KILIÇDAROĞLU İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE MÜJDEYİ VERDİ
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin öğrencilere bir öğün ücretsiz yemek verilmesini öngören önergenin Meclis'te AKP-MHP oylarıyla reddedilmesine tepki gösterdi.
'İktidara gelir gelmez bu ülkenin güzel evlatlarına, tüm çocuklarımıza okullarımızda bir öğün ücretsiz yemek uygulamasını hemen hayata geçireceğiz' diyen Kılıçdaroğlu; CHP'li belediyelerin öğrencilere bir öğün ücretsiz yemek dağıtmaya başlayacağını açıkladı.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte evinin mutfağından video paylaşımında bulundu.
'BUNUN ADI EKONOMİK TERÖRDÜR'
Kılıçdaroğlu, CHP’nin okullarda öğrencilere bir öğün ücretsiz yemek verilmesi önergesinin TBMM’de AKP ve MHP oylarıyla reddedilmesine tepki gösterdi. “Bir insan neden yoksul evlatlarımızın beslenme çantasını reddeder, inanın aklım almıyor! Yapacak bir şey yok, acı ve ıstıraplarının üstesinden gelme mücadelesine kendi başımıza devam edeceğiz” notuyla paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
Ekonomi hepimizi vurdu. Çok yoksullaştık. Buna artık yoksullaşma denmez. Bir ekonomik şiddet ile karşı karşıyayız. Bunun adı olsa olsa zulüm olur. Tüm ülke, işlemediğimiz bir suçun cezasını çekiyor gibiyiz. Ekonomik terördür bu. Ancak bu yoksulluk, terörün en kötüsü. Çocuk yoksulluğu. İşte o, bambaşka bir seviye. Evlatlarımızın bir kısmı yarı aç, yarı tok yatağa giriyor.
Öğretmenlerle konuşuyorum. Bazı çocuklarımızın okula getirdiği beslenme çantalarında kuru ekmek ve su var. Vallahi bu var, su ve ekmek… Bu ülkede çocuklarımızın bir kısmı, beslenme saatinde, arkadaşlarından saklanıyor, baygınlık geçiriyor. Anne ve babaları, veresiye yazdırıp, çocuklarına peynir ekmek alıyor. Bir şey yapmak zorundayız. Bu yoksulluğun zıttı zenginlik değil. Bu yoksulluğun zıttı, adalet. Bu çocuklara verilmeyen o adalet.
'REDDETMEK İÇİN ELLERİNİ KALDIRDILAR'
Yol arkadaşlarıma söyledim. ‘Meclis’te bu konuda bir destek isteyelim’ dedim. ‘Çocuklarımıza beslenme saatinde ücretsiz öğle yemeği verilmesine yönelik bir önerge verelim’ dedik, arkadaşlarım verdi.
Allah aşkına, aç çocuk, nasıl bir siyaset kavgası olabilir. Aklım almıyor. Reddetmek için ellerini kaldırdılar. Bu milleti ne hale getirdiler. En yoksul ve en savunmasız çocuklarımıza karşı el kaldırdılar. Selvi hanım ve ben, haftalardır bu konuyu konuşuyoruz. Çok ama çok etkilendik bu konudan.
'CHP’Lİ BELEDİYELER HAYATA GEÇİRDİ'
Açıklamalarının devamında iktidar mesajı veren Kılıçdaroğlu, CHP’li belediyelerin çocuklara bir öğün ücretsiz yemek uygulamasını hayata geçirdiğini duyurdu. Kılıçdaroğlu, “İktidara geldiğimiz zaman tüm çocuklarımıza okullarımızda bir öğün ücretsiz yemek uygulamasını hemen hayata geçireceğiz. Ancak şu an durum acil. Bekleyecek bir günümüz bile yok. Selvi hanım ve ben düşündük taşındık. Hemen bir çözüme ihtiyacımız var dedik. Beylikdüzü, İzmit, Çankaya, Safranbolu gibi belediyelerimiz, çocuklarımıza bir öğün sağlıklı ve yeterli yemek verecek uygulamayı hayata geçirdiler. İhtiyaç sahibi çocuklarımız, arkadaşlarından geri kalmayacak biçimde beslenme çantalarına ulaşıyorlar. Onlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.
KURUMLARA, İŞ İNSANLARINA SESLENDİ
Kurumlara, iş insanlarına çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, “Belediyelerimize bu konuda lütfen destek verin. Gelin hep birlikte yardım edelim bu yavrularımıza” diye seslendi.
'BİZ BAŞLIYORUZ'
Kılıçdaroğlu, açıklamalarını, “İktidara gelmemize şunun şurasında 6-7 aylık bir zaman kaldı. Ancak çocuklarımızın kaybedeceği bir günü bile yok. O yüzden biz başlıyoruz” diyerek sonlandırdı.
