İSTANBUL VE İZMİR'DE EV BASKINLARI...
İmamoğlu operasyonunun ardından başlayan protestolar sürerken, İstanbul ve İzmir'de sabahın erken saatlerinde polis tarafından ev baskınları düzenlendi.
Eski İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, SOL Parti MYK Üyesi Avukat Deniz Demirdöğen ile SOL Parti İzmir İl Sözcüsü, BirGün yazarı Barış İnce ve eşi Sevil İnce'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. TKP'den yapılan açıklamada ise İstanbul İl Başkanı Ahmet Dincel ile bazı parti üyelerinin gözaltına alındığı açıklandı. Aralarında NOW Muhabiri Ali Onur Tosun, foto muhabir Bülent Kılıç, gazeteci Zeynep Kuray, AFP muhabiri Yasin Akgül ve gazeteci Hayri Tunç'un bulunduğu gazeteciler de gözaltında. Saray talimatlı yargı operasyonu sonrası aralarında CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Şişli ve Beylikdüzü belediye başkanlarının da olduğu 48 kişi tutuklandı.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasıyla başlayan protestolar tutuklama kararlarının ardından da devam etti.Öğrencilerin öncülük ettiği eylemler özellikle üniversite kampüslerinde ve şehir merkezlerinde yoğunlaşırken, bu sabah saatlerinde İzmir ve İstanbul'da çok sayıda kişinin evine polis tarafından baskın düzenlendi.
Baskınlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Bazı gözaltıların "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu olan 2911 sayılı kanuna aykırı hareket edildiği" gerekçesiyle yapıldığı öğrenildi.
SOL PARTİ İZMİR İL SÖZCÜSÜ VE YAZAR BARIŞ İNCE GÖZALTINDA
SOL Parti İzmir İl Sözcüsü ve BirGün yazarı Barış İnce ve eşi Sevil İnce, SOL Parti İl Yöneticisi Mehmet Duman'ın da gözaltına alınanlar arasında olduğu öğrenildi.
SOL Parti MYK Üyesi Avukat Deniz Demirdöğen ise sosyal medya hesabından gözaltına alındığını duyurdu.
Demirdöğen dahil İstanbul'da toplam 5 SOL Parti Üyesi gözaltına alı
GAZETECİLER DE GÖZALTINDA
Öte yandan Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA), bu sabah yapılan ev baskınlarında, gazeteciler Bülent Kılıç, Zeynep Kuray, Yasin Akgül, Ali Onur Tosun, Hayri Tunç, Foto muhabiri Murat Kocabaş ve İBB foto muhabiri Kurtuluş Arı'nın gözaltına alındığını duyurdu.
Sendika.org'dan yapılan açıklamada ise muhabir Zişan Gür'ün gözaltına alındığı bildirildi.
Gözaltına alınan gazetecilerin Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü belirtildi.
Ayrıca eski İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel hakkında da gözaltı kararı bulunuyor. Yücel'in TEM'e götürüleceği belirtildi.
TKP: PARTİ YÖNETİCİ VE ÜYELERİMİZ SERBEST BIRAKILMALIDIR
Türkiye Komünist Partisi'nden (TKP) yapılan açıklamada TKP İstanbul İl Başkanı Ahmet Dincel ve Parti Meclisi üyesi Arda Hacıyusufoğlu ile 3 parti üyesinin de gözaltına alındığı belirtildi.
Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"Türkiye Komünist Partisi dün akşam binlerce üye, gönüllü ve parti dostu ile birlikte halkın siyaset yapma hakkını savunmak için Saraçhane’deydi. Bu sabaha karşı TKP’nin Saraçhane’deki gösteriye katılımı gerekçe gösterilerek TKP İstanbul İl Başkanı Ahmet Dincel ve Parti Meclisi üyesi Arda Hacıyusufoğlu ile 3 parti üyemiz evlerinden gözaltına alındılar. Hukuksuz şekilde hayata geçirilen bu gözaltı işlemi kaldırılmalı, parti yönetici ve üyelerimiz derhal serbest bırakılmalıdır.
-
BIST 100
18245,16%0,65
-
DOLAR
45,43% 0,03
-
EURO
53,33% 0,17
-
GRAM ALTIN
6861,59% 0,22
-
Ç. ALTIN
10928,93% 0,36
İlgili Haberler

CHP’DEN AKP’YE GEÇEN BURCU KÖKSAL İÇİN BELEDİYE ÖNÜNDE KARŞILAMA CHP’DEN AKP’YE GEÇEN BURCU KÖKSAL İÇİN BELEDİYE ÖNÜNDE KARŞILAMA
ŞİŞLİ BELEDİYESİ’NDE KAYYUM DEĞİŞTİ: İSTANBUL VALİ YARDIMCISI AYHAN TERZİ GÖREVE BAŞLADI
ARIKAN KÜRSÜYE DETERJAN KUTUSUYLA ÇIKTI: “BİR ROZET DEĞİŞİKLİĞİYLE HER ŞEY TERTEMİZ OLUVERİYOR”
“CASUSLUK” DAVASINDA KRİTİK GÜN! SAVCILIK TÜM SANIKLAR İÇİN TUTUKLULUĞUN DEVAMINI İSTEDİ
ŞİŞLİ BELEDİYESİ’NDE KAYYUM DEĞİŞTİ: İSTANBUL VALİ YARDIMCISI AYHAN TERZİ GÖREVE BAŞLADI
ÖZEL’İN “ANNENE KÜFREDENLERİN YANINA GİDİYORSUN” SÖZLERİ GÜNDEM OLDU
HBB MECLİSİ’NDE SERMAYE ARTIRIMI VE KADRO KARARLARI DİKKAT ÇEKTİ
BELEN GEÇİDİ’NDE HEYELAN ALARMI! ANTALYA-İSKENDERUN KARAYOLUNDA TRAFİK DURDURULDU
SAADET PARTİSİ’NDE “BUTLAN” DAVASINDA KARAR ÇIKTI
MOTORİNE YENİ ZAM YOLDA: LİTRE FİYATINA 1 LİRA 10 KURUŞ ARTIŞ BEKLENİYOR
BAKANLIKTAN TÜİK TEPKİSİ: “GÖREVDEN ALINDI” DEMEK DEZENFORMASYON!
CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE SORUŞTURMA İZNİ! GÖZLER BALIKESİR’DEKİ İHALE DOSYASINA ÇEVRİLDİ
AYDIN’DA PROTOKOL KRİZİ: ÇERÇİOĞLU VE SARIBAŞ İL BAŞKANLARININ GERİSİNDE KALDI
CAN DOSTLARINI HEDEF ALAN VEKİLİN MECLİS KARNESİ TARTIŞMA YARATTI
ERDOĞAN’DAN EKONOMİ YÖNETİMİNE GECE YARISI OPERASYONU ŞİMŞEK’İN İSTEMEDİĞİ İSİMLER GİTTİ
Yükleniyor
RASİM OZAN KÜTAHYALI GÖZALTINDA! 21 İLDE DEV OPERASYON
CHP’DEN AKP’YE GEÇEN BURCU KÖKSAL İÇİN BELEDİYE ÖNÜNDE KARŞILAMA CHP’DEN AKP’YE GEÇEN BURCU KÖKSAL İÇİN BELEDİYE ÖNÜNDE KARŞILAMA
ŞİŞLİ BELEDİYESİ’NDE KAYYUM DEĞİŞTİ: İSTANBUL VALİ YARDIMCISI AYHAN TERZİ GÖREVE BAŞLADI
ARIKAN KÜRSÜYE DETERJAN KUTUSUYLA ÇIKTI: “BİR ROZET DEĞİŞİKLİĞİYLE HER ŞEY TERTEMİZ OLUVERİYOR”
“CASUSLUK” DAVASINDA KRİTİK GÜN! SAVCILIK TÜM SANIKLAR İÇİN TUTUKLULUĞUN DEVAMINI İSTEDİ
ÖZEL’İN “ANNENE KÜFREDENLERİN YANINA GİDİYORSUN” SÖZLERİ GÜNDEM OLDU
- Perşembe 23.8 ° / 13.2 ° Güneşli
- Cuma 22.2 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 24.1 ° / 13.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı



