KANSERDEN KORKMAYIN GEÇ KALMAKTAN KORKUN

Bir yıl önce, dördüncü evre meme kanseri olduğunu öğrenen P. Kahraman, vücudunun çeşitli yerlerine yayılan kanserle mücadelesine devam ediyor. 21 günde bir, Almanya’dan Türkiye’ye tedavi olmak için gelen meme kanseri hastası P. Kahram

KADIN 30.10.2018 11:44:48 0
KANSERDEN KORKMAYIN GEÇ KALMAKTAN KORKUN

P. Kahraman, “Almanya’da yaşıyorum. Türkiye’ye gelip giderken, halsizlikle birlikte, geçmeyen gripler yaşamaya başladım ve hatta iki ay boyunca tedavi gördüm. Rahatsızlığımın geçmemesi üzerine, yapılan tetkiklerde göğsümde kitle olduğu tespit edildi. Doktorum detaylı bir muayene yaptırmamı söyledi ve beni yönlendirdi. Üzerinde durmadım, çünkü kanser olacağım hiç aklıma gelmezdi. Aslında grip değilmişim. Bu süreçte, kanser vücudumda epey ilerlemiş. Daha sonra göğsümde portakal kabuğu şeklinde değişiklikler fark ettim. Göğsümün ucu şekil değiştirdi, çok acı yaşadım. Almanya’da birçok doktora gittim. Ağrının sebebine, süt bezeleri dediler. Kanser olabilir miyim, diye sorduğumda, şüphelenmemem gerektiğini, böyle bir şey olamayacağını söylediler. Geçen yıl mayıs ayında Türkiye’ye geldiğimde arkadaşım vasıtasıyla KETEM’e gittim. Orada mamografi çektiler. Ertesi gün kanser olduğumu öğrenince bayıldım. Gözümü açtığımda birçok bayan bana yardım ediyordu. Etrafımdaki kadınlardan üçü, kendilerinin de meme kanserine yakalandıklarını söyledi. O an kanserin ne kadar yaygın olduğunu öğrenmiştim. Filmi ekranda gördüğümde inanılmaz korktum. Kitleler ahtapot gibi göğsümü sarmıştı. Dördüncü evredeymişim. Erken teşhis olsaydı çok daha kolay bir tedaviyle bu süreci atlatabilirdim” dedi. 
“Ben kanseri yeneceğim”
Kahraman, “Ameliyat için Adana’ya gittim, fakat bu evrede yapılacak bir şey olmadığını öğrendim. Kitleler, lenf nodlarımı, karaciğerimi, göğsümü sarmış durumdaydı. Kemoterapi görebilirdim sadece. Bunun üzerine Tıbbi Onkoloji Doktoru Sadık Bey’e geldim. Altı ay kemoterapi gördüm. Ağır bir süreçti, fakat moralimi hiç bozmadım. Etrafımdaki insanların çok desteğini gördüm. Kemoterapiden sonra ameliyat oldum. Göğsümden, tedaviyle küçülen tümörü aldılar ve lenf nodlarımı temizlediler. Bu süreçte sadece tedavi değil, moralin de çok etkisini gördüm. Düşünün ki, bana 15 ay yaşayabilir dediler, ben bunu aştım. Çok mutluyum. O kadar iyi bir çevrem vardı ki, saçımı bile benim için hazırladıkları eğlencede kestirdim. Doktorlarım bile şaşkın. Karaciğerimi sarmıştı. Şuan kitleler görünmeyecek kadar kaldı. Bu hastalıktan kurtulacağıma inanıyorum. Mücadeleme devam ediyorum. Erken teşhis gerçekten çok önemliymiş. Kontrolün önemini çok iyi gördüm. Fakat herkes benim kadar şanslı olmayabilir. O kadar yolu 21 günde bir tedavi almaya geliyorum. Erken evre olsaydım, aralıklar daha farklı olabilirdi. Akılcı ilaç tedavisi görüyorum.  Tabi sıkıntılı durumlarım oluyor. Ama bunları aşmayı biliyorum. Bunu da doktorlarıma borçluyum. Avrupa’da olsaydım, belki şuan yaşıyor olmazdım” dedi. 
“Erken teşhis önemli”
Meme kanserinin her sekiz kadından birinde görüldüğünü belirten Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Sadık Muallaoğlu,  “Bu hastalığın erken teşhisine yönelik yapılan meme kanseri taramaları, bu kanserden ölümleri ve hastalığın sıklığını azaltmada en etkili yöntemdir. Meme kanseri de tüm diğer kanser türleri gibi erken teşhisle, üstesinden geline bilinecek bir hastalıktır. ‘Kanserden değil, geç kalmaktan kork’ cümlesini, bu hastalıkla tanışan kişi daha iyi anlayabiliyor. Unutulmamalıdır ki, erken teşhis hayat kurtarır” açıklamasında bulundu. 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10275,80%0,46
  • DOLAR

    39,84% 0,11
  • EURO

    46,95% 0,39
  • GRAM ALTIN

    4274,15% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

LEMAN PROTESTOLARI BÜYÜDÜ: AKADEMİSYEN ASLI AYDEMİR TUTUKLANDI

HÜDA PAR'DAN MECLİS'E CUMA NAMAZI İÇİN İZİN TEKLİFİ

GÖZALTI DALGASI SONRASI CHP MYK ACİL TOPLANDI!

ZEYDAN KARALAR’DAN GÖZALTI SONRASI İLK SÖZLER: “ETKİLİ SİYASETÇİLERİ SUSTURMAK İSTİYORLAR”

CHP'Lİ BELEDİYELERE GENİŞ ÇAPLI OPERASYON: ARALARINDA 3 BELEDİYE BAŞKANI DA VAR

HATAY’DA ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI

CHP'Lİ KARA’DAN DÖRTYOL’DAKİ YANGINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

DÖRTYOL’DA ALEVLER İKİ MAHALLEYE DAYANDI: TAHLİYE ÇAĞRISI YAPILDI

MEZUNİYET TÖRENİNDE DİPLOMASINI YIRTMIŞTI: DORUK DÖRÜCÜ SERBEST BIRAKILDI

CHP KURULTAY DAVASINDA İKİNCİ KEZ "GÖREVSİZLİK" KARARI

NİHAT GENÇ HAYATINI KAYBETTİ

HATAY DÖRTYOL’DA ORMAN YANGINI…

AKP'Lİ ÜYENİN 'TÜRKİYE HUKUK DEVLETİDİR' ÇIKIŞI BELEDİYE MECLİSİNİ GÜLDÜRDÜ

İZMİR'DE SİYASİ DEPREM: TUNÇ SOYER TUTUKLANDI!

MANAVGAT BELEDİYESİ'NE OPERASYON: BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINDA

SİLİVRİ’DE YENİ DOSYA: İMAMOĞLU’NA SAHTECİLİK SUÇLAMASI

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ MEZUNİYET TÖRENİNDE DİPLOMA YIRTAN GENÇ GÖZALTINA ALINDI

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE OPERASYON: TUNÇ SOYER DAHİL 119 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

ENFLASYON ORANI AÇIKLANDI: EMEKLİ VE MEMURUN ZAM ORANI NETLEŞTİ

RİZE'YE GİDERKEN DÜŞEN TEK MOTORLU UÇAĞIN ENKAZINA ULAŞILDI: PİLOT DEMİRCİ YAŞAMINI YİTİRDİ

'DOĞA KATLİAMINA YASAL KILIF' ŞEKLİNDE TEPKİLERE NEDEN OLAN İKLİM KANUNU TEKLİFİ, MECLİS'TE KABUL EDİLDİ

KALIN IRAK’TA, PKK SAHNEDE: SEMBOLİK TÖRENLE SİLAH TESLİMİ

MADIMAK KATLİAMI'NIN 32. YILI... SİVAS KATLİAMI HAFIZALARDA HÂLÂ CANLI

GÖZALTINDAKİ TUNÇ SOYER'DEN İLK GÖRÜNTÜ…

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE OPERASYON: GÖZALTI SAYISI 130'A YÜKSELDİ

SİGARAYA 10 LİRALIK VERGİ ZAMMI GELİYOR!

GÖKÇEK LÜKS LOJMAN DAVASINI KAYBETTİ: “EVDEN ÇIKIYORUM”

HATAY'DA ORMAN YANGINI KONTROL ALTINDA

İSKENDERUN’DA 1 TEMMUZ KUTLAMASI: ŞEHİTLER İÇİN MAVİ SULARA ÇELENK

SARAÇHANE'YE YASAK KOYMASI BÜYÜK TEPKİ TOPLAMIŞTI: ÜMİT ÖZDAĞ'DAN İLK AÇIKLAMA

Yükleniyor


60 YAŞINDA GÜZELLİK KRALİÇESİ SEÇİLDİ

 İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NDE KARAR GÜNÜ

HAZAL KAYA, ÜMİTCAN UYGUN KONUSUNDA PATLADI

İSTANBUL'DA ARZU GÜLENDAM HAYTAOĞLU İÇİN EYLEM

İŞ VAADİYLE ÇAĞIRDIĞI KADINA TECAVÜZ ETTİ

EŞİNİN ŞİDDET UYGULADIĞI KADIN MİKROFONU ALDI HAYKIRDI

EMİNE BULUT'UN KATİLİ FEDAİ VARAN'A VERİLEN MÜEBBET HAPİS ONANDI

  • Cumartesi 35.3 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.2 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 36.6 ° / 20 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2