İTSO HEYETİ ALMANYA’DA

Türkiye Odalar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Alman Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (DIHK) ev sahipliğinde, Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlenen toplantıda İTSO heyeti de yer aldı.

İSKENDERUN 18.07.2023 09:31:00 0
İTSO HEYETİ ALMANYA’DA

Heyette, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz,  Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu, TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yeşim Ugutmen de yer aldı.

Berlin’de düzenlenen toplantıda , depremden etkilenen bölge iş dünyasının yeniden güçlendirilmesi konusu masaya yatırılarak işbirliği ve dayanışma çağrısında bulunuldu . Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Başbakanı Scholz’un da video mesajı ile destek verdiği konferansta TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Avrupa iş dünyasını deprem bölgesinden tedarik sağlamaya davet etti.

Hisarcıklıoğlu’ndan Avrupa iş dünyasına çağrı

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu  konuşmasında ; deprem sonrası yapılması gereken projelerle ilgili , Avrupa iş dünyasının desteğinin çok önemli olacağını söyledi. Hisarcıklıoğlu, “Başta Almanya olmak üzere Avrupa iş dünyasını deprem bölgesinden tedarik sağlamaya davet ediyorum. Zira deprem bölgesindeki insanların maddi destekten ziyade, üretim ve ticaret yaparak kendi ayakları üzerinde durmaya ihtiyacı var. Onlar için yapabileceğimiz en güzel destek budur. Bu süreçte TOBB olarak sizlere her türlü desteği sağlayacağız.” dedi.

TOBB olarak, depremin anından itibaren  bölgeye yoğun bir destek sağladıklarını anlatan Hisarcıklıoğlu, şu ana kadar 5 bine yakın TIR, 7 gemi, 6 uçak dolusu yardım sağladıklarının altını çizdi. TOBB Başkanı bu süreçte yanlarında olan başta Almanya olmak üzere tüm ülkelerin iş dünyası temsilcilerine de teşekkür etti.

DIHK Başkanı Peter Adrian, “İş dünyası olarak biz de, sahada kendi kendilerine yardımcı olabilmeleri için Türk ortaklarımıza destek olma yükümlülüğünü üstleniyoruz. Hedefimiz, etkilenen bölgelerde bulunan şirketlerin mümkün olan en kısa sürede ek siparişler üretmelerine ve işlerini yeniden başlatmalarına yardımcı olmak olmalıdır” derken TD-IHK Başkanı Rolf A. Könicgs ise felaketin acılarını hafifletebilmek için aktif bir şekilde çalıştıklarını söyledi. Könicgs işbirliğinin süreceği mesajını verdi. AHK Türkiye Başkanı Pınar Ersoy da neredeyse her üyenin maddi ve ayni bağışlarla yardımda bulunduğunu ifade ederek “Alman iş dünyası da felaketin ilk gününden bu yana Türkiye’nin yanında yer aldı” dedi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ise yaşanan yıkımın kendilerini de derinden etkilediğine değindi ve Almanya’dan da çok sayıda yardım ulaştırıldığını ifade etti. 100 milyar doların üzerinde bir hasar oluştuğunu hatırlatan Scholz onun için yeniden yatırımlar ve yapılanma gerektiğini belirterek, yerel iş dünyasıyla birlikte bölgenin yeniden inşası için el birliğiyle çalışmanın önemine işaret etti.

İTSO Genel Sekreteri Dönmez Toplantıya Video Konferans ile Katıldı

Oturuma video konferans ile katılan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Figen Gül Dönmez konuşmasında , yaşanan deprem sonucunda 50 binden fazla insanın yaşamını yitirdiğini, yarım milyondan fazla binanın hasar aldığını , iletişim ve enerji alt yapılarının zarar gördüğünü ve çok büyük maddi kayıplar meydana geldiğini belirterek, hem arama kurtarma sürecinde hem geçici barınma ve yaşam alanları oluşturma sürecinde Alman yetkililerden çok önemli yardımlar alındığını dile getirip , destek veren ve katkı sağlayan herkese çok teşekkür etti. İTSO Genel Sekreteri Figen Gül Dönmez “ bu kadar büyük bir yıkımın etkilerinin, uzun yıllar boyunca devam edeceği tahmin edilmektedir. Buna paralel olarak, desteklerin de uzun bir sürece yayılması gerektiğine , finansmana erişimin kolaylaşmasını sağlamak adına da  , Avrupa Birliği hibe ve destek programlarının depremzede iller için önem arz ettiğine  inanıyoruz. Özellikle düşük faiz oranlı ve uzun vadeli krediler, ticari hayatın yeniden canlanmasına ciddi  katkılar sağlayacaktır.

İTSO Heyeti Panelde Söz Aldı

Panale, TOBB Hatay Kadın Girişimciler İl İcra Kurulu Başkanı Yeşim Ugutmen de

konuşmacı olarak katılım sağlayarak depremden sonra bölgemizde ekonominin canlanması ve yatırımların arttırılması konularında bilgiler verdi.

Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlenen ‘Depremden Etkilenen Bölgelerde İş Dünyasının Yeniden Güçlendirilmesinde Avrupa Özel Sektörünün Rolü’ konulu toplantı ilgili değerlendirmelerde bulunan İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise; “TOBB Başkanımız önderliğinde düzenlen ve İTSO heyeti olarak katılım sağladığımız toplantı oldukça verimli geçti. Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizin etkilendiği 6 Şubat depremi sonrası bölgemizin ekonomik ve sosyal yönden gelişmesi için neler yapılabilir konusunda görüşlerimiz ortaya konuldu. Almanya’nın bu konuda Türkiye’nin yanında olduklarını belirtmeleri de önemli” dedi.

 

Anahtar Kelimeler: HEYETİ ALMANYA’
  • BIST 100

    11105,90%0,85
  • DOLAR

    41,59% 0,01
  • EURO

    48,83% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5190,44% 0,61
  • Ç. ALTIN

    8480,18% 1,46

CHP İSKENDERUN İLÇE BAŞKANLIĞI: BABALARININ ÇİFTLİĞİ GİBİ YÖNETİLİYOR!

CHP, TİP VE EMEP PROTESTOYLA AÇILIŞTA YOKTU: ERDOĞAN’DAN “MEŞRUİYET” VURGUSU

NEPAL'DE 2 YAŞINDAKİ ÇOCUK TANRIÇA SEÇİLDİ! AİLESİNDEN ALINIP TAPINAĞA YERLEŞTİRİLDİ

“TANIK HATIRLAMADI, MAHKEME TAHLİYE ETTİ: 248 GÜN SONRA BARIM’A ÖZGÜRLÜK”

GEZİ DAVASINDA AYŞE BARIM’A TANIK SANATÇILAR: “YÖNLENDİRMEDİ!”

BÜLENT ARINÇ'TAN 'İMAMOĞLU TUTUKSUZ YARGILANSIN' ÇIKIŞI: NEDEN SİLİVRİ'YE GİTMEDİĞİNİ DE AÇIKLADI

İSRAİL’İN YENİ SAVAŞ SUÇU GİRİŞİMİ: SUMUD FİLOSU ABLUKA ALTINDA

20 YIL ÜLKEYİ YÖNETEN JOSEPH KABİLA, SAVAŞ SUÇLARINDAN İDAMA MAHKÛM EDİLDİ

YENİ ŞAFAK’IN MANŞETİNDE EKONOMİ KRİZİ: HEDEFTE BAKANLIK VE MERKEZ BANKASI

GEZİ DAVASINDA KRİTİK GÜN: AYŞE BARIM VE ÜNLÜ TANIKLAR MAHKEMEDE

İZMİR’DE AKP’Lİ İLÇE BAŞKANI HAKKINDA ŞOK İDDİA: “TEFECİLİK YAPTI”

MİLLİ GÜVENLİK KURULU TOPLANTISI SONA ERDİ: "İSRAİL'İN SOYKIRIMI DURDURULMALI"

CHP’DE KURULTAY SONRASI İLK MYK TOPLANTISI

YARGI KULİSLERİ ISINDI: İSTANBUL’DA 3 BAŞSAVCILIKTA DEĞİŞİM SİNYALİ

İMAMOĞLU'NUN AKIN GÜRLEK DAVASINDA DİKKAT ÇEKEN MUHALEFET ŞERHİ: KABA SÖZ VE ELEŞTİRİ, SUÇ DEĞİL

KASIMPAŞA SK’YA KAYYUM! TURGAY CİNER’İN KULÜBÜNE EL KONULDU

TRABZON AÇIKLARINDA ŞOK! BALIKÇILAR BOMBA YÜKLÜ İNSANSIZ DENİZ ARACI BULDU

DEM PARTİ GÖRÜŞMELERİ AKTARDI: ÖCALAN’DAN ÇARPICI ÇIKIŞ

CEM KÜÇÜK, ERDOĞAN’IN KAAN GERÇEĞİNİ BİLMEDİĞİNİ İDDİA ETTİ…

İTSO HEYETİ VAN GASTRONOMİ FUARINDA HATAY’IN LEZZETLERİNİ TANITTI

EPİK SANAT TİYATROSU SAMANDAĞ’DA “NAZIM” İLE SAHNE ALDI

KAAN, BOEİNG, HAZIR SORULAR… ERDOĞAN SARAY’DA SIZINTININ İZİNDE

“İSKENDERUN’DA GÜZELLİĞİN EN DOĞRU ADRESİ: BUSE ŞİRİNOĞLU GÜZELLİK MERKEZİ”

DÜNYA BU GELİŞMEYİ KONUŞUYOR: NETENYAHU ÖZÜR DİLEDİ

NEJAT İŞLER’İN OSMAN GÖKÇEK ÇIKIŞI MAGAZİN MUHABİRİYLE KAVGAYA DÖNÜŞTÜ

“MANSUR YAVAŞ’IN AHTAPOT ŞEMASINDA ŞOK: GÖKÇEK DOSYASININ SAVCISI FETÖ FİRARİSİ”

MUTLAK BUTLAN KRİZİ: KILIÇDAROĞLU’NDAN KAYYUM ÇIKIŞI...

“CEM KÜÇÜK İTİRAF ETTİ: UÇAKTA GAZETECİLİK KRİZİ DERİNLEŞİYOR”

“AKP’DE İSTİFA TSUNAMİSİ: İZMİR’DEN TUNCELİ’YE, ART ARDA AYRILIKLAR”

TURGAY CİNER’E YAKALAMA KARARI: CAN HOLDİNG SORUŞTURMASINDA BÜYÜK OPERASYON

Yükleniyor


BAŞKAN DÖNMEZ’DEN SAHADA YOĞUN MESAİ

İSKENDERUN’DA 12 İŞ YERİNE DENETİM: 27 YABANCI UYRUKLU ÇALIŞAN SINIR DIŞI

2025-2026 EĞİTİM YILI İSKENDERUN’DA COŞKUYLA BAŞLADI

İSKENDERUN BELEDİYESİ’NDEN 30 AĞUSTOS’TA FENER ALAYI YÜRÜYÜŞÜ DAVETİ

İSKENDERUN’A HANIMELİ DEĞİYOR: SOKAKLAR KADINLARIN EMEĞİYLE TEMİZLENECEK

PROTOKOL VE İŞ DÜNYASI GÖRKEMLİ DÜĞÜNDE BULUŞTU

  • Perşembe 28.5 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 28.2 ° / 16.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 33.4 ° / 17.2 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 7 7 0 0 17 21
2.FENERBAHÇE A.Ş. 7 4 0 3 7 15
3.TRABZONSPOR A.Ş. 7 4 1 2 3 14
4.GÖZTEPE A.Ş. 7 3 0 4 8 13
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 6 4 2 0 3 12
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 7 3 1 3 2 12
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 7 3 2 2 -2 11
8.TÜMOSAN KONYASPOR 6 3 2 1 4 10
9.HESAP.COM ANTALYASPOR 7 3 3 1 -1 10
10.CORENDON ALANYASPOR 7 2 2 3 1 9
11.KASIMPAŞA A.Ş. 7 2 3 2 -1 8
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 6 1 2 3 0 6
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 6 1 3 2 -5 5
14.İKAS EYÜPSPOR 7 1 4 2 -6 5
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 7 0 2 5 -8 5
16.GENÇLERBİRLİĞİ 7 1 5 1 -5 4
17.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 7 1 6 0 -9 3
18.KOCAELİSPOR 7 0 5 2 -8 2