KILIÇDAROĞLU KONYA'DAN SESLENDİ, HALK 'CUMHURBAŞKANI' SLOGANLARI ATTI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Konya Akşehir'de 'Büyük Yörük Türkmen Buluşması'na katıldı.

GÜNDEM 28.01.2023 18:28:00 0
KILIÇDAROĞLU KONYA

Kılıçdaroğlu,n "Türkiye'yi yeniden inşa etmek zorundayız" dedi, yurttaşlar 'Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu' sloganları attı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin kurduğu ‘Yörük Türkmen Masası’nın çalışmaları ve atacakları adımlar kapsamında organize edilen ‘Yörük Türkmen Büyük Buluşması’na katıldı. Akşehir’de gerçekleşen buluşmaya CHP lideri Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile birlikte geldi.
‘Teokratik Oligarşiye Geçit Yok’ pankartının yer aldığı salonda mehteran ekibi, “Kemal Başkan ülkenin gururusun, Türkiye’ye ışık saçan umudumuzsun” dizelerinin yer aldığı şarkı çaldı, İzmir Marşı’nı okudu.
"YETER ARTIK BU DEVRAN BÖYLE GİTMEZ"
Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre, kadın çiftçi Ceren Dengiz, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Haydi Gel Köyümüze Geri Dönelim projesi kapsamında köye döndüğünü belirterek, “Tüm küçük baş hayvan üreticileri adına sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ve Vahap başkanımıza teşekkür ediyorum, Allah sizden binlerce kez razı olsun” dedi.
Dünya Yörük Türkmen Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Kuş, Kemal Kılıçdaroğlu’na sorunlarını anlattıklarını, bunun üzerine ‘Yörük Türkmen Masası’nın kurulduğunu ifade ederek, “Yıllarca yörük Türkmenlerin sırtını söğüşlediler. Bizim yanımızda olduklarını söylediler ama hiç yanımızda olmadılar. Yeter artık bu devran böyle gitmez, gitmemeli. Çadırlardan birlikte yöneteceğiz feryadı gelmektedir. Sayın genel başkanımızın cumhurbaşkanlığında artık devlet bizim haklarımızı unutmayacak” diye konuştu.
"CUMHURBAŞKANI KILIÇDAROĞLU"
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Yörük kültürünün önemine dikkat çekerek, “Bu kültürü yaşatmak için anlamak anlatmak zorundayız” dedi. Yörük çocuğu olduğunu ifade eden Böcek, “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında Allah’ın izniyle 14 Mayıs’ta cumhurbaşkanımız olarak göreceğimiz sayın genel başkanımız, milletvekillerimiz, yol arkadaşlarım, katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Böcek’in konuşmasının ardından salonda bulunanlar “Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu” sloganları attı.
"BİZE DOĞRUYU ÖĞRETEN HOROSAN ERENLERİNİ HİÇ UNUTMADIK"
Bu sloganların ardından sahneye CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu çıktı. Kökeninin olduğu topraklara geldiği için mutlu olduğunu belirten CHP lideri, “Rahmetli ninemi hatırlıyorum. Sabahın güneşi hangi taşa değdiyse o taşı öperdi. Böyle bir kültürden geldim. Yörük, Türkmen kültürü sıradan bir kültür değil. Uzun bir yoldan geldik doğrudur. Anadolu topraklarına geldik doğrudur. Bize doğruyu öğreten Horosan erenlerini hiç unutmadık. Tarihin bize yüklediği sorumluluk öğrendiğimiz kültürü evlatlarımıza aktarmaktır. Zaman zaman farklı partilerin içinde yer aldık ama kültür dediğimiz bir parti işi değildir, insanın ruhudur, geçmişidir, geleceğidir” dedi.
Akşehir’i il yapacaklarını belirten CHP lideri, “Bu işin sağı solu yok, tarihi var. Tarihe saygı duyacaksınız. Milli kurtuluş savaşının kara kutusu Akşehir’dir. Buranın ne kadar değerli bir kent olduğunu anlatmak zorundayız” dedi.
"BU TÜRKİYE CUMHURİYETİNE İHANETTİR"
“Adalet arıyoruz. Sadece kendimiz için değil herkes için adalet arıyoruz” ifadelerini kullanan CHP lideri şöyle devam etti:
“Sorunlar yaşıyorsunuz biliyorum. Yaylalara giderken kaymakamların, valilerin, muhtarların müdahale ettiğini biliyorum. Siz yetim değilsiniz. Siz bu ülkenin gerçek sahibisiniz. Sorunlar çözülmediği için yüreğinizde burukluk var biliyorum ama bu sorunları çözeceğiz. Asla ve asla insanları ötekileştirmeyelim, insanların kimliği, yaşam tarzı başımızın üstüne. Biz herkesi kucaklayan bir geleneği inşa etmek ve sürdürmek zorundayız, bunu yapacağız. Devlette çürüme olduğunu biliyorum, devletteki çürümeye son vereceğiz. Devlet dediğimiz kurum liyakatle yönetilir. İşi ehline vermeyince devlette çürüme başlar. Rüşvet alanı büyükelçi atadılar. Bu Türkiye cumhuriyetine ihanettir.”
"GÜZEL TÜRKİYE'MİZDE HERKES KUCAKLAŞACAK"
Yörük göçerlerin hiçbir sosyal hakkının olmadığını, emeklilik hakkı dahil sosyal haklarını sağlayacaklarını ve emekli olabileceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Herkesim birbirine saygı duyduğu bir iklimi yaratacağız. Güzel Türkiye'mizde herkes kucaklaşacak. Boşuna helalleşelim demedim. Yetmedi mi kavga, birleşmeliyiz” ifadeleriyle sözlerini sürdürdü ve devam etti:
“Türkiye’yi yeniden bütün kurumlarıyla inşa etmek zorundayız. Beraber olduğumuzda aşmayacağımız engel yok. Devleti yönetenler, devleti yönettikleri süre içinde eğer zenginleşiyorlarsa artık onlar halkın hak ve hukukunu değil kendi hak ve hukukunu gözetiyordur. Bir siyasetçinin zengin olma şansı yoktur. Biri zenginleştiyse kul hakkı yemiştir.”

 

  • BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

ÖZGÜR ÖZEL MUSTAFA ELİTAŞ İLE YAPTIĞI SOHBETİ AKP'YE MANİDAR SÖZLER İLE AÇIKLADI

CBADAYOFİSİ → CBADAYOFİSİ1 → CBADAYOFİSİ11: SANSÜRE KARŞI DİRENİŞ!

6 ŞUBAT DAVASINDA ŞOK TESPİT: AFAD VE YEREL YÖNETİMLER “SORUMLU” İLAN EDİLDİ

ŞULE ÇET DAVASINDA TEPKİ ÇEKEN GELİŞME: BERK AKAND’IN TAHLİYE EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

ŞANLIURFA’DA İNŞAAT ÇÖKTÜ: 2 İŞÇİ ENKAZ ALTINDA CAN VERDİ

TATİL BİTTİ, MARATON BAŞLIYOR: OKULLARDA ZİL YARIN ÇALIYOR

ÇOCUK SAĞLIĞI TEHLİKEDE: TİCARET BAKANLIĞI İKİ MARKAYI KARA LİSTEYE ALDI!

46 ÇOCUĞA İSTİSMARLA GÜNDEME GELMİŞTİ: ENSAR VAKFI'NDAN "OKULLARDA DİN EĞİTİMİ" PROGRAMI

HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

GECE YARISI ZAMMI: AKARYAKIT FİYATLARI BİR KEZ DAHA DEĞİŞTİ

TELE 2 HABER, KAYYUMUN YAYINA SON VERDİĞİ SAATTE ALKIŞLARLA YAYINA BAŞLADI

ERGÜNEŞ FIRTINASI: SEÇİLEMEYEN HSK ÜYESİ, JET HIZLA AKP İLÇE BAŞKANI!

'İSTANBUL İDDİANAMESİ' İNTERNET SİTESİ VE X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

KIBRIS İÇİN TARİHİ DİPLOMASİ: ALMANYA DEVREYE GİRİYOR

EV SAHİBİ OLMA UMUDU: SOSYAL KONUTTA BAŞVURULAR YAĞIYOR

HATAY’DA YİNE SEL: “HİZMET GELECEK” DENİLDİ, ALTYAPI HÂLÂ YOK

İMAMOĞLU'NUN SOSYAL MEDYA HESABINA İKİNCİ DEFA ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

ARINÇ CEZAEVİNDE: “DEMİRTAŞ VE KAVALA BU ÜLKENİN YENİDEN KUCAKLAŞMASINI İSTİYOR”

CHP’Lİ ÜNSAL: KADIN BAŞKAN OLARAK  ZORBALARA İZİN VERMEYECEĞİM!

“ANKARA’DA ELÇİLİK KRİZİ: ESAD ÖDEMEMİŞ, ŞARA ÇÖZÜM ARIYOR!”

“MERKEZ BANKASI ANKETİNDE ALARM: YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YENİDEN YÜKSELDİ!”

“ANKARA’DA YÜREK YAKAN TÖREN: 20 ASKER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI”

HATAY’DA STRATEJİK HAMLE: HBB MECLİSİ BORÇLANMAYI AÇTI, BEDESTEN’İ KİRAYA VERDİ!

SAVCILIK AÇIKLADI: DÖRT ŞİRKETE DAHA KAYYUM ATANDI

MENZİL’DE SİYASİ FAY HATTI: ERDOĞAN–ARINÇ REKABETİ DERİNLEŞİYOR!

ROJİN’İN ÖLÜMÜNDE SARSICI İDDİA: ATLETİNDE BAŞKA BİR KADININ KANI!

ORTAKÖY’DE ZEHİR ZİNCİRİ: İKİ ÇOCUĞUN ARDINDAN ANNE DE HAYATA TUTUNAMADI!

32 MİLYARLIK AKIŞ DEŞİFRE EDİLDİ: DEV PLATFORM TMSF DENETİMİNDE!

ÖZEL’İN GİZLİ TANIK ÇIKIŞI YARGIYI HAREKETLENDİRDİ: BAŞSAVCILIK YALANLADI!

Yükleniyor


CBADAYOFİSİ → CBADAYOFİSİ1 → CBADAYOFİSİ11: SANSÜRE KARŞI DİRENİŞ!

ŞULE ÇET DAVASINDA TEPKİ ÇEKEN GELİŞME: BERK AKAND’IN TAHLİYE EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

ŞANLIURFA’DA İNŞAAT ÇÖKTÜ: 2 İŞÇİ ENKAZ ALTINDA CAN VERDİ

ÇOCUK SAĞLIĞI TEHLİKEDE: TİCARET BAKANLIĞI İKİ MARKAYI KARA LİSTEYE ALDI!

HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

  • Pazar 17.3 ° / 8 ° false
  • Pazartesi 18.3 ° / 8 ° Güneşli
  • Salı 20.1 ° / 8.6 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7