Tarih: 24.09.2024 11:44

İSRAİL’DEN LÜBNAN’DA KATLİAM! 492 ÖLÜ BİN 645 YARALI

Facebook Twitter Linked-in

İsrail, Lübnan’ın başkenti Beyrut’a bir hava saldırısı düzenledi. İlk bilgilere göre İsrail ordusu el-Abid’de bir binayı vurdu. İsrail’in Lübnan’a  düzenlediği saldırılarda 492 kişi yaşamını yitirdi. Saldırılarda bin 645 kişi yaralandı.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, saldırı, Hizbullah’ın güçlü olduğu Dahiye bölgesindeki mahallelerden Bir el-Abid’de bir binaya yönelik gerçekleştirildi.
İsrail ordusu, yaptığı yazılı açıklamayla saldırıyı doğruladı. Saldırının hedefinde Hizbullah’ın silahlı kanadının komutanlarından Ali Karaki olduğu öne sürüldü. Hizbullah tarafından yapılan açıklamada Karaki’nin “güvende olduğu” ifade edildi.

Öte yandan Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, İsrail’in bugünkü saldırıları nedeniyle ülkede 1975-1990 yıllarındaki iç savaştan bu yana en “kanlı günü” yaşadıklarını söyledi. Ebyad, iç savaştan bu yana ülkede bir günde kaydedilen en fazla can kaybının görüldüğünü belirtti.

İsrail’in bugünkü saldırılarında 35’i çocuk, 58’i kadın olmak üzere 492 kişi hayatını kaybetti. Saldırılarda bin 645 kişi de yaralandı.

İsrail ordu sözcülüğü yaptığı açıklamada, Lübnan’dan akşam saatlerinde 80 roket, sabah saatlerinden itibaren bu yana ise toplamda 165 kadar roket atıldığını bildirdi.
Golan Tepeleri’nin kuzeyine doğru 25 kadar roket atıldığı, Hayfa çevresinin ise 15 kadar roketle hedef alındığına dikkat çekilen açıklamada, hava savunma sistemlerinin gelen roketlerin çoğunu imha ettiği, bazı roketlerin açık alanlara düştüğü kaydedildi.

Lübnan’a şiddetli hava saldırıları düzenleyen İsrail ordusu, sabah saatlerinden bu yana Lübnan’dan 165 roket atıldığını duyurdu. Lübnan Başbakanı Necip Mikati, İsrail’in hava saldırılarını “kelimenin tam anlamıyla bir soykırım” olarak nitelendirdi.

İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyi ve doğusunda sabahtan bu yana 300’den fazla “hedefe” hava saldırıları düzenlendiğini duyurdu. Akşam saatlerinde Lübnan’ın güneyinden İsrail’in Hayfa kenti çevresine bir dizi roket atıldı. Atılan roketler, İsrail hava savunma sistemi “demir kubbe” tarafından imha edildi. Ayrıca İsrail hükümeti, 30 Eylül 2024’e kadar geçerli olmak üzere ülke genelinde “OHAL” ilan edildiğini açıkladı.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —