KILIÇDAROĞLU: 'DÜNYA KADAR TAZMİNAT DAVALARI AÇILDI, HİÇBİRİ BENİ YILDIRAMAZ'

Kılıçdaroğlu, Türk Demokrasi Vakfı toplantısında konuştu.

16.06.2022 22:34:00 0
KILIÇDAROĞLU:

Türk Demokrasi Vakfı toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Neden demokratik yaşamımızda büyük zikzaklarımız oldu? Bunun tek sorumlusu da siyaset kurumudur. İğneyi önce kendimize batıracağız. Siyasetçi nasıl iktidar olduysa, gelmesini nasıl biliyorsa gitmesini de bilmek zorundadır." dedi.

Kılıçdaroğlu, Türk Demokrasi Vakfı toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, “Bu ülkede yaşayan herkesi ben dost olarak kabul ediyorum. Beraberiz, birlikteyiz. Türk Demokrasi Vakfı yeniden ayağa kalktı. Bu tür vakıflara siyaset kurumunun, akademinin, medyanın ihtiyacı var. Biz siyasetçiler bir konu üstesinde istesek de derinleşemeyiz. Ama STK’lar belli bir konuyu ele alır, bütün çerçevesiyle masaya yatırır. STK’lar önemlidir." değerlendirmesini yaptı.

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:
"Demokrasimiz gelişmedi, bir yüzyılı devir ettik, o da doğru. O yüzyıl içerisinde büyük bedeller ödedik. Başbakanları idam ettik, gencecik fidan gibi gençlerimizi idam ettik. Darbeler oldu, bildiriler oldu… Bunların hepsi oldu. Geçmişten ders çıkarıp güzel bir gelecek inşa etmek zorundayız.

Geçmişten ders çıkarıp güzel bir gelecek inşa edemezsek çocuklarımıza karşı bizim sorumluluğumuz var demektir. Siyaset dünyasının geleceğe umut vermesi lazım.

"BİRİNCİ SORUNUMUZ, ÖDEDİĞİMİZ VERGİLERİN HESABINI SORMUYORUZ"

Birinci sorunumuz, ödediğimiz vergilerin hesabını sormuyoruz. Magna Carta’dan itibaren demokrasinin gelişmesi böyle olmuştur. Ben vergi ödüyorum. Sen bu parayı nereye harcıyorsun? Bu soru sorulmadığı için demokrasimiz bizim arzu ettiğimiz hızda gelişmiyor. Tabii iş dünyası da bunun üzerinde durmalı. Bütçeler görüşülür, aslolan Kesin Hesap Kanunu’dur.
Bizim güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişle ilgili hazırladığımız metinde önemli bir şey var. Kesin Hesap Komisyonu kurulacak, başkanı ana muhalefet partisinden olacak. İktidar orada muhalefete hesap verecek.
"ÖZGÜR MEDYA DEMOKRASİ İÇİN OLMAZSA OLMAZ"
İkinci temel sorunumuz medya. Medya aslında o kadar ayrıştı ki… İktidar sahiplerinin en çok ihtiyaç duyacakları şey özgür medyadır. Çünkü Türkiye’nin herhangi bir yerinde olan bir olayı iktidar sahipleri en fazla medyadan öğrenirler. Haber ne kadar doğru yansırsa o kadar güzel olacak. Yanlış varsa düzeltmek için müdahale imkânı olacak. Ama bir grup medya sadece güzelleme yapıyorsa aslında iktidarına aleyhinedir. İktidar gerçekleri göremez. O zaman siz toplumdan belli gerçekleri kaçırıyorsunuz demektir. Özgür medya demokrasi için olmazsa olmaz. Zaten çağdaş demokrasilerde dördüncü güç medyadır.

