KENDİSİNİ GALATASARAY ÜYESİ OLARAK TANITIP POLİSLERİ VE SAVCILARI DOLANDIRDI

KENDİSİNİ GALATASARAY ÜYESİ OLARAK TANITIP POLİSLERİ VE SAVCILARI DOLANDIRDI

Kendisini Galatasaray Spor Kulübü üyesi olarak tanıtan Murat Ş. İsimli kişi, ‘ucuz araç’ vaadiyle Galatasaraylı eski futbolcu Vedat İnceefe’nin yanı sıra polis memurları, emniyet müdürleri ve cumhuriyet savcısını dolandırdı. t

Kendisini Galatasaray Spor Kulübü üyesi olarak tanıtan Murat Ş. İsimli kişi, ‘ucuz araç’ vaadiyle Galatasaraylı eski futbolcu Vedat İnceefe’nin yanı sıra polis memurları, emniyet müdürleri ve cumhuriyet savcısını dolandırdı. Murat Ş. hakkında 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Galatasaray Spor Kulübü üyesi ve uluslararası bir lojistik firmasının CEO’su olarak kendisini kamuoyuna tanıtan ve sporcuların yanı sıra emniyet müdürleri, polis memurları ile savcıları ucuz araç alacağı vaadiyle milyonlarca lira dolandıran Murat Ş. adlı kişi hakkında soruşturma başlatıldı, 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Mağdurlardan birinin de Galatasaraylı eski futbolcu Vedat İnceefe çıktı.

DOLANDIRILDIĞINI ANLAYAN POLİS ŞİKAYET ETTİ

Sabah’ta yer alan habere göre, Murat Ş., arkadaş ortamında tanıştığı polisin aracını satıp yenisini alacağını öğrenince planını devreye soktu. Murat Ş., isterse kendisine ucuz fiyata araç alabileceğini söyledi. Polis memuru ikna olmadı. Murat Ş. bu kez iki emniyet müdürüne aldığını iddia ettiği araçların faturasını gösterip güven kazanmaya çalıştı. İkna olan polis memuru toplamda 666 bin 249 TL parasını gönderdi ancak 5 ay geçmesine rağmen arabasını alamadı. Murat Ş.’nin aynı yöntemle bu kez Ataşehir’de görevli bir komiserden 1 milyon lira aldığını, emniyet müdürleri ve cumhuriyet savcısından da para aldığını öğrendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek suç duyurusunda bulunan polisin şikâyeti üzerine soruşturma başlatıldı.

Murat Ş.’nin aynı yöntemle bu kez Ataşehir’de görevli bir komiserden 1 milyon lira aldığını, emniyet müdürleri ve cumhuriyet savcısından da para aldığını öğrendi.
Murat Ş., ilerleyen günlerde İzmir Ağır Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıkacak.