Tarih: 15.08.2022 22:36

KAFTANCIOĞLU'NA ERDOĞAN'A YÖNELİK SÖZLERİ NEDENİYLE SORUŞTURMA

Facebook Twitter Linked-in

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında sözleri nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca resen soruşturma başlatıldı. Kaftancıoğu'na 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçlaması yöneltildi.

Erdoğan'ın avukatları da Kaftancıoğlu hakkında suç duyurusunda bulunuldu.Erdoğan'ın avukatlarının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan suç duyurusu dilekçesinde, “Şüpheli hiçbir ahlaki ve toplumsal değerle bağdaşmayacak şekildeki ifadelerle müvekkilime alenen hakaret etmiş ve bu hakaretleri basın yoluyla yapması sebebiyle suçun nitelikli hali sübut bulmuştur.

Cumhurbaşkanına alenen hakaret cezalandırılmalı” denildi.Kaftancıoğlu 12 Ağustos Cuma günü 81 ildeki CHP gençlik kollarının buluştuğu etkinlikte, “Demokrasi yoluyla bir diktatörü bu ülkeden göndereceğiz” demişti.

Dilekçede, Kaftancıoğlu'nun 12 Ağustos'taki toplantıda yaptığı konuşmada Erdoğan'a yönelik "küçük düşürücü, aşağılayıcı ve hukuk düzeni tarafından hiçbir şekilde kabul edilemeyecek bir üslup ile yüz kızartıcı ifadeler kullanmak suretiyle onur, şeref ve haysiyetini zedelediği ve ağır hakaretler" ile kişilik haklarını ihlal ettiği iddia edildi.

"Şüpheli hiçbir ahlaki ve toplumsal değerle bağdaşmayacak şekildeki ifadelerle müvekkilime alenen hakaret etmiş ve bu hakaretleri basın yoluyla yapması sebebiyle suçun nitelikli hali sübut bulmuştur" ifadesine yer verilen dilekçede "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan cezalandırılması istendi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —