KILIÇDAROĞLU NORMALLEŞMEYE SERT ÇIKTI: ASLA BUNLARI UNUTUP KABUL ETMEYECEĞİM!

CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyasette normalleşme sürecini değerlendirdi...

GÜNDEM 25.08.2024 12:16:00 0
KILIÇDAROĞLU NORMALLEŞMEYE SERT ÇIKTI: ASLA BUNLARI UNUTUP KABUL ETMEYECEĞİM!

Kılıçdaroğlu, “”Halk iki kutupsa sebebi Erdoğan. Kurucu liderimize ‘ayyaş’, kadınlarımıza ‘sürtük’ diyen o. Asla bunları unutup kabul etmeyeceğim” dedi.
Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, T24’ten Murat Sabuncu’nun sorularını yanıtladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’yla görüşmelerinin ardından “Kemal Bey ile Ekrem Bey arasında sorunlar giderildi” yorumlarını değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin içinde bulunduğu koşullardan hepimiz endişeliyiz. AKP’li seçmen de yakınıyor. Türkiye’yi bu zor cendereden çıkaracak olan parti de CHP’dir. Dolayısıyla CHP’nin birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi hayati bir önem taşımaktadır. Parti içinde zaman zaman farklı düşünenler olabilir. Farklı düşünceleri, daha sağlıklı bir yol bulmak açısından olumlu görmek lazım. Yeni arayışlar ve yeni çözüm önerileri elbette olacaktır ve olmalıdır. Sorunları aşmanın yolu tartışmaktan geçiyor. Dolayısıyla biz kendi aramızda tartışırız, farklı öneriler gelir. Sonunda oturur buna bir karar veririz. O çerçevede çözümleri partinin çözümü olarak ortaya koyarız. Tek ve ortak motivasyonumuz Türkiye’dir” dedi.

“SARAY DEVLETİ, TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ’NE HÜKMEDİYOR”

Murat Sabuncu’nun “Türkiye’nin ekonomide, dış politikada yaşadığı ağır sıkıntılar, Anayasa Mahkemesi kararlarına uyulmaması, Can Atalay’ın vekilliğinin geri verilmemesi, Gezi tutukluları, Demirtaş’ın durumu… Tartışmalar, kavgalar, memlekette kaotik durum var. Bu durumla CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in normalleşme söylemi arasında bir kopukluk gördüğünüzü söyleyen bir tutumunuz olmuştu?” sorusu üzerine Kemal Kılıçdaroğlu, “Anayasa’nın ilk 3 maddesinin askıya alındığını, Türkiye’nin artık bir hukuk devleti olmadığını” söyledi.

“İkili bir yapı oluştu devlette. Bir saray devleti var, bir de Türkiye Cumhuriyeti Devleti var. Saray devleti, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne hükmediyor şu anda” diyen Kılıçdaroğlu, devletin kendini koruma refleksini kaybettiğini, liyakatin ve yargı bağımsızlığının ortadan kalktığını belirtti.

“ASLA BUNLARI UNUTUP KABUL ETMEYECEĞİM”

“Tarif ettiğiniz şartlarda normalleşme pek mümkün değil diyorsunuz öyle mi?” sorusuna yanıt veren Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Anlattığım sistemin kurucusu ve devleti bu hâle getiren sarayla ancak mücadele edilir. Normalleşme söylemi bunlara cesaret verir. Neyi konuşacaksınız, neyi tartışacaksınız bunlarla? Eğer yasama organı yasama organı olmaktan çıkmışsa, yargı yargı organı olmaktan çıkmışsa, yürütme yürütme olmaktan çıkmışsa ve devletin tümü bir kişinin iki dudağından çıkacak söze bağlanmışsa, neyin normalleşmesini konuşacaksınız? Devlet devlet olmaktan çıktı. Orduda hiyerarşi tamamen bozulmuş vaziyette. Kimin ne iş yaptığı belli değil. Dolayısıyla sistem devasa bir sistemsizlik içerisinde kendisini korumaktan aciz bir devlet yapısı gerçeği ortaya çıkardı.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren Kılıçdaroğlu, “Çiftçi geçinemiyorsa sebebi Erdoğan. İşsizlik varsa sebebi Erdoğan. Halk iki kutup olmuşsa sebebi Erdoğan. Vatanın bekası tehlikedeyse sebebi Erdoğan. Mülteci sorununun, ekonomide iflasın, gençlerimizin yurt dışına kaçmasının, intiharların, ahlaki çöküşün tek sebebi Erdoğan. Kurucu liderimize ‘ayyaş’ diyen o. Kadınlarımıza ‘sürtük’ diyen o. Muhaliflere ‘çapulcu’ diyen o. Gençlerimizi ‘dindar-kindar’ ayıran o. Partimize ‘çöp-çamur-çukur’ diyen o. Genel Başkan’a ‘cibilliyetsiz’ diyen o. Kim yumuşayacaksa, kim normalleşecekse buyursun. Ben asla bunları unutup kabul etmeyeceğim” dedi.

DEMİRTAŞ ZİYARETİ

Edirne Cezaevi’nde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ziyaretinde hangi konuları görüştükleri sorulan Kılıçdaroğlu, “Selahattin Bey ile iki siyasetçi olarak Türkiye’nin sorunlarını masaya yatırdık. Oturduk yaklaşık 1,5 saate yakın bir görüşme oldu. Kendisini son derece sağlıklı gördüm. Enerjik gördüm. Türkiye’nin sorunlarına vakıf bir siyasetçi portresi çizdiği için de son derece mutlu oldum. Yani hapiste olması Türkiye gerçeklerinden onu koparmamış. Daha fazla zaman ayırıyor konulara” diye konuştu.

“Ayrıca siyaset dışında da biliyorsunuz öyküler, romanlar, bu konulara da girmiş durumda” diyen Kılıçdaroğlu, “Sivil siyasetten yana olduğunu, şiddete karşı olduğunu, Türkiye’nin sorunlarının çözümü konusunda gösterilecek her çabaya katkı vereceğini ifade etti. Bir siyasetçinin hapiste tutulması, az önce ifade ettiğim devletin kendini koruma refleksini kaybetmesinden kaynaklanıyor. Bir siyasetçi siyasal düşüncesi nedeniyle tutuklanamaz, gözaltına alınamaz, hapse atılamaz. O zaman siyaset siyaset olmaktan çıkar. O zaman baskıcı bir yönetim vardır. Zaten şu andaki Türkiye’de baskıcı bir yönetim var. Türkiye’de demokrasinin tümüyle askıya alındığını hepimiz biliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

  • BIST 100

    16761,58%0,39
  • DOLAR

    43,95% 0,16
  • EURO

    51,83% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7325,73% -0,08
  • Ç. ALTIN

    11819,10% 0,00

AYM BAŞKANI’NDAN KRİTİK DOSYALARLA İLGİLİ DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMALAR

MERKEZ BANKASI REZERVLERİNDE 5,7 MİLYAR DOLARLIK ERİME

AVRUPALI BELEDİYE BAŞKANLARININ ZİYARET TALEBİNE İKİNCİ KEZ RET: SİLİVRİ GÜNDEMİ ULUSLARARASI BOYUTA TAŞINDI

MSÜ HAVA HARP OKULU’NDA FLAŞ OPERASYON: UYUŞTURUCU İDDİASI GÜNDEMDE

TRT DİZİSİNDE FLAŞ DEĞİŞİM: İSMAİL HACIOĞLU GİTTİ, YERİNE GELEN İSİM ŞAŞIRTTI

YARIN GÖRÜLECEKTİ AMA GÖRÜLMEDİ: İMAMOĞLU’NUN ‘ÇİRKİN’ DAVASI KAPANDI

KÖPRÜ ÖZELLEŞTİRMESİ SORUSU KRİZE DÖNDÜ: İKİ BAKAN TOPU ERDOĞAN’A ATTI

“ŞİKÂYETİ BEN İNCELEYECEĞİM” ELEŞTİRİLERİNE GÜRLEK’TEN NET AÇIKLAMA

“HATAY’I VERİN” SÖZLERİ KRİZ YARATTI: TEPKİLER PEŞ PEŞE

HATAY ÜZERİNDEN PROVOKASYON:ÖNTÜRK’TEN SERT YANIT

DEPREMZEDELER AYAĞA KALKTI: TOKİ FİYATLARINA KARŞI 11 İLDEN ORTAK İMZA

HATAY’I HEDEF ALDI! ABD’Lİ MİCHAEL RUBİN’DEN SKANDAL SÖZLER

ERDOĞAN VE TEKİN’DEN LAİKLİK BİLDİRİSİNE SERT HAMLE: 168 İMZACIYA DAVA AÇILDI

YILLAR SÜREN İHALE SORUŞTURMASI BİTTİ: ÇERÇİOĞLU İÇİN BERAAT KARARI

DEVLET OKULUNDAN VELİLERE MESAJ: PERSONEL MAAŞI İÇİN BAĞIŞ TALEBİ

İMAMOĞLU’NDAN İBB SORUŞTURMASINA ŞOK YANIT: “5 YIL DENETLEDİNİZ, SUÇ BULAMADINIZ!”

