İTİRAFÇI OLARAK SERBEST KALDI: AZİZ İHSAN AKTAŞ’IN TÜM MALVARLIĞINA EL KONULDU

İtirafçı olduktan sonra tahliye edilen Topal İhsan’ın şirketlerine kayyum atandı. Kamu hazinesini zarara uğratan ihaleler nedeniyle mal varlıkları TMSF’ye geçti.

GÜNDEM 3.10.2025 00:43:00 0
İTİRAFÇI OLARAK SERBEST KALDI: AZİZ İHSAN AKTAŞ’IN TÜM MALVARLIĞINA EL KONULDU

Organize suç örgütü kurmak ve yönetmekten tutuklanınca itirafçı olup etkin pişmanlıktan yararlanarak serbest bırakılan 'Topal İhsan' lakaplı Aziz İhsan Aktaş’ın tüm şirketlerine kayyum atandı. Mal varlığı Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna devredildi. Aktaş, çıkar amaçlı suç örgütü suçlamasıyla tutuklandıktan sonra da mal varlığına İstanbul Sulh Ceza Hakimliğince tedbir konulmuştu.

Beşiktaş Belediyesine yönelik düzenlenen operasyonda çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, kamu ihalelerine fesat karıştırmak, rüşvet vermek, kamu hazinesini milyarlarca lira zarar uğratmak suçundan gözaltına alınıp tutuklandıktan sonra itirafçı olup etkin pişmanlıktan yararlanan Topal İhsan lakaplı Aziz İhsan Aktaş’ın tüm şirketlerine kayyum atandı, mal varlığı ise TMSF’ye devroldu.

Tahliye olabilmek için itirafçı olduktan sonra CHP’li belediye başkanları ile çok sayıda bürokratların tutuklanmasını sağlayan verdiği ifadelerle İstanbul Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyelerine dalga dalga gelişen operasyonların fitilini ateşleyen Aziz İhsan Aktaş’ın kamu ihalelerine fesat karıştırıp devleti milyarlarca lira zarara uğratıp dolandırdığı Mali Suçları Araştırma Kurulu raporuyla da tespit edilen tüm şirketlerine bugün akşam saatlerinde kayyum atandı.

ELİF LPG İLE BARKA ATIK LTD VAR

Buna göre, Aziz İhsan Aktaş’ın resmi olarak Gürkan Dölekli ve Nurettin Cengiz ile ortak olduğu İstanbul Gaziosmanpaşa TEM otoyolu üzerindeki 76 pompalık Elif-Güven LPG Akaryakıt Dağıtım Sanayi Ticaret Anonim Şirketindeki hisseleri ile akaryakıt istasyonu ve yine Gürkan Dölekli ile ortak olduğu ve gemilerle Kıbrıs başta olmak üzere Uluslararası akaryakıt taşımacılığı yaptığı Perla Denizcilik hisseleri, Aydın, Isparta, Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep AKP’li belediyelerden araç kiralama ve temizlik ihaleleri aldığı Barka Atık Yönetim Taşımacılık Mühendislik Mimarlık ve Proje Danışmanlık Limited şirketine de kayyum atandı.

16 ŞİRKETE KAYYUM ATANDI MAL VARLIĞI TMSF’YE DEVROLDU

Yine AKP’li belediyeler ile doğudan batıya Türkiye’nin birçok ilindeki kamu kurum ve kuruluşlarından ihaleler aldığı Bilginay Temizlik Hizmetleri Yemekcilik Bilgisayar İlaçlama Organizasyon Taşımacılık İnşaat Danışmanlık Tekstil Ayakkabıcılık Turizm Ticaret Pazarlama Sanayi Limited Şirketi, şirketi, Aktaş Bilgi Teknolojileri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Provek İlaç Kimya Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, İçkale Sosyal Hizmetler Taşımacılık İnşaat Gıda Turizm Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, İntursa Denizcilik ve Taşımacılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi, YSF Araç Kiralama ve Petrol Sanayi Ticaret Limited Şirketi, ABT Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Piripak Hijyenik ve Temizlik Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Tulpar Akaryakıt Dağıtım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Babil Oto Yedek Parça Limited Şirketi, Turkuaz İSG Sosyal Hizmetler İş Sağlığı ve Güvenliği Çevre Ölçüm Merkezi Pazarlama Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Erato Otomotiv İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi, Vekontek Sağlık Anonim Şirketi olmak üzere 16 şirkete kayyum atandı.

