KILIÇDAROĞLU: HDP’NİN DEĞERLİ EŞ GENEL BAŞKANLARIYLA GÖRÜŞECEĞİM

Bursaspor-Amedspor maçındaki Yeşil ve Beyaz Toros pankartlarına sert tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “HDP’nin değerli Eş Genel Başkanlarıyla görüşeceğim. Arkadaşlarım planlamayı yapıyorlar” dedi.

GÜNDEM 13.03.2023 17:24:00 0
KILIÇDAROĞLU: HDP’NİN DEĞERLİ EŞ GENEL BAŞKANLARIYLA GÖRÜŞECEĞİM

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, T24’ten Murat Sabuncu’ya konuştu. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, hakkındaki mafya tehditleri iddiasının propaganda amacı ile halkı sindirmek için kullanıldığını belirtti. Kılıçdaroğlu, terör örgütlerinin tehdit ettiği bir siyasetçi olduğunun altınız çizerek korkusu olmadığını ifade etti.
Kılıçdaroğlu, HDP’nin Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan ile de görüşeceğini dile getirdi.
13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sorularıma verdiği yanıtlar şöyle:
– Bir süre önce yaptığınız konuşmada ‘devlette paradigma değişikliğine ihtiyaç duyulduğuna’ değinmiştiniz. Şimdi Milet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayısınız. Eğer kazanırsanız devletin yeni değerler dizisinde neoliberal politikaları terk eden sosyal bir devlet, krizin faturasını emek kesimine kesmeyen bir anlayış, bireyin öncelendiği bir yapı mı göreceğiz?
“BUNLARIN HESABINI TEKER TEKER SORACAĞIZ”
Grup konuşmamda da ifade ettiğim gibi, ülkenin kolonlarını kestiler; ülkenin taşıyıcı kolonlarını bile isteye yok ettiler. Siyasi irade, pandemi dönemi de dahil yaşananlardan ders çıkartmadı. Vatansever bürokratların, bilim insanlarının, konunun uzmanı isimlerin tüm uyarılarını gözardı etti. Ve ne acıdır ki tüm bunların sonucu olarak depremde on binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti, ölüme sürükledi. Ancak acı olan bir başka gerçek de, binlerce vatandaşımızın, enkaz altında kurtarılmayı bekleyerek can vermesidir. Arama- kurtarma çalışmalarında yaşanan beceriksizlik, çadır dağıtımında yaşanan beceriksizlik, yardımların dağıtımında yaşanan beceriksizlik; saymakla bitmez… Tüm bu beceriksizliklerinin nedeni liyakatsizlikleri ve kibirleridir. Hâlâ burunlarından kıl aldırmıyorlar. İçten bir özeleştiri dahi yapmıyorlar, Erdoğan bir de üstüne helallik istiyor. Nerede bu vergiler kardeşim? Bunların hepsinin hesabını teker teker soracağız. Devletin hazinesinden çalınan 418 milyarı geri alacağız. Milletin parası, milletin olacak. Açlık ve yoksulluk sınırı altında ezilen milyonlarca yurttaşımızın hakkını söke söke alacağım. Bu değişim kalıcı refahın da ön adımı olacaktır. Milletimiz müsterih olsun.
– 6 Şubat depremleri sonrası yeni bir toplum ortaya çıktı. Uzun süredir kutuplaştırma için yapılan siyasete karşı büyük acı toplumu bir araya getirdi. Şimdi seçim süreci başlıyor. Mesajlarınızda ayrışmayı önceleyecek bir dil mi tutturacaksınız?
Yaşadığımız acı, toplumun her kesimini derinden etkileyen ve etkisi yıllara sâri olacak bir tablo koydu önümüze. Binlerce insanımızı kaybettik, büyük bir yara açıldı hepimizin yüreğinde. Bu bağlamda deprem sonrası yaşanan her kareyi doğru okumamız lazım. Bu bizim öncelikli sorumluluğumuzdur. Söylediğim gibi liyakatsizlik, kibir, ihmal, tedbirsizlik ve hükümetin geçmişte yaşananlardan ders çıkartmak istememesi binlerce insanımızı kaybetmemize yol açtı. Bu acılara rağmen, milletimiz büyük bir seferberlik örneği gösterdi, mevcut iktidara büyük bir ders verdi, “Sen ne kadar kutuplaştırmaya, bölmeye çalışsan da bunu başaramazsın” dedi. Enkazın altında mevcut iktidarın politikaları ve kutuplaştırıcı söylemleri de kaldı.
“KIZILAY DEPREMDE BİLE ÇADIR SATACAK AKLINI VE VİCDANINI KAYBETMİŞ İNSANLARIN ELİNDE”
