İTSO’DA TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

İTSO’DA TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Temmuz ayı toplantısı Meclis Başkanı Zeki Altun Başkanlığında gerçekleştirildi.

Meclis toplantısı öncesi İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı Doğan Erten tarafından vakfa üniversitede okuyan öğrencilere burs bağışında bulunan meclis üyeleriKoray Aygen, Muhittin Turgut Levent Kılıccıoğlu, Alihan Aslan ve İbrahim Köksal Yancı’ya plaket takdim edildi.

Temmuz Ayı Meclis toplantısında söz alan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; Dünyada sosyal, siyasal ve ekonomik olarak köklü değişimlerin yaşandığı bir süreçten geçildiğine dikkat çekerek;“Türkiye olarak bu değişime ayak uydurabilmek için, bu süreci iyi analiz etmemiz gerekiyor. Dünyada yaşanan değişimi; iklim, demografi, jeopolitik ve teknoloji olarak değerlendirebiliriz.

Nitelikli emeğin öneminin son derece arttığı günümüzde, başta yapay zekâ olmak üzere yeni nesil teknolojiler,hemen her alanı derinden etkiliyor. Dijital dünyadaki değişim, fiziksel dünyayı şekillendiriyor.

Üretimin tüm aşamaları, tüketim alışkanlıkları, çalışma şekilleri, sağlık hizmetleri, şirketlerin yönetim biçimleri, meslekler,suç işleme ve savaş yöntemleri değişiyor. Küresel siyasi ve ekonomik düzen yeniden şekilleniyor.

Tüm bu ana başlıklarda,  güçlü ve dayanıklı bir ekonomi, toplum ve ülke meydana getirmek için; hukukun üstünlüğünü sağlamalı, nitelikli eğitim ve işgücü yetiştirmeli, teknolojide inovasyonu sağlamalı ve ihracata dayalı ekonomik büyüme modeli geliştirmemiz gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

İTSO Temmuz ayı Meclis toplantısında Hesapları İnceleme komisyon Başkan Yardımcısı Hikmet Tolun ,Haziran ayı mizanı ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi.İTSO Temmuz ayı meclisinde, gündemdeki konular görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.