SELVİ KILIÇDAROĞLU: İÇİMİZ ACIYOR
Selvi Kılıçdaroğlu ise, “Sokakta her gittiğimiz yerde karşılaşıyoruz bununla. Çocuklar şikayetçi, insanlar şikayetçi… Annelerin babaların çocukların beslenme çantasına bir şey koyacak paraları yok ama her türlü açgözlülüğe gani gani para var. Biz de evlat sahibiyiz. Gerçekten de utanıyoruz. Utanmakla kalmıyoruz, üzülüyoruz, içimiz acıyor… Bir çocuğun beslenmesi bu kadar karmaşık bir konu olmamalı” şeklinde konuştu.
Bir insan neden yoksul evlatlarımızın beslenme çantasını reddeder, inanın aklım almıyor! Yapacak bir şey yok, acı ve ıstıraplarının üstesinden gelme mücadelesine kendi başımıza devam edeceğiz. pic.twitter.com/7O8hwqMEuf
— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) November 26, 2022
-
BIST 100
16111,10%1,19
-
DOLAR
44,49% 0,06
-
EURO
51,61% -0,32
-
GRAM ALTIN
6705,06% -1,43
-
Ç. ALTIN
11017,14% 0,00
İlgili Haberler
HSK’DAN ÇOK KONUŞULACAK ATAMA: O İSİM İSTANBUL’UN EN KRİTİK KOLTUĞUNDA
İSTANBUL’DA GİZLİ FAY HATTI MI VAR? KÜÇÜK DEPREM BÜYÜK TARTIŞMA YARATTI
AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: “CHP’NİN EN BÜYÜK SORUNU KENDİ YÖNETİMİ”
AKARYAKITTA DURMAK YOK:MOTORİNE 2,52 TL ZAM
CHP KURULTAY DAVASI 6 MAYIS'A ERTELENDİ
AKARYAKITTA ZAM FIRTINASI: DEPO MALİYETİ 4 BİN LİRAYI AŞTI
TÜRKİYE DÜNYA KUPASI’NDA! İSKENDERUN SOKAKLARA TAŞTI
HATAY’DA ŞÜPHELİ ÖLÜM: SULAMA KANALINDAN CESET ÇIKARILDI
BURSALILAR MUSTAFA BOZBEY İÇİN MEYDANDA: “İRADE BİZİM” TEPKİSİ YÜKSELDİ
AKBELEN’DE GECE BASKINI! DİRENİŞÇİ ESRA IŞIK TUTUKLANDI: “MÜCADELEMİZ SÜRECEK”
ÖZGÜR ÖZEL’DEN DOKUNULMAZLIK HODRİ MEYDANI: “GELEN GELSİN, ALABİLEN ALSIN”
SİLİVRİ’DE “İMAMOĞLU GÜNÜ”: AYNI ANDA 2 DAVA, AYNI ANDA SAVUNMA
“OPERASYON DEĞİL, ŞİKAYET SÜRECİ”: BEŞİKÇİOĞLU’NDAN NET MESAJ
GAZETECİLERE DESTEK YÜRÜYÜŞÜNE MÜDAHALE: POLİS PARKI ABLUKAYA ALDI
EV SAHİPLERİ DİKKAT: 31 MART SON GÜN, CEZA KAPIDA
CEYLAN ERTEM’DEN KADIKÖY ÇAĞRISI: “GAZETECİLERİ YALNIZ BIRAKMAYIN”
TİNY HOUSE DAHİL: TARLAYA EV YAPMAK İSTEYENLERİ BEKLEYEN BÜYÜK ENGEL
CHP MİTİNGİNDE SERT ÇIKIŞ: ÖZEL’DEN YALIM GÖRÜNTÜLERİNE VE İKTİDARA TEPKİ
BAHÇELİ SESSİZLİĞİ BOZDU: İZZET ULVİ YÖNTER NEDEN AYRILDI?
Yükleniyor
HSK’DAN ÇOK KONUŞULACAK ATAMA: O İSİM İSTANBUL’UN EN KRİTİK KOLTUĞUNDA
İSTANBUL’DA GİZLİ FAY HATTI MI VAR? KÜÇÜK DEPREM BÜYÜK TARTIŞMA YARATTI
AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: “CHP’NİN EN BÜYÜK SORUNU KENDİ YÖNETİMİ”
CHP KURULTAY DAVASI 6 MAYIS'A ERTELENDİ
MOTORİNDEN SONRA LPG: FİYATLAR GECE YARISI SIÇRAYACAK
SELVİ: “KARAR ÇIKARSA CHP’Yİ FIRTINALI GÜNLER BEKLER”
AKARYAKITTA ZAM FIRTINASI: DEPO MALİYETİ 4 BİN LİRAYI AŞTI
- Perşembe 13.4 ° / 11.5 ° Şiddetli yağmurlu
- Cuma 18 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 17.6 ° / 7.3 ° Güneşli