Yargı konusunda ciddi sorunlarımız var. Yargının bağımsız olması lazım. Parlamentoda AYM’ye üye seçiliyor. Komisyonda görev alan CHP’li arkadaşlarım geldiler. Dosyası gelen yargıçlara bir bakın, kaçının herhangi bir makalesi çıktı, kaçı yabancı dil biliyor, kaçının verdiği kararlar üst yargı tarafından onaylandı ya da reddedildi, bir bakın dedim. Bizim aradığımız kürsüye oturduğu zaman adaletle karar versin. Böyle bir dosya düzeni yok.

İktidar olduğumuzda Meclis İç Tüzüğü’nü değiştirip AYM’ye üye olarak başvurucakların asgari standartlarının yazılacak.Can ve mal güvenliği… Demokrasi bu demek aslında. Can ve mal güvenliği olmazsa akademik dünya, iş dünyası da STK da olmaz. Farklı düşünceler kadar değerli bir şey yoktur. Farklı görüş yoksa ülkeyi büyütemezsiniz. Farklı görüş kadar değerli bir şey yoktur. Bugün yaşadığımız ortamda aykırı düşünce ifade edenlerin yakalandığını, hapsedildiğini, tutuklandığını görüyoruz.

"SİYASETÇİ GELMESİNİ NASIL BİLİYORSA GİTMESİNİ DE BİLMEK ZORUNDADIR"

Şu soruyu kendimize sormamız lazım. Neden demokratik yaşamımızda büyük zikzaklarımız oldu? Bunun tek sorumlusu da siyaset kurumudur. İğneyi önce kendimize batıracağız. Siyasetçi nasıl iktidar olduysa, gelmesini nasıl biliyorsa gitmesini de bilmek zorundadır.Aksi halde gelirsiniz iktidar olursunuz, iktidardan gitmemek için seçim kanunu başta olmak üzere, medyayı, yargıyı, STK’ları kontrol edeceğim ve ben mutlaka yerimde kalacağım dediğiniz andan itibaren demokrasi kan kaybetmeye başlıyor ve otoriter rejime doğru hep birlikte gidiyoruz.

Herkesin bir TV’si var ve sadece orada belli konular tartışılıyor. Toplumu ayrıştırdık. Türkiye tehlikeli bir mecraya doğru gidiyor. Biz 6’lı masa diyoruz bazen, Türkiye Masası…. Bizi birleştiren tek bir konu var. Bu ülkeye gerçek anlamda demokrasi getirmek. Meseleyi bir parti meselesi olmanın ötesinde bir Türkiye meselesi haline gelmiştir.

Tazminatlardan söz ettiniz sayın Arınç. Dünya kadar tazminat davaları açıldı ama hiçbiri beni yıldıramaz. Bütün o davaların hangi gerekçelerle açıldığını biliyorum. Bütün o davaları kazanacağız. Bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi ya getireceğiz, ya getireceğiz."

  • BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

TRAFİKTE KURALLAR BAŞTAN YAZILDI: CEZA YAĞMURU BAŞLADI

MOBBİNGE UĞRADIĞI İDDİA EDİLEN BAŞKOMİSER İNTİHAR ETTİ! VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

ADAYLIK YOLU MAYINLI TARLA: DEĞİRMENCİ İDDİALARIN GÖLGESİNDE

ERDOĞAN: “ÜNİVERSİTELER BİLİM YUVASI OLACAK, İDEOLOJİ SAHASI DEĞİL”

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NE AVRUPA ŞOKU! İMAMOĞLU KARARI KÜRESEL KRİZE DÖNÜŞTÜ

ONLYFANS’A DEV OPERASYON: 300 MİLYONLUK MAL VARLIĞINA EL KONULDU

GÜRLEK ARBEDE SORUSUNU KESTİ ATTI: “CEVAP VERMEK İSTEMİYORUM”

ERDOĞAN PROGRAMI BOĞAZİÇİ’NDE HAYATI DURDURDU

KARALAR TAHLİYESİNE YAPILAN İTİRAZ REDDEDİLDİ

VALİ MASATLI: SÜRECİ TİTİZLİKLE TAKİP EDİYORUZ

ÖKTEM: GELECEK NESİLLERE VİZYONLU BİR İSKENDERUN BIRAKMAK İSTİYORUZ

YILMAZ’DAN GÖREV SİNYALİ: “MECLİS ‘DEVAM’ DERSE BİR DÖNEM DAHA HAZIRIM”

DEM PARTİ’DEN BEŞTEPE AÇIKLAMASI: “UZLAŞIYLA YASAL ÇERÇEVE ŞART”

DEM PARTİ’DEN BEŞTEPE AÇIKLAMASI: “UZLAŞIYLA YASAL ÇERÇEVE ŞART”

EKONOMİDE ALARM ZİLİ Mİ? TCMB ENFLASYON TAHMİNİNİ ARTIRDI

ÖZARSLAN TRANSFER İDDİALARINA SERT YANIT VERDİ

KABİNEDE ZİNCİRLEME REVİZYON İDDİASI: DÖRT KRİTİK BAKANLIK MASADA

KABİNEDE ZİNCİRLEME REVİZYON İDDİASI: DÖRT KRİTİK BAKANLIK MASADA

İÇİŞLERİ’NDE DEVİR TESLİM: YERLİKAYA’DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZ – “BEN ÖZGÜRLÜĞE GİDİYORUM”

İMAMOĞLU: “DEVLET GELENEĞİMİZ VE DEMOKRASİ TEHDİT ALTINDA”

AMASYA’DA BİYOGAZ TESİSİNDE FACİA: METAN GAZINDAN ZEHİRLENEN 3 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

TBMM’DE GÜRLEK GERGİNLİĞİ: YEMİN TÖRENİNDE YUMRUKLU KAVGA ÇIKTI

AKP’DEN BELEDİYELERE YENİ YASA HAZIRLIĞI: YETKİLER DARALABİLİR, DENETİM ARTABİLİR

ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜRLEK ATAMASINA SERT ÇIKIŞ: “PARTİMİZE OPERASYONUN MİMARI BAKAN YAPILDI”

POYRAZ KARAYEL VE HATIRLA SEVGİLİ’NİN UNUTULMAZ OYUNCUSU ARSLAN’DAN KAHREDEN HABER

BAKANLIKLARDA GECE YARISI DEPREMİ: ADALET’E GÜRLEK, İÇİŞLERİ’NE ÇİFTÇİ

KEÇİÖREN’DE TRANSFER KRİZİ: ALTINOK, ÖZARSLAN’I İHALE ÜZERİNDEN HEDEF ALDI

KADIN BELEDİYE BAŞKANININ KIYAFETİYLE DALGA GEÇEN İYİ PARTİLİ TUTUKLANDI

İSTİFA KARARI ANKARA’YI KARIŞTIRDI: ÖZARSLAN HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR GÜNDEMDE

Kiralık Araç, Sahte Plaka, ÇOCUK TETİKÇİ: Şişli’de Suç Zinciri

Yükleniyor


TRAFİKTE KURALLAR BAŞTAN YAZILDI: CEZA YAĞMURU BAŞLADI

MOBBİNGE UĞRADIĞI İDDİA EDİLEN BAŞKOMİSER İNTİHAR ETTİ! VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

ADAYLIK YOLU MAYINLI TARLA: DEĞİRMENCİ İDDİALARIN GÖLGESİNDE

ERDOĞAN: “ÜNİVERSİTELER BİLİM YUVASI OLACAK, İDEOLOJİ SAHASI DEĞİL”

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NE AVRUPA ŞOKU! İMAMOĞLU KARARI KÜRESEL KRİZE DÖNÜŞTÜ

ONLYFANS’A DEV OPERASYON: 300 MİLYONLUK MAL VARLIĞINA EL KONULDU

GÜRLEK ARBEDE SORUSUNU KESTİ ATTI: “CEVAP VERMEK İSTEMİYORUM”

  • Pazar 18.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19 ° / 8 ° Güneşli
  • Salı 17.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 22 4 9 9 -9 21
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12