İYİ PARTİ'DE 'İMAMOĞLU KRİZİ'

İYİ Parti'nin Esenyurt ilçe teşkilatı, 31 Mart yerel seçimlerinde Ekrem İmamoğlu’nu destekleme kararı alarak istifa etti.

GÜNDEM 19.02.2024 12:47:00 0
İYİ PARTİ

İYİ Parti'nin Esenyurt ilçe teşkilatı, 31 Mart yerel seçimlerinde Ekrem İmamoğlu’nu destekleme kararı alarak istifa etti. Üyeler, İYİ Parti'yi “etkin siyaset üretememe" ve "muhalefete muhalefet etme" sözleri ile eleştirdi.

Yerel seçimlere İstanbul ve Ankara başta olmak üzere pek çok kentte kendi adaylarını çıkaran İYİ Parti’de istifaların ardı arkası kesilmiyor.
İYİ Parti, dün İstanbul’da aday tanıtım toplantısı düzenlerken Esenyurt ilçe teşkilatı CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nu destekleme kararı alarak istifa etti.
Kararlarını yaptıkları basın açıklaması ile duyuran teşkilat üyeleri, İYİ Parti’nin Ekrem İmamoğlu’nun desteklememesinin Cumhur İttifakı’na yarayacağını ifade ederek “bu politik tavır, toplumun birçok kesiminde olduğu gibi bizim tarafımızdan da anlaşılır ve doğru bulunmamıştır” dedi.
Açıklamada, partilerini “etkin siyaset üretememe" ve "muhalefete muhalefet etme" sözleri ile eleştiren üyeler, bu tutumun seçmende tepkiyle karşılandığını belirtti.

Teşkilat üyeleri tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:
“Saygıdeğer Basın Mensupları ve Kamuoyu,
Bugün burada, uzun yıllar İYİ Parti'nin çeşitli kademelerinde görev almış ve memlekete ışık olabilmek için bu görevi büyük bir sorumlulukla yerine getirmiş kişiler olarak toplanmış bulunmaktayız. Partide görev aldığımız süre içerisinde, özellikle İlçe Başkanlığınca, etkin siyaset üretememe, basın ve sivil toplumla iletişimsizlik, sahada etkisiz kalma ve teşkilat yapısındaki yetersizlikler başlıca mücadele ettiğimiz sorunlardı.

14-28 Mayıs seçimleri sürecinde, sandıklara sahip çıkmama şeklinde yaşanan ve doğal olarak seçim sonuçlarını etkileyen olumsuz tablo ve bununla birlikte, ilçe yönetiminde bazı kişilerde görülen sorumsuz, olumsuz ve tutarsız tavırlar hepimizde bir kırılma yaratmıştır. Bu kapsamda, siyasi kimliklerimiz ve temsiliyetimizin verdiği sorumluluk kapsamında tarafımızca çözüm aranmıştır. Bu çerçevede; İstanbul İl Başkanı ve İl Yöneticileri, Bölge Milletvekilleri, Genel Teşkilat Başkanı ve Partinin etkili kadrolarında yer alan ilgililerle defalarca görüşmeler yapılmıştır. Yapılan görüşmelerden iyi yönetim anlayışına dair olumlu bir sonuç alınamamıştır.

Bütün bu olumsuzlukların üzerine, 2019 Yerel Seçimlerinde, İstanbul'da omuz omuza yürüdüğümüz ve hep birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçtiğimiz; aynı zamanda, 14-28 Mayıs Seçimlerinde, Cumhurbaşkanı Yardımcılığı makamını uygun gördüğümüz, Sn. Ekrem İmamoğlu'nun gelinen süreçte desteklenmemesi yönünde alınan kararların, İYİ Parti'den çok Cumhur İttifakı'nın paydaşlarına yarayacağı görülmüş, bu politik tavır, toplumun birçok kesiminde olduğu gibi bizim tarafımızdan da anlaşılır ve doğru bulunmamıştır.

Gelinen süreç itibariyle teşkilat yapısının bozulması, iktidar karşısında etkin siyaset üretilmesi gerekirken, muhalefete muhalefet edilmesi hizmetimiz nazarımızda olumsuz, seçmen nezdinde tepkiyle karşılanmaktadır. Bu sebeplerden dolayı İYİ Parti'den istifa ettiğimizi basına ve kamuoyuna bildiriyoruz. Teşekkür ederiz.”

 

Anahtar Kelimeler: PARTİ' 'İMAMOĞLU KRİZİ'
  • BIST 100

    10858,52%-2,02
  • DOLAR

    41,65% 0,20
  • EURO

    48,93% 0,25
  • GRAM ALTIN

    5207,22% 0,96
  • Ç. ALTIN

    8575,61% 0,66

ÖZGÜR ÖZEL: İKTİDAR DEĞİŞENE KADAR MÜCADELE SÜRECEK!