MASAK RAPORUNA GÖRE KAMU HAZİNESİ MİLYARLARCA LİRA ZARARA UĞRATILDI

Bu şirketin tüm malvarlıkları, öz sermayesi, kar payı, cirosu da Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna devroldu. Bu şirketlerin tamamı ile ilgili MASAK hazırlamış olduğu ayrıntılı raporu soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına göndermişti. Raporda, adı geçen şirketler üzerinden alınan ihalelerle kamu hazinesinin milyarlarca lira zarara uğratılarak Aziz İhsan Aktaş tarafından haksız kazanç sağlandığı bildirilmişti.

Bu rapor üzerine TMSF harekete geçip Aktaş’ın şirketlerine kayyum atama kararı aldı ve tüm mal varlıklarına da el konuldu. Gayrı meşru ilişkisinden bebeği olan ve sevgilisi Gökçe G. adına kurduğu İldeniz Organizasyonun da aralarında bulunduğu ve Aktaş’ın bizzat kurdurup yönettiği 7 şirkete ise kayyum ataması yapılmadı.

 

  • BIST 100

    11082,63%-1,23
  • DOLAR

    41,56% 0,08
  • EURO

    48,79% 0,11
  • GRAM ALTIN

    5156,36% -0,18
  • Ç. ALTIN

    8519,01% 0,24

İTİRAFÇI OLARAK SERBEST KALDI: AZİZ İHSAN AKTAŞ’IN TÜM MALVARLIĞINA EL KONULDU

27. AĞIR CEZA İTİRAZI KABUL ETTİ: BARIM İÇİN YENİDEN TUTUKLAMA

RADAR TUZAĞI İDDİALARINA YANIT: YERLİKAYA AMACIMIZ CAN KURTARMAK…

AYŞE BARIM'IN TAHLİYESİNE İTİRAZ

ULUSLARARASI KRİZ: İSRAİL, GAZZE’YE YARDIM FİLO’SUNA SALDIRDI – 201 AKTİVİST GÖZALTINDA

GÖKÇEK’İN AUDİ SALTANATI: BELEDİYE PARASIYLA LÜKS ARAÇ KEYFİ!

RESMİ GAZETE KARARIYLA YAPTIRIM: İRANLI İSİMLER VE KURULUŞLARIN MAL VARLIKLARI DONDURULDU

GAZZE'DE GÖREV YAPAN TRT MUHABİRİ İSRAİL SALDIRISINDA HAYATINI KAYBETTİ

“ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİNİ ELEŞTİRDİ, NTV KAPIYI GÖSTERDİ”

KÜÇÜKÇEKMECE’DE ON BİNLER: İMAMOĞLU’NA ÖZGÜRLÜK, TÜRKİYE’YE ADALET!

CHP İSKENDERUN İLÇE BAŞKANLIĞI: BABALARININ ÇİFTLİĞİ GİBİ YÖNETİLİYOR!

CHP, TİP VE EMEP PROTESTOYLA AÇILIŞTA YOKTU: ERDOĞAN’DAN “MEŞRUİYET” VURGUSU

NEPAL'DE 2 YAŞINDAKİ ÇOCUK TANRIÇA SEÇİLDİ! AİLESİNDEN ALINIP TAPINAĞA YERLEŞTİRİLDİ

“TANIK HATIRLAMADI, MAHKEME TAHLİYE ETTİ: 248 GÜN SONRA BARIM’A ÖZGÜRLÜK”

GEZİ DAVASINDA AYŞE BARIM’A TANIK SANATÇILAR: “YÖNLENDİRMEDİ!”

BÜLENT ARINÇ'TAN 'İMAMOĞLU TUTUKSUZ YARGILANSIN' ÇIKIŞI: NEDEN SİLİVRİ'YE GİTMEDİĞİNİ DE AÇIKLADI

İSRAİL’İN YENİ SAVAŞ SUÇU GİRİŞİMİ: SUMUD FİLOSU ABLUKA ALTINDA

20 YIL ÜLKEYİ YÖNETEN JOSEPH KABİLA, SAVAŞ SUÇLARINDAN İDAMA MAHKÛM EDİLDİ

YENİ ŞAFAK’IN MANŞETİNDE EKONOMİ KRİZİ: HEDEFTE BAKANLIK VE MERKEZ BANKASI

GEZİ DAVASINDA KRİTİK GÜN: AYŞE BARIM VE ÜNLÜ TANIKLAR MAHKEMEDE

İZMİR’DE AKP’Lİ İLÇE BAŞKANI HAKKINDA ŞOK İDDİA: “TEFECİLİK YAPTI”

MİLLİ GÜVENLİK KURULU TOPLANTISI SONA ERDİ: "İSRAİL'İN SOYKIRIMI DURDURULMALI"

CHP’DE KURULTAY SONRASI İLK MYK TOPLANTISI

YARGI KULİSLERİ ISINDI: İSTANBUL’DA 3 BAŞSAVCILIKTA DEĞİŞİM SİNYALİ

İMAMOĞLU'NUN AKIN GÜRLEK DAVASINDA DİKKAT ÇEKEN MUHALEFET ŞERHİ: KABA SÖZ VE ELEŞTİRİ, SUÇ DEĞİL

KASIMPAŞA SK’YA KAYYUM! TURGAY CİNER’İN KULÜBÜNE EL KONULDU

TRABZON AÇIKLARINDA ŞOK! BALIKÇILAR BOMBA YÜKLÜ İNSANSIZ DENİZ ARACI BULDU

DEM PARTİ GÖRÜŞMELERİ AKTARDI: ÖCALAN’DAN ÇARPICI ÇIKIŞ

CEM KÜÇÜK, ERDOĞAN’IN KAAN GERÇEĞİNİ BİLMEDİĞİNİ İDDİA ETTİ…

İTSO HEYETİ VAN GASTRONOMİ FUARINDA HATAY’IN LEZZETLERİNİ TANITTI

Yükleniyor


27. AĞIR CEZA İTİRAZI KABUL ETTİ: BARIM İÇİN YENİDEN TUTUKLAMA

RADAR TUZAĞI İDDİALARINA YANIT: YERLİKAYA AMACIMIZ CAN KURTARMAK…

ULUSLARARASI KRİZ: İSRAİL, GAZZE’YE YARDIM FİLO’SUNA SALDIRDI – 201 AKTİVİST GÖZALTINDA

GÖKÇEK’İN AUDİ SALTANATI: BELEDİYE PARASIYLA LÜKS ARAÇ KEYFİ!

RESMİ GAZETE KARARIYLA YAPTIRIM: İRANLI İSİMLER VE KURULUŞLARIN MAL VARLIKLARI DONDURULDU

GAZZE'DE GÖREV YAPAN TRT MUHABİRİ İSRAİL SALDIRISINDA HAYATINI KAYBETTİ

  • Cuma 28.2 ° / 16.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 33.4 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Pazar 29.6 ° / 16.4 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 7 7 0 0 17 21
2.FENERBAHÇE A.Ş. 7 4 0 3 7 15
3.TRABZONSPOR A.Ş. 7 4 1 2 3 14
4.GÖZTEPE A.Ş. 7 3 0 4 8 13
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 6 4 2 0 3 12
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 7 3 1 3 2 12
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 7 3 2 2 -2 11
8.TÜMOSAN KONYASPOR 6 3 2 1 4 10
9.HESAP.COM ANTALYASPOR 7 3 3 1 -1 10
10.CORENDON ALANYASPOR 7 2 2 3 1 9
11.KASIMPAŞA A.Ş. 7 2 3 2 -1 8
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 6 1 2 3 0 6
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 6 1 3 2 -5 5
14.İKAS EYÜPSPOR 7 1 4 2 -6 5
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 7 0 2 5 -8 5
16.GENÇLERBİRLİĞİ 7 1 5 1 -5 4
17.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 7 1 6 0 -9 3
18.KOCAELİSPOR 7 0 5 2 -8 2