Tarih: 05.11.2023 01:17

KILIÇDAROĞLU ÇEKİLDİ: DESTEKÇİLERİ SALONU TERK ETTİ

Facebook Twitter Linked-in

Alınan kulis bilgisine göre ikinci tur oylama işlemleri devam ederken kurmayları ile toplantı yapan Kılıçdaroğlu seçimden çekildi.

İkinci tur oy kullanma işlemi saat başladı ve 02.30'da bitmesi planlanıyor.

Alınan kulis bilgisine göre ikinci tur oylama işlemleri devam ederken kurmayları ile toplantı yapan Kılıçdaroğlu seçimden çekildi.

Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresine "Bu işi sandıkta bitirelim" dediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nun ikinci tur seçimlerinin ardından çekilme kararını ilan etmesi bekleniyor.

Kılıçdaroğlu'nun kurmaylarına "İnönü gibi bırakıp gitmek istemiyorum" dediği öğrenildi. Tarihi 1972 CHP Kurultayında Bülent Ecevit, İsmet İnönü'ye karşı üstünlüğü almış, İnönü de yarıştan çekilmişti.

Kemal Kılıçdaroğlu ikinci tur oylamaları sürerken kurultay salonuna gece 01.20 sularında geldi.

Kılıçdaroğlu ikinci tur için oy kullanmasının ardından gece 2.15 sularında sonuçları beklemeden evine geri döndü.

SADULLAH ERGİN TEPKİSİ

Salona gelen Kemal Kılıçdaroğlu'na "Sadullah Ergin'in hesabını ver" sözleri ile tepki verildi.

KILIÇDAROĞLU DESTEKÇİLERİ SALONU TERK ETTİ

Kemal Kılıçdaroğlu'na oy veren delegelerin salonu terk ettiği görüldü.

Kılıçdaroğlu'nun çekilmesi durumunda Özgür Özel ikinci tura gitmeden Genel Başkan olacaktı. Ancak çekilmemeyi tercih eden Kılıçdaroğlu seçimi ikinci tura götürdü.

Saat 00:30'da başlaması beklenen oylama yaklaşık 2 saat sürecek. Oyların sayılması ile birlikte bu süre daha da uzayacak. Seçimin üçüncü tura kalma ihtimali de göz önünde bulundurulunca delegelerin sabahın ilk ışıklarına kadar kurultay salonunda olması öngörülüyor.

DEV PANKART

Sabahın erken saatlerinden bu yana koltuklarını boş bırakmayan Özgür Özel destekçileri “Atam, iki emanetin de gençlere emanet… ilelebet CHP ilelebet Cumhuriyet” yazan pankart açtılar.


Salonda "Her şey çok güzel olacak... Geliyor Özgür Başkan geliyor" sloganları atıldı.


Değişimciler dev bir Özgür Özel pankartı açtılar. Delegelerin bulunduğu alanda bu afişi alkışlayarak karşıladı. Kemal Kılıçdaroğlu tribünlerinin ise boş olduğu görüldü.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —