KARAMOLLAOĞLU: 'BU SEÇİM TAHMİNLERİN ÖTESİNDE NETİCE VERECEK'

Türkiye 14 Mayıs'ta sandık başına gidiyor. Millet İttifakı liderlerinden Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu seçimlere yönelik değerlendirmelerde bulundu.

GÜNDEM 30.03.2023 13:29:00 0
KARAMOLLAOĞLU:

Karamollaoğlu, Erdoğan'ın panik içerisinde olduğunu belirterek Kemal Kılıçdaroğlu'nun tahmin edilenden daha fazla oy alacağını söyledi.
Millet İttifakı ortaklarından, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, iki aydan az bir sürenin kaldığı cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Cumhurbaşkanlığı yarışına giren Muharrem İnce ve Sinan Oğan'ın adaylıklarını "Bir netice alınmayacağını bilmenize rağmen böyle bir ısrarda bulunmanız seçim neticesini, doğrudan doğruya seçimi etkilemeye matuf bir çıkış" olarak yorumlayan Karamollaoğlu’na göre HDP’nin aday çıkarmama kararı ise, "Mantıklı bir tavır" oldu.
Karamollaoğlu tüm risklere karşın seçim sonucu içinse iddialı, "Bu seçim tahminlerin ötesinde bir netice verecek. Birinci turda kazanma ihtimali var. Kılıçdaroğlu'nun tahminlerden daha fazla oy alacağını ve fark ortaya koyacağını zannediyorum" ifadesini kullandı.

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın yönelttiği sorular ve Saadet liderinin bunlara verdiği yanıtlar şöyle:
Yeniden Refah’ın Cumhur İttifakı’na katılması sizi nasıl etkiler? Sizin tabanınızdan oraya bir yönelim olur mu?
Elbette bize etkisi olur, olumlu faydası olur…
Tayyip Bey Meclis'teki çoğunluğu da dikkate alacak ama esas itibariyle Cumhurbaşkanlığı seçimi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bu partilerden azar azar da olsa oy devşirebilirse bu kendi avantajına. HÜDA-PAR için ortaya konan rakamlar belli. Buna demek ki ihtiyaç duyuyor. Onun için ben Tayyip Bey'in yaklaşımında nerede küçük de olsa bir oy potansiyeli görüyorsa elli bin, 100 bin… Onu kazanabilmek için bir hamle yapmayı gerekli görüyor.
'TAYYİP BEYİ PANİK İÇİNDE GÖRÜYORUM'
Bu matematik tutar mı? HÜDA-PAR’ın bazı söylemeleri Kürt seçmende, kadın seçmende ters tepebilir mi?
İnsan endişeli olunca, tedirgin olunca, bir yerden bir şeyler kazanıyorum derken öbür taraftan da kaybeder. HÜDA-PAR'a bugüne kadar oy vermiş olanlar bu seçimde Tayyip Bey'e oy verebilirler ama Kürt seçmen oraya oy verenlerin çok çok fevkinde bir seçmen adet olarak. Yani biz belli miktarda insanı buradan kazanacağız derken daha fazlasını kaybetme ihtimali de olabilir. Neticede Tayyip Bey'i şu an birazcık panik içinde görüyorum. Kaybetme ihtimalinin arttığını görüyorum. Onun için de her yola başvurmaya ihtiyaç duyuyor, her çareyi arıyor. Bundan dolayı da insan çok rahatlıkla hata yapar. Yani ben şu oyu alırken neyi kaybederim düşüncesi orada yürümüyor anladığım kadarıyla.
(...)
Cumhurbaşkanlığı seçiminde 4 adaylı bir yarış olacak görünüyor. İnce’nin tutumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Kılıçdaroğlu-İnce görüşmesinden nasıl bir netice çıkacak bilmiyorum ama 4 adayın seçime girmiş olması ister istemez neticeyi birinci turda etkileyecek gözüküyor. Seçimi kazanmayacağını bile bile bir seçime girmek başka bir niyet gerektirir. O da cumhurbaşkanlığı seçimini etkilemektir. Ben 1 milyon, 3 milyon oy alacağım. Yani o niyetle girdiğiniz zaman kimden oy alacağınıza bağlı olarak denklem değişir. Hesaplanarak yapılan bir iştir. Vazgeçerler mi, geçmezler mi göreceğiz.
Ata İttifakı adayı Sinan Oğan’ın pozisyonunu nasıl görüyorsunuz?
Aynı şekilde. Yani bir netice alınmayacağını bilmenize rağmen böyle bir ısrarda bulunmanız seçim neticesini, doğrudan doğruya Cumhurbaşkanlığı seçimini etkilemeye matuf bir çıkış. Onun da neticesini göreceğiz.
'BU SEÇİM TAHMİNLERİN ÖTESİNDE NETİCE VERECEK'
4 aday seçimin ikinci tura kalmasına neden olabilir. Böyle olsa da ikinci tura Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’nun kalacağını söyleyebiliriz. Sizce 2. turun riski nedir?
Bu seçim tahminlerin ötesinde bir netice verecek diye düşünüyorum. Birinci turda kazanma ihtimali var diye düşünüyorum. Kılıçdaroğlu'nun tahminlerden daha fazla oy alacağını ve fark ortaya koyacağını zannediyorum. Tabii ki bu nihayet tahmin, zan. Tayyip Bey de bunun tam tersini ispat edebilmek için kolları sıvadı. Her yolu da deniyor. Grup grup insanları da etkilemeye çalışıyor, toplumun genel kesimini de etkileyebilmek için çare arıyor.
'MASA'DA KRİZ AŞILDI, KAVGA EDECEK PROBLEM YOK'
Aday belirleme sürecinde sağlam bir kriz yaşadınız, o krizi bir formülle aştınız ama tortusu kaldı mı? İYİ Parti’nin ruhu da masaya döndü mü?
Yani Meral Hanım canlıydı, bir insanın canlı olması ruhunun da bedeninde olmasını gerektiriyor. Onun için herhalde ruhu da masadaydı.. Bunlar aşıldı, tekrar gündeme geleceğini düşünmüyorum. Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda ittifak sağlandı. En önemli konu oydu. Diğer partiler de kendileri seçimlere girecekler, orada da bir meselemiz yok. O halde kavga edecek bir problem yok.
5-6 başkan yardımcısı ile yönetim nasıl olacak diye tartışılıyor. Bu seçmenin kafasını karıştırıyor mu?
AKP karıştırmak için çok büyük gayret sarf ediyor. 5-6 insan bir araya gelip karar verecek… Kabine de 5-6 değil 20-25 bakanla karar verilir. Bir bakanın imzası olmadığında o kanun o kararname yürümez. Niye bunu mukayese etmiyorlar. AK Parti de Türkiye’yi 15 sene böyle yönetti. Bir depreme 1,5-2 gün geç müdahale ediyorsanız, sırf bu sistemden dolayı. Ordu, sınırda bir taarruz olacak neredeyse cevap vermek için Cumhurbaşkanı onayına ihtiyaç var. Böyle bir mantıkla olur mu?
(...)
'HDP MANTIKLI BİR TAVIR SERGİLEDİ'
HDP’nin aday çıkarmama kararını nasıl değerlendiriyorsunuz. Bu karar nedeniyle iktidar kanadından Millet İttifakı’na ağır eleştiriler geliyor. Seçim sürecinde de devam edecek görünüyor.
HDP milletvekili seçimine ayrı giriyor. Aday çıkardığında seçilmeyeceği kesin. Mantıklı bir tavır sergiledi. İktidar elbette bunu yapar da, muhalefet de HÜDA-PAR’ı alıp yerden yere vurarak aynı etkiyi oluşturmaya çalışıyorlar. Bunlar biraz daha kısır döngü gibi. Siyasi parti mensubiyeti aşırı şekilde güçlendi. Prensiplerimize bağlı kalıp, bu yolda gayret göstermeliyiz ama bunu çok aşırı bir noktada karşı tarafa düşmanlık, husumet, hain yaftalarını yapıştırarak gündeme getirirsek doğru olmaz.
(...)
'KEMAL BEY ÜÇ BAŞÖRTÜLÜ HANIMI ADAY GÖSTERİYOR'
CHP’de Emine Uçak gibi başörtülü aday adayları görüyoruz.
Kemal Bey bu sefer CHP’de bir devrim yapıyor, hiç kimsenin tahmin edemeyeceği isimleri aldı getirdi. Kendi içinde de birtakım zorlamalara sebep oluyordur belki ama her şeye rağmen Kemal Bey üç başörtülü hanımı aday gösteriyor. Mesela Sivas’ta Yazıcıoğlu’nun oğlu, İstanbul’da cami müezzinini göstermesi önemli. Bu tip girişimlerde bulunması ister istemez kendisine olan güveni başka kesimlerde de artırıyor.

 

  • BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,37% 0,19
  • EURO

    51,18% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6417,41% 2,74
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74

İlgili Haberler


 ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN İŞÇİ NEDEN HEDEFTE?

DONALD TRUMP: “SANIRIM İRAN’DA REJİMİ DEĞİŞTİRDİK… SIRADA KÜBA VAR”

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İZZET ULVİ YÖNTER İSTİFA ETTİ

AKIN GÜRLEK’TEN YARGI ELEŞTİRİLERİNE YANIT

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TARİFEYİ DEĞİŞTİRDİ: YENİ DÜZENLEME RESMİ GAZETE’DE

MİLLİ EĞİTİM’DEN EK ATAMA DUYURUSU: BAŞVURULAR 28-30 MART’TA

ORTADOĞU’DAKİ SAVAŞIN FATURASI BÜYÜYOR

ABB’DE KRİTİK DOSYA: YARGI SÜRECİ BAŞLADI, TARTIŞMA BÜYÜYOR

İMRALI ZİYARETİ TAMAMLANDI: DEM PARTİ HEYETİ GERİ DÖNDÜ

HÜRMÜZ BOĞAZI’NDA KRİTİK GERİLİM: İRAN’DAN SERT MESAJ

CHP LİDERİNDEN OPERASYON TEPKİSİ: “SALDIRI ALTINDAYIZ”

3 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON:UŞAK BELEDİYE BAŞKANI VE ÜST DÜZEY İSİMLER GÖZALTINDA

TRUMP’IN SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ: HAMANEY İDDİASI, SOMALİLERE HAKARET

ORTADOĞU’DA KRİTİK GECE: RİYAD VE KUVEYT İÇİN SALDIRI İDDİASI

HATAY’IN GÜNDEMİ ANKARA’YA TAŞINDI

HER YAĞIŞTA AYNI KRİZ: HATAY’DA ALTYAPI TARTIŞMASI BÜYÜYOR

A MİLLİ TAKIM ROMANYA’YI 1-0’LA DEVİRDİ: PLAY-OFF FİNALİNE YÜKSELDİK!

ERDOĞAN’DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER: “MİLLET YÖNETİMDE BİZE GÜVENİYOR”

ÜNLÜ İSİMLERİN YER ALDIĞI UYUŞTURUCU DOSYASINDA KARAR: 4 KİŞİ TUTUKLANDI

İBB DAVASINDA SAHTE BASIN KARTI İDDİASI: GÖRÜNTÜ ÇEKEN KİŞİ TUTUKLANDI

OSMAN KAVALA AİHM’DE KONUŞTU: “TUTUKLULUĞUM SİYASİ VE AĞIR HAK İHLALİ”

GÜRLEK SESSİZLİĞİNİN NEDENİ BELLİ OLDU: ERDOĞAN’DAN TALİMAT

KÖRFEZ’DE GERİLİM TIRMANIYOR: 3 ÜLKE İRAN KAYNAKLI SALDIRILARA MÜDAHALE EDİYOR

TÜRKİYE’NİN MALİ KARNESİ MASADA: ŞİMŞEK’TEN RİSK AÇIKLAMASI

AKBELEN’DE 5 BİN ZEYTİN AĞACI İÇİN SÖKÜM KARAR

İSTANBUL AÇIKLARINDA KRİTİK OLAY: PETROL TANKERİNE DRON VE İDA SALDIRISI

KALBİMİZ SANTRADA: TÜRKİYE-ROMANYA MAÇINDA İLK 11’LER BELLİ OLDU

HATAY’DA DEPREMDE AİLESİNİ KAYBEDEN AVUKATTAN 3 NİSAN ÖNCESİ ADALET ÇAĞRISI

CHP’DEN SAVAŞ EKONOMİSİNE KARŞI PAKET: DESTEKLER VE VERGİ DÜZENLEMELERİ

EKONOMİDE KARAMSAR TABLO: ZAM VE KUR BEKLENTİSİ YÜKSELDİ

Yükleniyor

loading

DONALD TRUMP: “SANIRIM İRAN’DA REJİMİ DEĞİŞTİRDİK… SIRADA KÜBA VAR”

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İZZET ULVİ YÖNTER İSTİFA ETTİ

AKIN GÜRLEK’TEN YARGI ELEŞTİRİLERİNE YANIT

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TARİFEYİ DEĞİŞTİRDİ: YENİ DÜZENLEME RESMİ GAZETE’DE

ABB’DE KRİTİK DOSYA: YARGI SÜRECİ BAŞLADI, TARTIŞMA BÜYÜYOR

İMRALI ZİYARETİ TAMAMLANDI: DEM PARTİ HEYETİ GERİ DÖNDÜ

  • Cumartesi 18 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 16.5 ° / 10.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 15.5 ° / 7.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17