KILIÇDAROĞLU’NDAN ÖTV ÇIKIŞI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu akşam 22.00'de buluşalım" çağrısında bulunmuştu. Beklenen açıklamayı yapan Kılıçdaroğlu...

GÜNDEM 25.07.2022 23:12:00 0
KILIÇDAROĞLU’NDAN ÖTV ÇIKIŞI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu akşam 22.00'de buluşalım" çağrısında bulunmuştu. Beklenen açıklamayı yapan Kılıçdaroğlu, "Birkaç ay araç almayı ertelerseniz, Bay Kemal olarak sözümdür: İkinci el araba parasına, sıfır araba aldıracağım sizlere" dedi.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında "Bu akşam 22.00’de, burada buluşalım" ifadelerine yer vermişti. Kılıçdaroğlu videolu bir mesaj yayımlayarak beklenen açıklamayı yaptı. 
Kılıçdaroğlu, “Güzel günler yakın. Geçiş döneminde de mücadeleyi elden bırakmıyoruz.  Birkaç ay araç almayı ertelerseniz, Bay Kemal olarak sözümdür: İkinci el araba parasına, sıfır araba aldıracağım sizlere” ifadelerine yer verdi.
"MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN"
Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan hesabından paylaştığı videoda şu ifadeleri kullandı:
Milletimize başsağlığı dileyerek başlamak istiyorum sözlerime.Terörle mücadelede şehit düşen evlatlarımıza allahtan rahmet diliyorum. Şehit ailelerimizin milletimizin başı sağolsun. 
Uzun zamandır sohbet edemedik, kısmet bugüneymiş. Bu akşam sizi neden davet ettim evime? Çok sorun birikti ve emin olun ki çok çetin bir mücadele veriyoruz. Biz iktidara geldikten sonra bakarız demiyoruz. Bu geçiş sürecinde çektiğimiz acıları olabildiğince hafifletmek için çok uğraşıyoruz, güzel günler yakın.
"İKTİDAR SADECE BEŞLİ ÇETELERE ÇALIŞTI"
Ama geçiş sürecinde de mücadeleyi elden bırakmıyoruz. İktidara geldiğimizde ivedilikle ve kolaylıkla çözeceğimiz sorunlar, maalesef muhalefetteyken zaman alabiliyor. İnatla hayat kalitenizi düşürmeye çalışan ceberut bir iktidar var karşımızda. Oysa insanımız çok mütevazı. Bir evi, bir arabası, güzel huzurlu bir ailesi olsun istiyor, sadece bu kadar.
Hepsi bu. Bu bile çok görülüyor insanımıza. Yoksulların, en savunmasızların üstü çizildi. Orta sınıfın altındaki haneler dibe düşürüldü. Özellikle tipik orta sınıf işçi çocuklarının basamakları tırmanarak standart atlama olasılığı ellerinden alındı. İktidar sadece ihalecilere, beşli çetelere, mafyalara, çantacılara çalıştı. 
"BU KADAR VERGİ NEDİR ALLAH AŞKINA?"
İşte bugün, ivedilikle yapacağımız bir iyileştirmeye hatırlatmak ve kritik bir çağrı yapmak için sizlere mutfağıma davet ettim. Bugün otomobil vergileri konusunu açıyorum. Özellikle ÖTV. Türkiye'de bir araç alırken dünyanın en yüksek araç alım vergisi olan ÖTV'yi ödüyoruz.
Yetmiyor, aracın bedeli ile birlikte bu verginin de vergisi olarak alınan yüzde 18 KDV ödüyoruz. Üstüne gümrük vergisi ödüyoruz, motorlu taşıtlar vergisi ödüyoruz. Bu kadar vergi nedir Allah aşkına? 
"VERGİLERİ İNDİRECEĞİZ"
Açıkça çağrı yapıyorum... İlk yapacağımız işlemlerden bir 1.6 motor otomobillerde vergileri bugünün dörtte bir oranında indirmek olacak. Hafif ticari araçlarda da vergileri indireceğiz. İkinci el araç olarak satılan arabanın fiyatıyla sıfır araba alabileceksiniz. Yapmanız gereken araba alımını şimdilik ötelemek ve iktidarımızı beklemek. Ailenizle sıfır kokulu arabalara bineceksiniz. Bu arabalar sizlerin de hakkıdır. Bu uygulama lüks araçlar için olmayacak. Zenginin çok kazanın vergilendirilmesi taraftarıyım.
Bu ülkede çok kazanan, fakirin fukaranın hayatının iyileşmesi için de beytülmale katkıda bulunmak zorundadır. Saray yoksuldan alıp varsıla verdi. Ben bu parayı yeniden yoksula transfer etmek için lüks tüketimden vergi alma taraftarıyım. Sermayeye karşı değilim. Ama herkesin kendi payına düşeni ödemesi gerekir.
Bizler iktidara gelinceye kadar araba alımını öteleyin. İktidara geldiğimizde halkımızın en çok rağbet gösterdiği araç segmentlerinde ÖTV'yi çizeceğiz. ÖTV'yi lüks araç alanlara uygulayacağız. Otomobil sektörü de bana darılmasın. ÖTV problemini de çözdüğümüzde kayıplarını çok hızlı telafi ederler. Böyle devam ederse zaten onlar da biliyor ki onlar için de yolun sonu göründü. Bu yüzden hep birlikte biraz sabır. Sonrası hepimiz için aydınlıktır. Kalın sağlıcakla."

Anahtar Kelimeler: KILIÇDAROĞLU’ ÇIKIŞI
  • BIST 100

    10962%0,3
  • DOLAR

    40,91% 0,05
  • EURO

    47,63% -0,06
  • GRAM ALTIN

    4371,74% -0,32
  • Ç. ALTIN

    7053,87% 0,00

İNAN GÜNEY'DEN İLK SİLİVRİ MESAJI : “KAZANACAĞIMIZA İNANIYORUM”

MECLİS ÖNÜNDE BEYAZ TOROS YAKILMASINA CHP'DEN TEPKİ

KULİSLERİ SALLAYAN İDDİALARA BOZBEY’DEN NET ÇIKIŞ

ÖZGÜR ÖZEL: “BAHÇELİ’YE KUMPAS KURULDU, ASIL MESAJ ERDOĞAN’A VERİLDİ”

ADANALI GENÇLERİN 'ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ' 11'NCİ GÜNÜNDE: 245 KİLOMETRE KATETTİLER

DEPREMDE HASAR ALMIŞTI…HATAY HAVALİMANI KAPASİTESİNİ ARTIRIYOR

FATİH ALTAYLI AÇIKLADI: ESKİ AKP’Lİ MEKTUBU CEZAEVİNDEN GÖNDERDİ

CHP’DEN AKP’YE KRİTİK GEÇİŞLER: BURSA VE KÜTAHYA GÜNDEMDE

MANSUR YAVAŞ: ESAS OLAN TUTUKSUZ YARGILAMA, BİZDE TAM TERSİ!

EFELERİN DİYARI AYDIN’DA TARİHİ KALABALIK! ÖZEL:MİLLET EMANETİNİ GERİ ÇAĞIRIYOR

BEYOĞLU BELEDİYE BAŞKANI İNAN GÜNEY TUTUKLANDI!

TOPLU SÖZLEŞME MASASINDA GERİLİM: ZAM TEKLİFİ KABUL GÖRMEDİ

BAHÇELİ VE ÇAKICI’YI ZİYARET EDEN SELAHATTİN YILMAZ, SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERİ OLARAK TUTUKLANDI

İBB SORUŞTURMASINDA 8 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI VERİLDİ!

"SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUKLAR İÇİN YENİ YASA YOLDA: 7 MADDELİK DÜZENLEME GELİYOR!"

ARTVİN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDE “SİYASİ BAĞLANTILI” ATAMA İDDİASI!

HÜKÜMETTEN MEMURLARA SON TEKLİF: 1000 TL ARTIŞ, %11-7 VE %4-4 ZAM!

“ÇERÇİOĞLU KRİZİ: MEĞER HER ŞEY İZMİR HAYALİYLE BAŞLAMIŞ”

“YARGIDA BÜYÜK HESAPLAŞMA: EPÖZDEMİR DOSYASI BÜYÜYOR”

FENERBAHÇE'NİN EFSANE BAŞKANI ALİ ŞEN YOĞUN BAKIMDA

İBB SPOR KULÜBÜ BAŞKANI FATİH KELEŞ’TEN CEZAEVİNDEN ÇARPICI AÇIKLAMA: “KUMPASIN KURBANIYIM”

KESİN İHRAÇ TALEBİYLE DİSİPLİNE SEVK EDİLMİŞTİ: MÜCAHİT BİRİNCİ AKP'DEN İSTİFA ETTİ

CHP’DEN ÇERÇİOĞLU’NA SERT MESAJ: “İHANET ETTİN, OYLARI AKP’YE SATTIN!”

İMAMOĞLU'NUN İPTAL EDİLEN DİPLOMASI İÇİN YENİ İTİRAZ!

CHP LİDERİ: “HER DARBENİN BİR LİSTESİ VAR, KAYYUM OLARAK ADİL BEY’İ YAZMIŞLARDI

AKP’YE GEÇEN ÇERÇİOĞLU’NDAN ÖZEL’E TEPKİ: “KURU İFTİRADAN ALLAH KORUSUN”

GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTER TARTIŞMASINA BAKAN’DAN YANIT: VAR AMA RİSKLİ…

BELEDİYE BAŞKANI TEPKİLER SONRASI LÜKS MAKAM ARACINI SATIŞA ÇIKARDI

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU’NUN AKP’YE GEÇİŞİ MAGAZİNİ DE SALLADI!

YANDAŞ KALEMLER BİRBİRİNE DÜŞTÜ: HAKARETLER HAVADA UÇUŞTU

Yükleniyor


MECLİS ÖNÜNDE BEYAZ TOROS YAKILMASINA CHP'DEN TEPKİ

KULİSLERİ SALLAYAN İDDİALARA BOZBEY’DEN NET ÇIKIŞ

ÖZGÜR ÖZEL: “BAHÇELİ’YE KUMPAS KURULDU, ASIL MESAJ ERDOĞAN’A VERİLDİ”

ADANALI GENÇLERİN 'ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ' 11'NCİ GÜNÜNDE: 245 KİLOMETRE KATETTİLER

DEPREMDE HASAR ALMIŞTI…HATAY HAVALİMANI KAPASİTESİNİ ARTIRIYOR

FATİH ALTAYLI AÇIKLADI: ESKİ AKP’Lİ MEKTUBU CEZAEVİNDEN GÖNDERDİ

  • Çarşamba 33.2 ° / 20.9 ° Güneşli
  • Perşembe 34.9 ° / 21 ° Güneşli
  • Cuma 37.1 ° / 20.7 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Konyaspor 2 2 0 0 6 6
2.Galatasaray 2 2 0 0 6 6
3.Antalyaspor 2 2 0 0 2 6
4.Samsunspor 2 2 0 0 2 6
5.Trabzonspor 2 2 0 0 2 6
6.Göztepe 2 1 0 1 3 4
7.Beşiktaş 1 1 0 0 1 3
8.Kayserispor 1 0 0 1 0 1
9.İstanbul Başakşehir 1 0 0 1 0 1
10.Alanyaspor 1 0 0 1 0 1
11.Fenerbahçe 1 0 0 1 0 1
12.Rizespor 2 0 1 1 -3 1
13.Gençlerbirliği 2 0 2 0 -2 0
14.Kasımpaşa 2 0 2 0 -2 0
15.Kocaelispor 2 0 2 0 -2 0
16.Fatih Karagümrük 1 0 1 0 -3 0
17.Eyüpspor 2 0 2 0 -4 0
18.Gazişehir Gaziantep 2 0 2 0 -6 0