Yapacağımız okul oturum Alanı 1.300 m kare olup çatı katıyla birlikte 7.800 metre kare , 24 derslik , 5 laboratuvar , kütüphane, çok amaçlı salon , Beden eğitimi salonu kantin ,mescit, müdür ve öğretmenler odası ve spor sahalarından ibaret olacaktır.
Fen liseleri; ülkemizde matematik ve fen alanında üstün yetenekli öğrencilerin eğitimlerini sağlamak, ülkemizin ihtiyaç duyduğu yüksek düzeydeki bilim ve fen adamlarının yetiştirilmelerine kaynaklık etmek, öğrencileri araştırmacılığa yöneltmek, yeni buluşlara meraklı öğrencilerin çalışacakları ortam ve şartları hazırlamak, yeni teknolojileri kullanabilen, yeni bilgiler üretebilen ve projeler hazırlayabilen bireyler yetiştirmek amacıyla kurulan okullardır.
Bugün burada temelini atacağımız bu bilim ve irfan yuvasında geleceğin Türkiye’sini oluşturacak çocuklarımız daha iyi şartlarda bir eğitim almış olacaktır. Geleceğin Türkiye’sini oluşturacak çocuklarımızın daha donanımlı olmaları, daha iyi şartlarda eğitim almalarını sağlamak için çalışıyoruz. Bu güzel eğitim yuvasında ailesine, memleketine, ülkesine, devletine, milletine ve hayırlı işlere vesile olacak bilim adamlarının yetişeceğine inanıyorum.
Eğitim ve öğretim seviyesi, bir toplumun gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli göstergelerin başında gelmektedir. Bu gerçeği kabul etmeden, hiçbir meselenin anlaşılması mümkün değildir. Bunun önemine vakıf olmuş toplumlar bugünkü medeniyet âleminde ön sıralarda yer almışlar ve tarih sahnesinde rakiplerine her zaman fark atmışlardır.
Nitekim hakikat ve faziletin kaynağı eğitimdir, bilgidir. Bu haliyle, güçlü bir devlet ve muktedir bir millet olmamızın yolu mutlaka ve tartışmasız eğitim ve öğretimdeki ilerlemeden geçmektedir.
Özellikle bu coğrafyada neden var olduğumuzun, nereden gelip, nereye gitmeyi amaçladığımızın cevaplarını elbette eğitim yoluyla bulmak mümkün olacaktır.
Unutmayalım ki, sorunlara teslim olmak yerine; onu aşacak, etkisiz hale getirecek ve yarınlara umut ve cesaretle bakacak aydınlık bir geleceğe ancak eğitim yoluyla ulaşabiliriz.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı olmasaydım Milli Eğitim Bakanı Olurdum, Yine büyük önder Atatürk’ün ‘’ Bir Millet Eğitim Ordusuna sahip olmadıkça Savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin o zaferin kalıcı sonuçlar vermesi mümkün değildir’’ sözü Atatürk’ün eğitime ve öğretmenlere verdiği değeri göstermektedir.
Bende bu vesileyle Öğretmenlerimize yürekten teşekkür ediyor, Ülkemizdeki tüm Öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutluyorum.
Bir ülkenin kalkınmasında belirleyici unsur eğitimdir. Ülkemizi gelişmiş ülkeler seviyesinde görmek istiyorsak eğitim konusunda herkesin maddi veya manevi elinden geleni yapması gerekmektedir.
Devlet ve millet bir bütündür herşeyi devletten beklememiz zaten yanlış olur. Ben Recep Atakaş olarak yaşadığım sürece eğitime destek vermeye devam edeceğim.”