KATLİAMCI NETANYAHU ATEŞKESİ REDDETTİ
İsrail’in katliamlarına destek veren ABD, İngiltere ve AB ülkeleri, Lübnan’da 21 günlük ateşkes çağrısı yaptı. Ancak bir kara harekatı hazırlığında olan Netanyahu teklifi reddetti.
İsrail yönetimi Gazze'deki katliamlarını Lübnan'a taşırken "küresel efendileri"nin zoraki çağrılarını da takmıyor. ABD, Avustralya, Kanada, Avrupa Birliği, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere ve Katar'ın diplomatik çözümlere imkan tanıyacak 21 günlük ateşkes talebi Tel Aviv'den döndü.
İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin olası bir kara harekatı için hazırlık yapıldığı mesajını vermesinden sonra 12 ülke tarafından kaleme alınan ortak çağrıda, "Ne İsrail ne Lübnan halkının çıkarına olan geniş bölgesel çatışma riskinin kabul edilemez olduğu" belirtilmişti.
İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz dün öğle saatlerinde yaptığı açıklamada, “Kuzeyde ateşkes olmayacak. Zafere ve kuzeydeki kişiler evlerine güvenli şekilde dönene kadar tüm gücümüzle Hizbullah terör örgütüne karşı savaşmaya devam edeceğiz" dedi.
Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada ise ateşkes önerisinin İsrail'in dahil olmadığı bir Amerikan-Fransız önerisi olduğu belirtilerek, "Başbakan Netanyahu orduya tüm gücüyle savaşmaya devam etmesi talimatı vermiştir.
Gazze'deki çatışmalar da savaşın tüm hedeflerine ulaşılana kadar devam edecektir" denildi. ABD Başkanı Joe Biden ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron önceki gece "güvenliği ve sivillerin evlerine dönmesini sağlayacak" bir durulmanın zamanının geldiğini açıklamıştı. Biden, Beyaz Saray'da yaptığı kısa açıklamada, Avrupa'dan olduğu kadar Arap ülkelerinden de destek gelmesinin, savaşın yayılmasına karşı önem arz ettiğini söyledi.
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de New York'ta acil ateşkes çağrısı yapmıştı. Lübnan Başbakanı Najib Mikati, ülkesinin "açık bir egemenlik ve insan hakları ihlaliyle karşı karşıya olduğunu" kaydetti.
İsrail ordusunun pazartesi gününden bu yana Lübnan’daki Hizbullah hedeflerine yönelik başlattığı son yılların en kapsamlı hava saldırısında 600'ü aşkın kişi hayatını kaybetti. Bunların en az 50'si çocuk. Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Eşgüdüm Ofisi'nin verilerine göre Pazartesi gününden bu yana 90 bine yakın kişi evlerini terk etti.
-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,45% 0,27
-
EURO
51,24% 0,00
-
GRAM ALTIN
6452,56% 3,31
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
İlgili Haberler
ABB’DE KRİTİK DOSYA: YARGI SÜRECİ BAŞLADI, TARTIŞMA BÜYÜYOR
İMRALI ZİYARETİ TAMAMLANDI: DEM PARTİ HEYETİ GERİ DÖNDÜ
CHP LİDERİNDEN OPERASYON TEPKİSİ: “SALDIRI ALTINDAYIZ”
TRUMP’IN SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ: HAMANEY İDDİASI, SOMALİLERE HAKARET
ORTADOĞU’DA KRİTİK GECE: RİYAD VE KUVEYT İÇİN SALDIRI İDDİASI
HATAY’IN GÜNDEMİ ANKARA’YA TAŞINDI
ÜNLÜ İSİMLERİN YER ALDIĞI UYUŞTURUCU DOSYASINDA KARAR: 4 KİŞİ TUTUKLANDI
İBB DAVASINDA SAHTE BASIN KARTI İDDİASI: GÖRÜNTÜ ÇEKEN KİŞİ TUTUKLANDI
OSMAN KAVALA AİHM’DE KONUŞTU: “TUTUKLULUĞUM SİYASİ VE AĞIR HAK İHLALİ”
KÖRFEZ’DE GERİLİM TIRMANIYOR: 3 ÜLKE İRAN KAYNAKLI SALDIRILARA MÜDAHALE EDİYOR
TÜRKİYE’NİN MALİ KARNESİ MASADA: ŞİMŞEK’TEN RİSK AÇIKLAMASI
AKBELEN’DE 5 BİN ZEYTİN AĞACI İÇİN SÖKÜM KARAR
İSTANBUL AÇIKLARINDA KRİTİK OLAY: PETROL TANKERİNE DRON VE İDA SALDIRISI
KALBİMİZ SANTRADA: TÜRKİYE-ROMANYA MAÇINDA İLK 11’LER BELLİ OLDU
CHP’DEN SAVAŞ EKONOMİSİNE KARŞI PAKET: DESTEKLER VE VERGİ DÜZENLEMELERİ
İBB DAVASI’NDA 10’UNCU CELSE: GÖZLER MEHMET MURAT ÇALIK’IN SAVUNMASINDA
“UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA ŞOK DALGA: ÜNLÜ İSİMLER İÇİN GÖZALTI KARARI”
İSRAİL MECLİSİ’NDEN TEPKİ ÇEKEN KARAR: FİLİSTİNLİ MAHKUMLARA İDAM TASARISINA ONAY
ÖZÇELİK-İŞ İLE MMK ARASINDA ANLAŞMA SAĞLANDI
GÜRLEK’İN KAYITLARINI SORGULAYAN BİR MEMUR DAHA GÖZALTINA ALINDI
Yükleniyor
ABB’DE KRİTİK DOSYA: YARGI SÜRECİ BAŞLADI, TARTIŞMA BÜYÜYOR
İMRALI ZİYARETİ TAMAMLANDI: DEM PARTİ HEYETİ GERİ DÖNDÜ
HÜRMÜZ BOĞAZI’NDA KRİTİK GERİLİM: İRAN’DAN SERT MESAJ
CHP LİDERİNDEN OPERASYON TEPKİSİ: “SALDIRI ALTINDAYIZ”
3 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON:UŞAK BELEDİYE BAŞKANI VE ÜST DÜZEY İSİMLER GÖZALTINDA
TRUMP’IN SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ: HAMANEY İDDİASI, SOMALİLERE HAKARET
ORTADOĞU’DA KRİTİK GECE: RİYAD VE KUVEYT İÇİN SALDIRI İDDİASI
- Cuma 17.1 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 18 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 16.5 ° / 10.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu




