KARAKAS BOMBALANDI, TRUMP MADURO’NUN ESİR ALINDIĞINI AÇIKLADI

ABD Başkanı Trump, Venezuela’ya düzenlenen saldırının ardından Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve eşinin esir alındığını açıkladı. Karakas gece boyunca bombalanırken, operasyonun Delta Force tarafından yapıldığı bildirildi.

GÜNDEM 3.01.2026 17:26:00 0
KARAKAS BOMBALANDI, TRUMP MADURO’NUN ESİR ALINDIĞINI AÇIKLADI

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela’ya düzenlenen geniş çaplı askeri saldırının ardından ülkenin Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve eşinin esir alındığını açıkladı. Gece saatlerinde başlayan ve sabaha kadar süren saldırılarda Venezuela’nın başkenti Karakas yoğun şekilde bombalandı. Saldırı emrinin bizzat Trump tarafından verildiği doğrulanırken, ABD ordusunun kara harekâtı için de talimat aldığı bildirildi.

Gece boyunca Karakas’ta çok sayıda patlama meydana gelirken, askeri hedeflerin yanı sıra liman ve güvenlik bölgelerinin vurulduğu aktarıldı. ABD’nin uzun süredir bölgede sürdürdüğü askeri yığınak ve hareketlilik, saldırının önceden planlandığına işaret etti. Karayipler’de konuşlandırılan USS Gerald R. Ford uçak gemisi ve ona eşlik eden savaş gemilerinin operasyon sürecinde aktif rol oynadığı belirtildi.

Sabaha karşı Truth Social hesabından açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela lideri Nicolas Maduro ve eşinin ABD güçleri tarafından yakalandığını duyurdu. Trump, operasyonun ABD kolluk kuvvetleriyle koordinasyon içinde yürütüldüğünü belirterek, ayrıntıların daha sonra paylaşılacağını açıkladı. Trump ayrıca, saat 11.00’de Mar-a-Lago’da bir basın toplantısı düzenleyeceğini bildirdi.

Trump açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Amerika Birleşik Devletleri, Venezuela’ya ve ülkenin lideri Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya yönelik geniş çaplı bir operasyonu başarıyla gerçekleştirmiştir. Maduro ile birlikte eşi de yakalanarak ülke dışına çıkarılmıştır. Bu operasyon, ABD kolluk kuvvetleriyle koordinasyon içinde yürütülmüştür. Ayrıntılar daha sonra paylaşılacaktır. Bugün saat 11.00’de Mar-a-Lago’da bir basın toplantısı düzenlenecektir. Bu konuya gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim.”

Amerikalı yetkililer, Maduro’nun yakalanmasına yönelik operasyonun ABD ordusunun elit özel kuvvet birimi Delta Force tarafından gerçekleştirildiğini CBS News’e doğruladı. Yetkililer, operasyonun uzun süredir planlandığını ve istihbarat destekli yürütüldüğünü aktardı.

Saldırıların, ABD’nin Venezuela ve çevresinde aylardır sürdürdüğü askeri ve deniz gücü konuşlandırmasının ardından gelmesi dikkat çekti. Son haftalarda ABD, Venezuela açıklarında iki petrol tankerine el koymuş, yönetimin “uyuşturucu taşındığını” öne sürdüğü 30’dan fazla tekneye yönelik ölümcül saldırılar düzenlemişti. Trump, daha önce yaptığı açıklamalarda, “uyuşturucuyla yüklü teknelerin kalktığı liman alanlarının” hedef alındığını söylemişti.

Trump yönetimi, Nicolas Maduro’yu uzun süredir uyuşturucu kaçakçılığı yapmakla ve terör örgütü ilan edilen çetelerle iş birliği içinde olmakla suçluyor. Maduro yönetimi ise bu suçlamaların tamamını reddediyor. Trump, Noel arifesinde yaptığı bir açıklamada hedefinin ne olduğu sorusuna net yanıt vermemiş, ancak Maduro’nun “sert oynaması hâlinde bunun son kez olacağını” ifade etmişti.

VENEZUELA YÖNETİMİNDEN “YAŞAM KANITI” TALEBİ

Saldırı ve Trump’ın açıklamalarının ardından Venezuela yönetiminden ilk resmi tepki geldi. Devlet televizyonunda konuşan Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı Delcy Rodriguez Nicolás, Nicolas Maduro’nun hayatta olduğuna dair yaşam kanıtı talep ettiklerini açıkladı. Nicolás, Maduro’nun nerede tutulduğunun da ABD tarafından derhal açıklanmasını istedi.

Venezuela yönetimi, ABD’nin gerçekleştirdiği operasyonu “egemenliğe açık bir saldırı” olarak nitelendirirken, bölgedeki gerilimin hızla tırmandığına dikkat çekiliyor. Uluslararası kamuoyunun ve bölge ülkelerinin, yaşanan gelişmelere nasıl tepki vereceği merak konusu olmaya devam ediyor.

 

  • BIST 100

    15703,40%-1,93
  • DOLAR

    44,06% 0,17
  • EURO

    51,19% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7301,06% 1,68
  • Ç. ALTIN

    11854,23% 0,00

SİLİVRİ’DE İBB DAVASI ALARMI! Cezaevi Çevresinde Eylemler Yasaklandı

HAMANEY SONRASI KRİZ DERİNLEŞİYOR! HALEF MÜCTEBA SALDIRIYA UĞRADI İDDİASI

KARTAL’IN SERİSİ DERBİDE PARÇALANDI: 10 KİŞİLİK GALATASARAY ŞAMPİYONLUK ATEŞİNİ YAKTI!

ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKİYE’NİN DURUMU İÇLER ACISI”

“ZIPLAMAYAN TAYYİPÇİ” SLOGANI NEDENİYLE HANDE YENER HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

ESNAF KREDİSİNDE 'KOMİSYON' İDDİASI: ARALARINDA BAŞKANLARIN DA OLDUĞU 12 KİŞİ CEZAEVİNDE!

APP PLAKA KULLANANLARA 1 NİSAN’A KADAR SÜRE

LÜBNAN’DA İSRAİL OPERASYONU PÜSKÜRTÜLDÜ: TRUMP’TAN İRAN’A KARA HAREKÂTI SİNYALİ

MHP MEDYASINDAN DİKKAT ÇEKEN İDDİA: BAHÇELİ LÜBNAN–SURİYE BİRLEŞMESİNİ TARTIŞIYORMUŞ

SAVAŞIN FATURASI BÜYÜYOR: SALI GÜNÜ BENZİN VE MOTORİNE YENİ ZAM!

ÜRETEN, DEĞER KATAN VE GELECEĞİ ŞEKİLLENDİREN TÜM KADINLARIN YANINDAYIZ.

“ÖZGÜRLÜK HAKKI İHLALİ” İDDİASI: İBB DAVASINDA ERDOĞDU’NUN TUTUKLULUĞU GÜNDEMDE

İRAN’DAN DÜNYAYA MESAJ: “BARIŞ İSTİYORUZ AMA EGEMENLİĞİMİZİ SAVUNURUZ”

KERPE ADASI’NDA PATRİOT GERİLİMİ: TÜRKİYE “YOK HÜKMÜNDEDİR” DİYEREK TEPKİ GÖSTERDİ

Üretimin Kalbinde Kadın İmzası: OYAK Çimento’da geleceği CEMENTA’lar inşa edecek

TÜSİAD DAVASINDA KARAR ÇIKTI: ORHAN TURAN VE ÖMER ARAS’A HAPİS CEZASI

HER EVDE VAR: UZMANLARA GÖRE BU 5 REÇETESİZ İLAÇ CİDDİ RİSK TAŞIYABİLİYOR

İMAMOĞLU’NDAN 9 MART MESAJI: “BU DAVA TÜRKİYE DEMOKRASİSİNİN EN ÇETİN SINAVI”

İMAMOĞLU DAVASI HAKKINDA KONUŞTU: GÜRLEK’TEN DİKKAT ÇEKEN ‘SAVCI’ VURGUSU

FBI Belgeleri Açıldı: Reşit Olmayan Bir Kadının Trump İddiası Gündemde

HAMBURG TÜRK BASINI YOLUNA DEVAM EDİYOR: YENİ DÖNEMİN YÖNETİMİ BELLİ OLDU

İSPANYA BAŞBAKANI PEDRO SANCHEZ NASIL SAVAŞ KARŞITLIĞININ SESİ OLDU?

“SORUŞTURMALARLA BİTMEYİZ!” HACETTEPE’DE DEV PANKARTLI PROTESTO

KARA KUVVETLERİ’NDE İHALE SORUŞTURMASI: BAKAN GÜLER’DEN İLK AÇIKLAMA

NAHÇIVAN ULUSLARARASI HAVALİMANI'NA İHA SALDIRISI: AZERBAYCAN VE İRAN’DAN KARŞILIKLI AÇIKLAMALAR

HATAY’A DÜŞEN MÜHİMMAT SONRASI NATO TETİKTE: 5. MADDE TARTIŞMASI AÇILDI

KONUT BEKLEYEN BİNLERCE VATANDAŞ TEPKİLİ: TOKİ KURASINDA ‘KAYIP 497’ TARTIŞMASI

ANTRİKOTLU İFTAR MENÜSÜ TARTIŞMA YARATTI: AKP’Lİ ZENGİN’DEN “VEKİLLERİ AŞAĞI ÇEKMEYELİM” ÇIKIŞI

İRAN SAVAŞ TAKTİĞİNİ DEĞİŞTİRDİ: GİZLİ SİLAHI İLK KEZ KULLANILDI

İMAMOĞLU’NDAN ADAYLIK TARTIŞMASINA NET MESAJ: “BUGÜN BANA YAPILAN YARIN BAŞKASINA DA YAPILIR”

Yükleniyor

loading

SİLİVRİ’DE İBB DAVASI ALARMI! Cezaevi Çevresinde Eylemler Yasaklandı

HAMANEY SONRASI KRİZ DERİNLEŞİYOR! HALEF MÜCTEBA SALDIRIYA UĞRADI İDDİASI

ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKİYE’NİN DURUMU İÇLER ACISI”

“ZIPLAMAYAN TAYYİPÇİ” SLOGANI NEDENİYLE HANDE YENER HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

ESNAF KREDİSİNDE 'KOMİSYON' İDDİASI: ARALARINDA BAŞKANLARIN DA OLDUĞU 12 KİŞİ CEZAEVİNDE!

APP PLAKA KULLANANLARA 1 NİSAN’A KADAR SÜRE

LÜBNAN’DA İSRAİL OPERASYONU PÜSKÜRTÜLDÜ: TRUMP’TAN İRAN’A KARA HAREKÂTI SİNYALİ

  • Pazar 13.8 ° / 0.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 14.4 ° / 1.8 ° Güneşli
  • Salı 15.1 ° / 2.3 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13