İTSO’DA  “HATAY EKONOMİK VİZYON ÇALIŞTAY’I” DÜZENLENDİ

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde, Hatay Büyükşehir Belediyesi organizasyonu ile İskenderun Serbest Bölgesi ana temalı İş insanlarına yönelik “Hatay Ekonomik Vizyon Çalıştayı” bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İSKENDERUN 1.12.2022 18:36:00 0
İTSO’DA  “HATAY EKONOMİK VİZYON ÇALIŞTAY’I” DÜZENLENDİ

Toplantı öncesi Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Serbest Bölge Tanıtım filmi sunumu yapıldı.Çalıştay’a ev sahipliği yapan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası adına konuşma yapan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “Ağır sanayideki tecrübesi ve hinterlandı oldukça geniş körfeziyle İskenderun, Hatay’ın ekonomik gelişimine katkılar sağlayan, en önemli ilçelerinden biri olmaktadır. Bölgemiz demir çelik, filtre ve lojistik sektörlerinde uluslararası arenada rekabet gücüne sahiptir.

Bölgemizin ekonomisini istatistiklerle kısaca ifade etmek gerekirse;
Türkiye İstatistik Kurumu Özel Ticaret Sistemi verilerine göre; 2022 yılının ilk 10 ayında Hataylı firmalar tarafından yaklaşık 3 milyar dolarlık ihracat yapılırken, yılın aynı döneminde 6,2 milyar dolarlık ithalat gerçekleştirilmiştir. Bu veriler dikkate alındığında bölgemizin, ülkemizde en fazla dış ticaret yapan ilk 10 il arasında yer aldığı görülmektedir. 
Bilindiği üzere bölgemizin var olan potansiyelini tam anlamıyla ortaya çıkarmak ve ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlar yönde şekillendirmek amacıyla çeşitli projeler hayata geçirilmektedir. Bizler de bugün burada, çok değerli bir projenin bilgilendirmesini yapmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Önceki yıllarda, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Ticaret Bakanlığı yetkilileriyle birçok toplantı gerçekleştirmiştik. Bu toplantıların sonucunda ise; İskenderun’da Serbest Bölge kurulmasına ilişkin yer sıkıntısı olabileceği görüşülmüştü. Ancak Hazine arazisi ve özel mülkiyet seçeneklerinin de bu kapsamda değerlendirilebileceği belirtilmişti. Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyemiz tarafından bölgemize Serbest Bölge kazandırmaya yönelik çalışmalar yapılmasını memnuniyetle takip ediyoruz” dedi.

İskenderun Serbest Bölgesi ana temalı İş insanlarına yönelik “Hatay Ekonomik Vizyon Çalıştay’ı” bilgilendirme toplantısına katılan bölge milletvekilleri Suzan Şahin, Mehmet Güzelmansur, İsmet Tokdemir ve HBB Başkanı Doçent Dr. Lütfü Savaş, Serbest Bölgenin önemine vurgu yapan konuşmalar yaptılar.

Çalıştay’a konuşmacı olarak katılan Doç.Dr.Sonyel Oflazoğlu ise, Serbest Bölgenin önemi, Coğrafi konumu, üretim, istihdam ve rekabet için İskenderun’a Serbest Bölgenin neden kurulması gerektiği, ülkemizde Serbest Bölgelerin kuruluş amaçları ile ilgili sinevizyon destekli olarak sunum yaptı.

Çalıştay’ın ikinci bölümünde ise,  Bölgemiz iş insanlarına Serbest Bölge ile ilgili konular hakkında  Yumurtalık Serbest Bölge yetkilileri, HBB Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve Doç.Dr.Sonyel Oflazoğlu bilgiler verdiler. 

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde, Hatay Büyükşehir Belediyesi organizasyonu ile düzenlenen Çalıştay’a, CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin, İsmet Tokdemir, HBB Başkanı  Doç.Dr.Lütfü Savaş, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Meclis Başkanı Zeki Altun, İTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri,  İTSO Genel Sekreteri Figen Gül Dönmez, İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu, İş insanları, STK Temsilcileri, Yumurtalık Serbest Bölge Yetkilileri, HBB yetkilileri ve Çalıştay’a konuşmacı olarak katılan Doç.Dr.Sonyel Oflazoğlu katıldılar.
 

  • BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

TRAFİKTE KURALLAR BAŞTAN YAZILDI: CEZA YAĞMURU BAŞLADI

MOBBİNGE UĞRADIĞI İDDİA EDİLEN BAŞKOMİSER İNTİHAR ETTİ! VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

ADAYLIK YOLU MAYINLI TARLA: DEĞİRMENCİ İDDİALARIN GÖLGESİNDE

ERDOĞAN: “ÜNİVERSİTELER BİLİM YUVASI OLACAK, İDEOLOJİ SAHASI DEĞİL”

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NE AVRUPA ŞOKU! İMAMOĞLU KARARI KÜRESEL KRİZE DÖNÜŞTÜ

ONLYFANS’A DEV OPERASYON: 300 MİLYONLUK MAL VARLIĞINA EL KONULDU

GÜRLEK ARBEDE SORUSUNU KESTİ ATTI: “CEVAP VERMEK İSTEMİYORUM”

ERDOĞAN PROGRAMI BOĞAZİÇİ’NDE HAYATI DURDURDU

KARALAR TAHLİYESİNE YAPILAN İTİRAZ REDDEDİLDİ

VALİ MASATLI: SÜRECİ TİTİZLİKLE TAKİP EDİYORUZ

ÖKTEM: GELECEK NESİLLERE VİZYONLU BİR İSKENDERUN BIRAKMAK İSTİYORUZ

YILMAZ’DAN GÖREV SİNYALİ: “MECLİS ‘DEVAM’ DERSE BİR DÖNEM DAHA HAZIRIM”

DEM PARTİ’DEN BEŞTEPE AÇIKLAMASI: “UZLAŞIYLA YASAL ÇERÇEVE ŞART”

DEM PARTİ’DEN BEŞTEPE AÇIKLAMASI: “UZLAŞIYLA YASAL ÇERÇEVE ŞART”

EKONOMİDE ALARM ZİLİ Mİ? TCMB ENFLASYON TAHMİNİNİ ARTIRDI

ÖZARSLAN TRANSFER İDDİALARINA SERT YANIT VERDİ

KABİNEDE ZİNCİRLEME REVİZYON İDDİASI: DÖRT KRİTİK BAKANLIK MASADA

KABİNEDE ZİNCİRLEME REVİZYON İDDİASI: DÖRT KRİTİK BAKANLIK MASADA

İÇİŞLERİ’NDE DEVİR TESLİM: YERLİKAYA’DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZ – “BEN ÖZGÜRLÜĞE GİDİYORUM”

İMAMOĞLU: “DEVLET GELENEĞİMİZ VE DEMOKRASİ TEHDİT ALTINDA”

AMASYA’DA BİYOGAZ TESİSİNDE FACİA: METAN GAZINDAN ZEHİRLENEN 3 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

TBMM’DE GÜRLEK GERGİNLİĞİ: YEMİN TÖRENİNDE YUMRUKLU KAVGA ÇIKTI

AKP’DEN BELEDİYELERE YENİ YASA HAZIRLIĞI: YETKİLER DARALABİLİR, DENETİM ARTABİLİR

ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜRLEK ATAMASINA SERT ÇIKIŞ: “PARTİMİZE OPERASYONUN MİMARI BAKAN YAPILDI”

POYRAZ KARAYEL VE HATIRLA SEVGİLİ’NİN UNUTULMAZ OYUNCUSU ARSLAN’DAN KAHREDEN HABER

BAKANLIKLARDA GECE YARISI DEPREMİ: ADALET’E GÜRLEK, İÇİŞLERİ’NE ÇİFTÇİ

KEÇİÖREN’DE TRANSFER KRİZİ: ALTINOK, ÖZARSLAN’I İHALE ÜZERİNDEN HEDEF ALDI

KADIN BELEDİYE BAŞKANININ KIYAFETİYLE DALGA GEÇEN İYİ PARTİLİ TUTUKLANDI

İSTİFA KARARI ANKARA’YI KARIŞTIRDI: ÖZARSLAN HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR GÜNDEMDE

Kiralık Araç, Sahte Plaka, ÇOCUK TETİKÇİ: Şişli’de Suç Zinciri

Yükleniyor


ÖKTEM: GELECEK NESİLLERE VİZYONLU BİR İSKENDERUN BIRAKMAK İSTİYORUZ

YILMAZ’DAN GÖREV SİNYALİ: “MECLİS ‘DEVAM’ DERSE BİR DÖNEM DAHA HAZIRIM”

YÜZYILIN FELAKETİ UNUTULMADI: İSKENDERUN’DA DUYGU DOLU ANMA YÜRÜYÜŞÜ

İSKENDERUN’DA GENÇ KADIN SOSYAL MEDYADA KANDIRILDI, TECAVÜZE UĞRADI

BELEDİYE PERSONELİ ARTIK TERZİLİK YAPIYOR: İSKOOP ATÖLYELERİNDE GÜNDE 600 PARÇA ÜRETİM!

İSKENDERUN DEVLET HASTANESİ’NDE YENİ DÖNEM: BAŞHEKİMLİK KOLTUĞUNA ADEM SARI OTURDU!

İSKENDERUN BELEDİYESİ’NDEN 2026 İÇİN BÜYÜK HEDEFLER

  • Pazar 18.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19 ° / 8 ° Güneşli
  • Salı 17.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 22 4 9 9 -9 21
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12