ERDOĞAN İMZAYI ATTI, TSK’DE 43 YILLIK YÖNETMELİK TARİHE KARIŞTI

KAMU BANKASINDA REKLAM SKANDALI: MİLYARLAR TEK ADRESE GİTTİ İDDİASI

TBMM’DE GERGİN GÜNDEM: BAHÇELİ’NİN SÖZLERİNE DERVİŞOĞLU’NDAN TEPKİ

10 TONLUK UYUŞTURUCU AĞINA BÜYÜK DARBE: 42 ŞİRKET VE 135 TAŞINMAZA EL KONDU

BALIKESİR’DE F-16 FACİASI: PİLOT ŞEHİT OLDU, SORUŞTURMA BAŞLATILDI

SAVCI İSTEDİ, MAHKEME REDDETTİ: CHP KURULTAY DAVASI AYRI YÜRÜYECEK

ORTAOKULDA ÇOCUKLARA CEMAAT YEMİNİ OKUTULDU: GÖRÜNTÜLER TEPKİ ÇEKTİ

SİYASETİN GÜNDEMİNE OTURAN SÖZLER: ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A DİPLOMA RESTİ

İTO MECLİSİ’NDE ÇARPICI SUNUM: ÇOCUKLAR VE GENÇ KIZLAR ÜZERİNE SARSICI İDDİALAR

3 YENİ FEZLEKE MECLİS’TE: CHP LİDERİ VE İKİ VEKİLE DOKUNULMAZLIK SÜRECİ BAŞLADI

BAHÇELİ’DEN MUHALEFETE SERT MESAJLAR: RAMAZAN TARTIŞMASI VE “TERÖRSÜZ TÜRKİYE” VURGUSU

YIKIM BAŞLADI, BİNA BİR ANDA ÇÖKTÜ: İSKENDERUN’DA KORKU DOLU GECE

LGS’DE KRİTİK DEĞİŞİKLİK: KÖKLÜ LİSELERDE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ İDDİASI: 7 İSİM KONUŞULUYOR

Yükleniyor


AVRUPALI BELEDİYE BAŞKANLARININ ZİYARET TALEBİNE İKİNCİ KEZ RET: SİLİVRİ GÜNDEMİ ULUSLARARASI BOYUTA TAŞINDI

MSÜ HAVA HARP OKULU’NDA FLAŞ OPERASYON: UYUŞTURUCU İDDİASI GÜNDEMDE

YARIN GÖRÜLECEKTİ AMA GÖRÜLMEDİ: İMAMOĞLU’NUN ‘ÇİRKİN’ DAVASI KAPANDI

KÖPRÜ ÖZELLEŞTİRMESİ SORUSU KRİZE DÖNDÜ: İKİ BAKAN TOPU ERDOĞAN’A ATTI

“ŞİKÂYETİ BEN İNCELEYECEĞİM” ELEŞTİRİLERİNE GÜRLEK’TEN NET AÇIKLAMA

“HATAY’I VERİN” SÖZLERİ KRİZ YARATTI: TEPKİLER PEŞ PEŞE

  • Cuma 12.2 ° / 2.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 12.6 ° / 2.1 ° Güneşli
  • Pazar 12.8 ° / 2 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 23 17 2 4 38 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 23 15 0 8 31 53
3.TRABZONSPOR A.Ş. 23 14 3 6 18 48
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 23 12 4 7 15 43
5.GÖZTEPE A.Ş. 23 11 4 8 11 41
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 23 10 7 6 14 36
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 23 7 6 10 -2 31
8.KOCAELİSPOR 23 8 9 6 -3 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 23 7 9 7 -10 28
10.CORENDON ALANYASPOR 23 5 7 11 -2 26
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 23 5 9 9 -7 24
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 23 6 12 5 -6 23
13.TÜMOSAN KONYASPOR 23 5 10 8 -8 23
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 23 6 12 5 -14 23
15.İKAS EYÜPSPOR 23 5 12 6 -16 21
16.KASIMPAŞA A.Ş. 23 4 11 8 -12 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 23 3 10 10 -25 19
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 23 3 16 4 -22 13