AFAD ve Kızılay gibi yardım kuruluşlarının durumu ortada; bu kurumlar depremde bile çadır satacak kadar aklını ve vicdanını kaybetmiş insanların eline geçmiş. Ancak kimse endişe etmesin, bu kurumları gerçek görev alanlarına geri getireceğiz. Liyakatli kadrolarla ve bilimin yol göstericiliğinde atacağız gerekli olan tüm adımları. “İktidarımızda tek bir çocuk dahi yatağa aç girmeyecek” diyorduk. Evet, tek bir çocuk dahi yatağa aç girmeyecek. Bu sözün daha geniş manada anlamı şudur; tek bir vatandaşımız dahi “Nerede bu devlet” deme ihtiyacı hissetmeyecek. Devletin tüm kadroları, sadece ve sadece vatandaşına, kimseyi de ötekileştirmeden hizmet etmek hedefiyle yeni bir anlayışa kavuşacak. Milletin iktidarında hiç kimseyi ayırt etmeden herkese eşit hizmet edeceğiz. Bu halkın mayasında ve ruhunda hep birlik beraberlik olmuştur, olmaya da devam edecektir. Mevcut iktidarın dahi ne yapmış olursa olsun bu ruhu yok edemediği görülmüştür. Kötü yönetim, iletişimsizlik dili ve ayrıştırıcı politikaları milletimiz sandıkta vereceği kararla ortadan kaldıracak. Bu bağlamda, uygulanacak genel çerçeveyi ortak mutabakat metninde belirledik zaten, tüm ayrıntıları da hızlıca hayata geçireceğiz.
“TERÖR ÖRGÜTLERİNCE ÖLDÜRÜLMEK İSTENEN BİR SİYASETÇİYİM, ÖNEMSEMİYORUM”
– Mafyanın sizi tehdit ettiğine dair haberler geliyor. Burada durum nedir?
Olur, böyle şeyler; önemsemiyorum. Ben terör örgütleri tarafından öldürülmek ve kimi güçler tarafından linç edilmek istenen bir siyasetçiyim. Ne yaşamış olursam olayım, bir adım geri adım atmadım. Dolayısıyla kimse de endişe etmesin. Bu türden haberlerin aynı zamanda bazı mahfillerin propaganda enstrümanı olduğunu da biliyorum. Toplumda bu tür haberler üzerinden korku, endişe yaratmaya çalışırlar; bu tür haberlerle toplumu sindirmeye çalışırlar. Kimsenin endişesi olmasın. Neyle ve kiminle tehdit ederlerse etsinler; tehdit eder görünürlerse görünsünler başaramayacaklar. İlk seçimlerde iktidarı devralacağız ve cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız.
“KİM BU TEHDİDİ YAPIYORSA HAİNDİR, BÖLÜCÜDÜR”
– Amedspor’a, taraftarına ve oyuncularına bir maç sırasında saldırı oldu. Tribünlerde beyaz Toroslar-Yeşil pankartları açıldı. Sizce bu bir provakasyon amaçlı organizasyon mu? Seçim sürecinde devamı olabilir mi? Amedspor’un ismine yönelik MHP liderinin itirazına nasıl bakıyorsunuz?
Türkiye Futbol Federasyonu, Bursa Valiliği ve Emniyeti’nin de dahil olduğu bir ihmaller zinciri olduğu görünüyor. Gerekli soruşturmanın başlatıldığı açıklandı. Bekleyeceğiz, bakalım ne çıkacak soruşturmadan? Taraftar boyutuna ilişkin ise; bu ülkede hiç kimse hiç kimseyi hangi gerekçeyle olursa olsun, tehdit edemez… Hiç kimse hiç kimseyi geçmişte yaşanan acıların sembolleri ve failleri üzerinden tehdit edemez. Kim bu tehdidi yapıyor veya bu tehdide aracılık ediyor, göz yumuyorsa haindir, bölücüdür. Hukuk ivedilikle gereğini yapar, yapmalıdır. Amedspor’un ismine gelince. Bırakın Allah aşkına; yıllar önce Türkiye Futbol Federasyonu onayladı bu ismi. Yaklaşık 10 yıldır, mücadele ettiği kümelerde yüzlerce maç oynamış, Türkiye’nin dört bir yanına deplasmana gitmiş; Türkiye’nin dört bir yanından Diyarbakır’a gelmiş takımlara ev sahipliği yapmış, Amedspor. Amedspor’un isminin Amedspor olduğunu yeni mi duymuşlar.
“HDP EŞ GENEL BAŞKANLARIYLA GÖRÜŞECEĞİM”
– HDP ile ne zaman görüşeceksiniz?
HDP’nin değerli Eş Genel Başkanlarıyla görüşeceğim. Arkadaşlarım planlamayı yapıyorlar.
– Kampanya sırasında iki belediye başkanı sizinle mi dolaşacak yoksa ayrı programları mı olacak?
Zaman zaman birlikte, zaman zaman ayrı programlarımız olacak. Arkadaşlarımız, ittifakımızın diğer genel başkanlarıyla da birlikte olacaklar. İmece ruhuyla çalışacağız. Çünkü sadece Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmayacağız; milletvekili seçiminde de büyük bir başarı göstereceğiz. Bu başarımız herkesin başarısı olacak.
– Milletvekili listelerinin hazırlanmasında öne çıkan bir formül var mı?
Arkadaşlarımız çalışıyor. Dediğim gibi, sadece Cumhurbaşkanlığı seçiminde değil, milletvekili seçimlerinde de büyük başarı kazanacağız. Kimsenin endişesi olmasın.

 

  • BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

ÖZGÜR ÖZEL MUSTAFA ELİTAŞ İLE YAPTIĞI SOHBETİ AKP'YE MANİDAR SÖZLER İLE AÇIKLADI

CBADAYOFİSİ → CBADAYOFİSİ1 → CBADAYOFİSİ11: SANSÜRE KARŞI DİRENİŞ!

6 ŞUBAT DAVASINDA ŞOK TESPİT: AFAD VE YEREL YÖNETİMLER “SORUMLU” İLAN EDİLDİ

ŞULE ÇET DAVASINDA TEPKİ ÇEKEN GELİŞME: BERK AKAND’IN TAHLİYE EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

ŞANLIURFA’DA İNŞAAT ÇÖKTÜ: 2 İŞÇİ ENKAZ ALTINDA CAN VERDİ

TATİL BİTTİ, MARATON BAŞLIYOR: OKULLARDA ZİL YARIN ÇALIYOR

ÇOCUK SAĞLIĞI TEHLİKEDE: TİCARET BAKANLIĞI İKİ MARKAYI KARA LİSTEYE ALDI!

46 ÇOCUĞA İSTİSMARLA GÜNDEME GELMİŞTİ: ENSAR VAKFI'NDAN "OKULLARDA DİN EĞİTİMİ" PROGRAMI

HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

GECE YARISI ZAMMI: AKARYAKIT FİYATLARI BİR KEZ DAHA DEĞİŞTİ

TELE 2 HABER, KAYYUMUN YAYINA SON VERDİĞİ SAATTE ALKIŞLARLA YAYINA BAŞLADI

ERGÜNEŞ FIRTINASI: SEÇİLEMEYEN HSK ÜYESİ, JET HIZLA AKP İLÇE BAŞKANI!

'İSTANBUL İDDİANAMESİ' İNTERNET SİTESİ VE X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

KIBRIS İÇİN TARİHİ DİPLOMASİ: ALMANYA DEVREYE GİRİYOR

EV SAHİBİ OLMA UMUDU: SOSYAL KONUTTA BAŞVURULAR YAĞIYOR

HATAY’DA YİNE SEL: “HİZMET GELECEK” DENİLDİ, ALTYAPI HÂLÂ YOK

İMAMOĞLU'NUN SOSYAL MEDYA HESABINA İKİNCİ DEFA ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

ARINÇ CEZAEVİNDE: “DEMİRTAŞ VE KAVALA BU ÜLKENİN YENİDEN KUCAKLAŞMASINI İSTİYOR”

CHP’Lİ ÜNSAL: KADIN BAŞKAN OLARAK  ZORBALARA İZİN VERMEYECEĞİM!

“ANKARA’DA ELÇİLİK KRİZİ: ESAD ÖDEMEMİŞ, ŞARA ÇÖZÜM ARIYOR!”

“MERKEZ BANKASI ANKETİNDE ALARM: YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YENİDEN YÜKSELDİ!”

“ANKARA’DA YÜREK YAKAN TÖREN: 20 ASKER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI”

HATAY’DA STRATEJİK HAMLE: HBB MECLİSİ BORÇLANMAYI AÇTI, BEDESTEN’İ KİRAYA VERDİ!

SAVCILIK AÇIKLADI: DÖRT ŞİRKETE DAHA KAYYUM ATANDI

MENZİL’DE SİYASİ FAY HATTI: ERDOĞAN–ARINÇ REKABETİ DERİNLEŞİYOR!

ROJİN’İN ÖLÜMÜNDE SARSICI İDDİA: ATLETİNDE BAŞKA BİR KADININ KANI!

ORTAKÖY’DE ZEHİR ZİNCİRİ: İKİ ÇOCUĞUN ARDINDAN ANNE DE HAYATA TUTUNAMADI!

32 MİLYARLIK AKIŞ DEŞİFRE EDİLDİ: DEV PLATFORM TMSF DENETİMİNDE!

ÖZEL’İN GİZLİ TANIK ÇIKIŞI YARGIYI HAREKETLENDİRDİ: BAŞSAVCILIK YALANLADI!

Yükleniyor


CBADAYOFİSİ → CBADAYOFİSİ1 → CBADAYOFİSİ11: SANSÜRE KARŞI DİRENİŞ!

ŞULE ÇET DAVASINDA TEPKİ ÇEKEN GELİŞME: BERK AKAND’IN TAHLİYE EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

ŞANLIURFA’DA İNŞAAT ÇÖKTÜ: 2 İŞÇİ ENKAZ ALTINDA CAN VERDİ

ÇOCUK SAĞLIĞI TEHLİKEDE: TİCARET BAKANLIĞI İKİ MARKAYI KARA LİSTEYE ALDI!

HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

  • Pazar 17.3 ° / 8 ° false
  • Pazartesi 18.3 ° / 8 ° Güneşli
  • Salı 20.1 ° / 8.6 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7