SİLİVRİ’DEN BOLU’YA MESAJ: İMAMOĞLU, TÜRKİYE’NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ

GECE YARISI KARARI: DİYANET’TE ALİ ERBAŞ TASFİYESİ

İMRALI’DAN YENİ MESAJ: “SÜREÇ HUKUKİ VE SİYASİ GEREKLİLİKLERE BAĞLI”

AKP’NİN YENİ REFORM HAMLESİ: BELEDİYELERE MERKEZ DENETİMİ

ERDOĞAN MEMNUN DEĞİL: ZAYIF GÖRÜLEN İLLERİN BAŞKANLARI GÖNDERİLİYOR

KRT’DEN TÜRK TELEKOM’A: KEMAL CAN’IN İFADESİ ÇALKALADI

İSKENDERUN’DA ÜCRETSİZ SAĞLIK DANIŞMANLIĞI BAŞLADI

HBB’DEN ÜNİVERSİTELİLERE “İLK BAVULUM, İLK BİLETİM” HEDİYESİ

HATAYLI VEKİL ÇALIŞKAN: “İSRAİL GEMİLERİN DÜMENİNE SALDIRDI, YOLCULARI GÖZALTINA ALDI”

HATAY BÜYÜKŞEHİR’DEN VERİMLİ TARIM İÇİN ÜCRETSİZ ANALİZ

CHP’DEN BOLU'DA “MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKIYOR” MİTİNGİ

CHP İSTANBUL’DA SANDIK YENİDEN: 39. OLAĞAN İL KONGRESİ 19 EKİM’DE”

SAHTE SİTELER VE DOLANDIRICILAR İŞ BAŞINDA: TOKİ’DEN RESMİ AÇIKLAMA

İSG’YE DEĞER KATAN OYAK ÇİMENTO’YA ÇEİS’TEN ÜÇ ÖDÜL BİRDEN

OYAK ÇİMENTO’NUN 7 FABRİKASI İŞ GÜVENLİĞİNDE EN İYİ OLMA HEDEFİ İÇİN YARIŞTI

İNCE’DEN BABACAN’A:MİLLET UNUTMUYOR, HESAP GÜNÜ YAKLAŞIYOR!

MANAVGAT BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETTİ!

ÇOK TARTIŞILAN O FOTOĞRAFIN ARDINDAN DEM'Lİ EŞ BAŞKANLARDAN AYNI ANDA SELAHATTİN DEMİRTAŞ PAYLAŞIMI!

FATİH ALTAYLI’NIN TUTUKLULUĞUNA DEVAM KARARI

CHP’DE BİTMEYEN KOLTUK AŞKI: FOSİLLER, EMEKSİZLER VE GERÇEK DEĞİŞİM

HASTANE ODASINDA TUTUKLAMA KRİZİ: AYŞE BARIM İÇİN 24 SAATLİK ERTELEME

İTİRAFÇI OLARAK SERBEST KALDI: AZİZ İHSAN AKTAŞ’IN TÜM MALVARLIĞINA EL KONULDU

27. AĞIR CEZA İTİRAZI KABUL ETTİ: BARIM İÇİN YENİDEN TUTUKLAMA

RADAR TUZAĞI İDDİALARINA YANIT: YERLİKAYA AMACIMIZ CAN KURTARMAK…

AYŞE BARIM'IN TAHLİYESİNE İTİRAZ

ULUSLARARASI KRİZ: İSRAİL, GAZZE’YE YARDIM FİLO’SUNA SALDIRDI – 201 AKTİVİST GÖZALTINDA

GÖKÇEK’İN AUDİ SALTANATI: BELEDİYE PARASIYLA LÜKS ARAÇ KEYFİ!

RESMİ GAZETE KARARIYLA YAPTIRIM: İRANLI İSİMLER VE KURULUŞLARIN MAL VARLIKLARI DONDURULDU

GAZZE'DE GÖREV YAPAN TRT MUHABİRİ İSRAİL SALDIRISINDA HAYATINI KAYBETTİ

Yükleniyor


SİLİVRİ’DEN BOLU’YA MESAJ: İMAMOĞLU, TÜRKİYE’NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ

GECE YARISI KARARI: DİYANET’TE ALİ ERBAŞ TASFİYESİ

İMRALI’DAN YENİ MESAJ: “SÜREÇ HUKUKİ VE SİYASİ GEREKLİLİKLERE BAĞLI”

AKP’NİN YENİ REFORM HAMLESİ: BELEDİYELERE MERKEZ DENETİMİ

ERDOĞAN MEMNUN DEĞİL: ZAYIF GÖRÜLEN İLLERİN BAŞKANLARI GÖNDERİLİYOR

KRT’DEN TÜRK TELEKOM’A: KEMAL CAN’IN İFADESİ ÇALKALADI

  • Pazar 29.6 ° / 16.4 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Salı 27.6 ° / 15.1 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 7 7 0 0 17 21
2.TRABZONSPOR A.Ş. 8 5 1 2 7 17
3.FENERBAHÇE A.Ş. 7 4 0 3 7 15
4.GÖZTEPE A.Ş. 7 3 0 4 8 13
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 6 4 2 0 3 12
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 7 3 1 3 2 12
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 7 3 2 2 -2 11
8.TÜMOSAN KONYASPOR 6 3 2 1 4 10
9.CORENDON ALANYASPOR 8 2 2 4 1 10
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 8 3 4 1 -4 10
11.KASIMPAŞA A.Ş. 7 2 3 2 -1 8
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 7 2 3 2 -2 8
13.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 6 1 2 3 0 6
14.GENÇLERBİRLİĞİ 8 1 5 2 -5 5
15.KOCAELİSPOR 8 1 5 2 -7 5
16.İKAS EYÜPSPOR 8 1 5 2 -7 5
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 8 0 3 5 -12 5
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 7 1 6 0 -9 3