İZMİR'DE DENİZ ÇEKİLDİ: DEPREMLERLE İLGİSİ VAR MI?

İzmir'in Seferihisar ilçesi Sığacık Mahallesi'nde deniz çekildi, tekneler karaya oturdu. Ege Denizi'nde deprem fırtınası sürerken, bu durum halkı tedirgin etti.

GÜNDEM 8.02.2025 18:22:00 0
İZMİR


Seferihisar'da denizin 100 metre kadar çekilmesi yurttaşları tedirgin etti. Denizin sert poyraz nedeniyle çekildiğini belirten Prof. Dr. Doğan Yaşar, "Deniz karadan 100 metre uzaklaştı, bu 150 metreye kadar çıkabilir. Ama korkulacak bir şey yok, bu olayın tsunami ve depremle hiçbir ilgisi yok" diye konuştu.

İzmir'in Seferihisar ilçesi Sığacık Mahallesi'nde deniz çekildi, tekneler karaya oturdu. Ege Denizi'nde deprem fırtınası sürerken, bu durum halkı tedirgin etti.

Denizin sert poyraz nedeniyle çekildiğini belirten Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, "Deniz karadan 100 metre uzaklaştı, bu 150 metreye kadar çıkabilir. Ama korkulacak bir şey yok, bu olayın tsunami ve depremle hiçbir ilgisi yok" dedi.

İzmir'in Seferihisar ilçesi Sığacık Mahallesi'nde deniz çekildi. Çekilme sonrasında tekneler karaya oturdu, deniz yüzeyinde adacıklar oluştu.

Ege Denizi'nde 28 Ocak'tan itibaren yaşanan deprem fırtınası sürerken, bu durum yurttaşları tedirgin etti. İzmir'de 4 Şubat'ta çok sert bir poyraz başladığını dile getiren TÜBA Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, "Poyrazın sertliği nedeniyle deniz seviyesi yavaş yavaş düşmeye başladı. Yaşadığımız bu olayın Santorini ve orada oluşan depremlerle hiçbir bağlantısı yok. Bu şubat ve mart aylarında zaman zaman gördüğümüz bir olay. 2021'de ve 2022 yılında da gördük. Poyraz kuzeyden güneye doğru çok sert estiği için suyu güneye doğru iter. Marmara'dan itibaren su güneye doğru yığıldığı için sığ olan bütün bölgeler açığa çıkar. Çekilme önce Dikili'de başlar. Şu anda burada da su seviyesi yaklaşık olarak 40-50 santim düşmüş durumda, daha devam edecek salıya kadar 70-80 santim aşağı doğru inecek ama korkulacak bir şey yok. Normal bir doğa olayı" dedi.

Prof. Dr. Yaşar, "Türkiye'de, doğadan korkmaya başladık. Çünkü afetleri felakete çeviriyoruz. Deprem oluyor çürük binalar çöküyor, sel yatağına evler yapıyoruz; sel basıyor. Bunlardan korkuyoruz. Doğadan korkulmaz, doğa arkadan vurmaz. Ne yapacağını baştan söyler, gerekli önlemler alabilirsek, hiçbir sorun yaşamayız, hiçbir korkumuz da olmaz. Ancak en küçük doğa hareketinde bile korkudan titriyoruz" diye konuştu.

Sığacık'ta teknelerin karaya oturduğunu söyleyen Prof. Dr. Yaşar, "Hatta açığa çekilen tekneler de karaya oturdu. Tekne sahipleri sanırım denizin bu kadar çok çekileceğini tahmin edemedi. Salıya kadar daha da oturacak. Deniz karadan 100 metre uzaklaştı, bu 150 metreye kadar çıkabilir. Ama korkulacak bir şey yok, bu olayın tsunami ve depremle hiçbir ilgisi yok. Her yıl şubat ve mart ayında bunları bazen çok sert bazen hafif yaşarız. 2 sene önce İzmir Körfezi'nde vapur seferleri iptal edilmişti, deniz seviyesi kadar çok düşmüştü, vapurlar iskeleye yanaşamamıştı. Körfezde de şu anda su en az 50 santim çekilmiş durumda, ama körfezde su derin olduğu için pek hissetmiyoruz. Kordonda taşlar açığa çıkar ama Sığacık ve Dikili sığ olduğu için görüyoruz. Bodrum'da, Akyaka'da da mutlaka olacaktır. Her sene poyraz sertleştikçe bunlar peş peşe oluyor. Rüzgarın hızı 50 kilometreden fazla. Bu rüzgar bütün suyu güneye, Akdeniz'e doğru ittiriyor ve buralar da sığlaşıyor" dedi.

 

  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

MURAT KURUM HATAY’DA KONUŞTU: “155 BİN KONUTU AY SONUNDA TESLİM EDECEĞİZ”

KÜTAHYA’DA DİKKAT ÇEKEN ANLAR: BİLAL ERDOĞAN TEKBİRLERLE GİRDİ, ERDOĞAN’I ANLATTI

AKP’Lİ VEKİLDEN HAKAN FİDAN’A AÇIK MESAJ: “CUMHURBAŞKANI’NA AYKIRI TAVIR OLMAZ”

TUTUKLULUĞA DEVAM KARARI VAR, GEREKÇESİ YOK: ZEYDAN KARALAR DOSYASINDA DELİL TARTIŞMASI

MANSUR YAVAŞ HAKKINDA BİR SORUŞTURMA İZNİ DAHA: BU KEZ İMAR DOSYASI

İKTİDAR–İMRALI HATTINDA KRİTİK BULUŞMA: DEM HEYETİ AKP’Yİ ZİYARET ETTİ

ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A AÇIK DAVET: “EN GÜVENDİĞİNİ ÇIKAR”

RESMİ KARAR ÇIKTI: HATAY KIRIKHAN ROKETSAN ENDÜSTRİ BÖLGESİ GENİŞLİYOR

BAŞÖRTÜSÜ VİDEOSU SORUŞTURMASINDA MURAT ÖVÜÇ TUTUKLANDI

SADETTİN SARAN’A YURT DIŞI YASAĞI: MAHKEME SERBEST BIRAKTI

ABD’DE PEDOFİLİ DOSYASI YENİDEN AÇILDI: TRUMP İSMİ BELGELERDE

SADETTİN SARAN SAVCILIĞA İFADE VERMEK ÜZERE ADLİYEDE

BAKAN GÜLER DUYURDU: ZORUNLU ASKERLİKTE YER SEÇME DÖNEMİ

TAYYAR’DAN SONRA CEM KÜÇÜK İŞARET ETTİ: “BÜYÜK BİR İSİM DAHA VAR”

HANDE SARIOĞLU İSYAN BAYRAĞINI AÇTI: ‘GİZLİ TANIKLA HAYATIMI KARARTAMAZSINIZ!’

UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA DİKKAT ÇEKEN İSİM: SADETTİN SARAN İFADEYE ÇAĞRILDI

GÜLŞAH DURBAY'IN VEFATININ ARDINDAN... ŞEHZADELER BELEDİYESİ'NİN YENİ BAŞKANI BELLİ OLDU

PETROL PARASI NEREDE? CHP’Lİ YAVUZYILMAZ’DAN 43 MİLYAR TL’LİK KAYIP İDDİASI

YOUTUBE YORUMU GÖZALTI GETİRDİ: GAZETECİ LEVENT GÜLTEKİN GECE YARISI ALINDI

SOYLU’DAN “GECE YARISI GÖRÜNTÜLÜ ARAMA” İDDİASINA SERT YALANLAMA

YASA ÇIKTI: EMEKLİLİK UZAKLAŞTI, MAAŞLARDAN KESİNTİ BAŞLADI

VEYİS ATEŞ ADLİYEDE: UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA İFADE VERDİ, TESTE GİRECEK

BAKAN SENDİKALARI DİNLEDİ, KOMİSYON TOPLANDI: ASGARİ ÜCRETTE İKİNCİ PERDE

TBMM’DEN ÖNCE CUMHURBAŞKANI: AKP SÜREÇ RAPORUNU ERDOĞAN’A TESLİM ETTİ

ÜNLÜLERE UYUŞTURUCU SORUŞTURMASI: YAKALAMA KARARLARI, SERBEST BIRAKILANLAR

CHP’YE SERT ELEŞTİRİ, ERDOĞAN’A SOL TANIMI: UÇUM’UN YAZISI TARTIŞMA YARATACAK

“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

SAAT 04.17’DE DURAN BİR HAFIZA: HATAY VALİLİĞİ YENİ LOGOSUNU TANITTI

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

RAFLARDAN ÇUKURA: REYHANLI’DA 2 TON SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ GIDA İMHA EDİLDİ

Yükleniyor


AKP’Lİ VEKİLDEN HAKAN FİDAN’A AÇIK MESAJ: “CUMHURBAŞKANI’NA AYKIRI TAVIR OLMAZ”

TUTUKLULUĞA DEVAM KARARI VAR, GEREKÇESİ YOK: ZEYDAN KARALAR DOSYASINDA DELİL TARTIŞMASI

MANSUR YAVAŞ HAKKINDA BİR SORUŞTURMA İZNİ DAHA: BU KEZ İMAR DOSYASI

İKTİDAR–İMRALI HATTINDA KRİTİK BULUŞMA: DEM HEYETİ AKP’Yİ ZİYARET ETTİ

ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A AÇIK DAVET: “EN GÜVENDİĞİNİ ÇIKAR”

BAŞÖRTÜSÜ VİDEOSU SORUŞTURMASINDA MURAT ÖVÜÇ TUTUKLANDI

  • Pazar 15.1 ° / 6.5 ° false
  • Pazartesi 14.9 ° / 6.6 ° Güneşli
  • Salı 14.7 ° / 7 ° false

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
2.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9